Komentari

opsa.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • hopla

    50ero građana prosvjedovalo je ispred HNK protiv NATOa

    avatar

    07.04.2009. (22:57)    -   -   -   -  

  • prokontra

    Kultno mjesto za proslave. Sjećam se, kao da je jučer bilo, proslave HDZ-a u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) kad je pala bosanska Posavina.

    avatar

    07.04.2009. (23:01)    -   -   -   -  

  • Damir

    mudanu zašto ti i takvi ko ti poistovjećujete HDZ sa NATO-om?

    avatar

    08.04.2009. (11:01)    -   -   -   -  

  • prokontra

    Damire: zato jer su nas uveli u jednu asocijaciju, a da nas nisu ni pitali. I proslavili su sami, u HNK, pa kasnije negdje drugdje, na banket i primanje. Nisam baš primijetio da je narod, lud od sreće, proslavljao petardama i trubio autima po ulicama. A puk se zna veseliti kada treba. Sjeti se priznanja Hrvatske, sportskih uspjeha i sl.

    Možda sam glup, pa ne znam...

    avatar

    08.04.2009. (11:17)    -   -   -   -  

  • Zlatan

    Gospodine Mudan zaključujete na temelju vlastitog mišljenja za sve - generalizirate. Nije istina da građani nisu sretni, neki jesu, neki su ambivalentni, a neki poput vas nisu. Ja sam sretan jer znam da to znači da moj sin neće nositi pušku na ramenu poput mene osim ako to sam neće htjeti. Znači neće morati. Našli smo se u Savezu jakih zemalja s kojima bih ja rađe uvijek bio nego sa Rusijom ili Egiptom (nesvrstani). Napokon postajemo dio zapada a neki žele da se vratimo na istok. Pogledajte šta rade u Rusiji kako zatomljuju slobodu govora i ljudska prava. Zato ja želim biti dio Zapada. Oni ambivalentni ne razmišljaju o ničemi i većinom načelno podržavaju ulazak HR u NATO jer su čuli osnovne informacije. Oni protiv gaje iluzije o neutralnosti i nesvrstanima - priči koja više nema podloge jer se većina nesvrstanih opredijelila već davno gdje će. Zato sam za malu i prof. vojsku.

    Zašto narod ne slavi - pa zašto bi pobogu slavio. Rješena stvar ušli u NATO i ok. Albanci slave jer im je ovo najveći domet vanjske politike do sada, nama nije.

    Zašto nas nisu pitali, e moj Vedrane, a jel te neko pito za ulazak u UN? Jel te neko pito za ulazak u Vijeće Europe? Jel te neko pito za MMF, WTO? CEFTU? MA ajde ne prosipaj gluposti ovdje, odi s onim Oštrićem što nije odrasto ni u 60tim prosvjedovati protiv istrebljenja štakora. Takve poput tebe ni ne treba pitati jel ste najgori mislite da sve znate a u biti ste samo protiv iz vlastitih frustracija.

    Čestitke mladim ljudima iz OPSA koji vode ovaj blog.

    avatar

    08.04.2009. (11:48)    -   -   -   -  

  • davdagic

    @Zlatan, Hvala!

    @prof. dr. sci. Vedran Mudan, ne bi smo ulazili tko je i zašto slavio 90-tih godina. No, što se tiče jučerašnje proslave, ona je posve uobičajena i normalna, u svim zemljama diljem svijeta. Takvi događaji se uobičajeno proslave na državničkoj razini, a jučer je tamo bilo i dosta pripadnika OSRH za koje je jučerašnji dan doista važan.

    Što se tiče slavlja građana, na jedan način bi se složili sa Zlatanom. Postoje oni koji su bili radosni s jučerašnjim danom, u tu kategoriju pripadaju i članovi OPSA-e, koji znaju da je ulazak u NATO značajna stvar, kako zbog sigurnosti, tako i zbog ugleda zemlje u svijetu, ali ne samo to, ulazak će se osjetiti u brojnim sektorima u koje NATO ulaže, od znanosti pa do gospodarstva koje će sada koristiti to članstvo na natječajima za nabavu opreme.
    Većina građana nije slavila, ali nije niti tugovala, vjerojatno su jednako tako mislili i o WTO-u, i danu kada smo pristupili toj važnoj organizaciji. Nije nužno da se slavi po ulicama, važno je da građani znaju i imaju informacije. No, upravo je tu i problem s protivnicima NATO-a, oni ne znaju, ali niti ne žele znati, barataju većinom s netočnim i posve promašenim argumentima, povezuju nepovezane stvari i tvrde apsurdne stvari – da, i to jeste problem, oni su doista najvjerojatnije protiv samo zato što žele biti protiv kako je Zlatan napisao.

    Da li se pitalo građane? Da, političke stranke su u predizbornim kampanjama isticale da li su za članstvo u NATO-u, interes javnosti i stavovi su se pratili brojnim istraživanjima javnog mnijenja. Da li je to dovoljno. Sigurno da jeste, u NATO-u se odluke donose konsenzusom, i jedina stvarna obveza jeste da branimo suverenitet Luksemburga, Nizozemske... Jednako kao što je to obveza svih zemalja članica NATO-a prema nama.

    avatar

    08.04.2009. (12:27)    -   -   -   -  

  • turimti

    laž je kada netko u moje ime tvrdi kako je ovaj dan, dan kada je rh postala članica nato-a, dan ostvarenja svih mojih snova.neki mogu to tvrditi, ja ne.
    moj san je da živim u državi koja garantira svim građanima ustavna prava; jednakost pred sudom, pravo na rad, pravo na privatnu svojinu, slobodu govora, ljudska prava i shodno tomu kažnjava one koji ta prava ugrožavaju. za to nam ne treba nato, ali nam treba eu koja to može garantirati građanima rh-e. a taj dan, dan prijema u eu će mnogima ostati san pa tako i trenutačnom premijeru...

    avatar

    08.04.2009. (15:57)    -   -   -   -  

  • prokontra

    Dragi Damire, Zlatane i OPSA ili da napišem jedninu Damirezlataneopsa jer to je isto:

    i Oštrić je samo seronja koji je pronašao dobar način da živi od državnog proračuna, međutim to je manje važno.

    Kako nitko nije pitao građane Hrvatske jesu li za NATO tako ih jednoga dana, a taj dan je bliže nego mislimo, neće pitati žele li naši sinovi u Iran, Libiju, Južnu Koreju i Rusiju.

    Da se ne zavaravamo, ovaj blog možemo komotno nazvati svojim pravim imenom - sponzorirani plačenički ljigavi pamflet kojemu je za cilj blagoglagoljivom retorikom zamazati oči slučajnom posjetitelju. Odurna ji i sličnost te "dobronamjerne" i "dobročiniteljske" retorike s onom crkvenom, jer isti je cilj: podvući što više ovaca pod svoj plašt, servirati mu svoju istinu i na račun tog stada, klati ovce po potrebi i lijepo u izobilju živjeti.

    Kao što to moj kolega reče svojim blogerskim nadimkomimenom, a ja to kao dobar i lojalan nepokoreni Hrvat ponavljam vama - turimvamkitu!

    avatar

    08.04.2009. (17:56)    -   -   -   -  

  • MCpogled

    Mudane nisi u pravu. ja sam protiv ove vlasti ali neke stvari su dobre. dobro je šta nas neće tlačiti s armijom neg će u nju ići oni koji to vole. pa ako i idu u Libiju idu vojnici koji su to po zaposlenju a ne golobrada djeca.

    Šta se pamfleta tiče, hehe dok te ne brišu dobri su pa ću s takvom ocjenom bloga pričekat da vidim dal će brisat komentare ;)

    Crkva, brrrrrrrr. Tu se već slažem s tobom...

    avatar

    08.04.2009. (22:11)    -   -   -   -  

  • davdagic

    @prof. dr. sci. Vedran Mudan, poštovani, to što većina komentara nije jednako vašem stavu ne znači da sve trebate poistovjećivati. Ostali su jednostavno očito prepoznali važnost ulaska Hrvatske u NATO te poznaju argumentaciju. Stoga ovim putem plediramo da posjetite naše stranice www.opsa.hr i pročitate dostupne dokumente kako bi i sami vladali točnim informacijama.

    Po pitanju gospodina Oštrića, njegove stavove ne podržavamo, ne slažemo se s njime te stoga nećemo niti ulaziti ni u njegove razloge protivljenja!

    Uputite se u Ustav RH: "Kako nitko nije pitao građane Hrvatske jesu li za NATO tako ih jednoga dana, a taj dan je bliže nego mislimo, neće pitati žele li naši sinovi u Iran, Libiju, Južnu Koreju i Rusiju." Iako nije jasno što ovdje mislite, no ukoliko mislite na odlazak OSRH u drugu zemlju, to Hrvatski sabor mora potvrditi dvotrećinskom većinom. No najvažnije, vidi se da su ostali u komentarima dobro prepoznali bit stvari, nitko neće vašeg sina kao ročnika nigdje nikada slati. Kada se i bude odlazilo negdje ići će se jer je to i Hrvatski interes, a i onda će odlaziti profesionalci. Međutim, sve je to hipotetička postavka jer, NATO nije napadačka nego MIROVNA organizacija. NATO teži miru, on ga je i donio Europi i SAD-u, a sada je dio te Europe i Hrvatska. To je sigurno razlog za slavlje (@turimtikitu, no nekima i nije? Zašto).

    Ostatak vašeg komenatara nećemo komentirati jer je ispod svake razine komuniciranja, ali to više govori o vama. Mi se zalažemo za plemenit cilj, i sve argumentiramo. Ponosimo se našim vojnicima u Afganistanu i budućnosti ove zemlje, a vi?

    @Mcafuk, ne brinite ne brišemo komentare iako bi neke trebali radi niske razine komunikacije!

    avatar

    10.04.2009. (11:06)    -   -   -   -  

  • mosor2

    @OPSA, a zbog čega se, recimo, ponosite našim vojnicima u tuđoj uniformi? I što li to lijepoga vidite u budućnosti naše zemlje u NATO paktu, objasnite mi, molim, svojim riječima, i bez fraza iz prospekta/plaćenog oglasa.

    avatar

    10.04.2009. (11:43)    -   -   -   -  

  • holybite

    mosordve, mogu ja? meni je recimo ljepo baš to šta pišu: (OPSA)...nitko neće vašeg sina kao ročnika nigdje nikada slati. Kada se i bude odlazilo negdje ići će se jer je to i Hrvatski interes, a i onda će odlaziti profesionalci. Međutim, sve je to hipotetička postavka jer, NATO nije napadačka nego MIROVNA organizacija. NATO teži miru, on ga je i donio Europi i SAD-u, a sada je dio te Europe i Hrvatska. To je sigurno razlog za slavlje...

    avatar

    11.04.2009. (14:16)    -   -   -   -  

  • davdagic

    @mosor2, imamo itekako puno razloga da se ponosimo našim vojnicima, koje hvale svi, od afganistanskih dužnosnika, domicilnog stanovništva preko brojnih državnika. Možemo se ponositi njihobom profesionalnošću, time što dopridonose miru, ali i njihovoj humanitarnoj aktivnosti, s momcima i djevojkama koji grade vrtiće i kopaju bunare u Afganistanu, ili poput dr. Benčića spašavaju ljudske živote. Ali dragi "mosor2", sve što pišemo su činjenice, istina, i nema tu "svojim riječima", barem ne kada se piše istina, a upravo to OPSA radi! A "svojim rječima" se obično odnosi na protivnike koji komunikaciju žele staviti na razinu rekla kazala jer nemaju ni istinu ni činjenice iza sebe - ništa, samo naklapanja...

    Što nam budućnost nosi: mir, stabilnost i sigurnost - da li postoji nešto vrijednije?

    avatar

    14.04.2009. (21:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...