Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Herzog

    Pročitao. Bio sam nedavno, na žalost samo kratko, zbog obaveza, na jednom predstavljanju nove kontinentalne filozofije. Spomenut je Žižek, ne znam je li poslije u predavanju razradjen, ali nadam se da ću dobiti paper. Uglavnom citirana je, što drugo nego dosjetka, da su filozofi Hegela dosad samo interpretirali; the point is da ge se promijeni.

    avatar

    10.04.2009. (05:51)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    Ko jashe tigra, nema mu silaska. Kineska poslovica.
    Nijedna propaganda do sada nije bila - niti ce ikada biti - u stanju da exkremente uchini ljubichicama. Bela rasa, koja ne priznaje, ali i ne prepoznaje nishta u nazoru, koji nije opravdan mislima - nishta u nazoru, nishta u umetnosti, u religiji ili nauci - na izmaku je. Sve potpada razmerama jasnog sleda: preduslov, tvrdnja, pa onda dokaz.
    Da jedan narod ili rasa degenerishe znachi verovatno da je iscrpljen broj nosioca 'dobrih' gena, koji su sve do pojave recimo individualiteta josh uvek bili na Zemlji - oni rodjeni sa mogucnostima i postojanom unutrashnjom osom potrebnom za izrazavanje bica naroda ili rase kojoj pripadaju (koji im pripada?) i uprkos svóm otporu vode cilju. Poltichka volja danas bavi se uglavnom finansijskim pitanjima: hrishcanstvo? ali da li je to porezno izvodljivo?! - pitace oni.
    ishodishte starogrcke misli je Istorija, ne? Povijest?
    E pa , ko nema shta da ponudi sadashnjosti, on kaze "Istorija". trenutno stanje stvari je samo preuranjena vest, shifrirana za one posebne. bela rasa se gasi, svejedno da li teorije njenog sunovrata imaju danas neshto da znache ili ne. propast je opipljiva, povratak na prethodno stanje nemoguce: nedostaje substance. nova moc vec je dugo tu - poslednja, nakon koje ce svakako uvek biti samo gore. upaljach je na fitilju. rasa se vishe ne prilagodjava: postala je nepokretna i lezi u tupoj tromosti oko svojeg sredishta -duha, koji nosi ime: nihilizam.

    shto vece sazanje, utoliko neizdrzljiviji bol.-

    avatar

    11.04.2009. (12:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...