Komentari

dalmata.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • file

    Ae, znan kako ti je bilo teško poć iz Trogira. Mene priselilo u drugu zgradu, sto metara dalje, pa san tulila danima. Ali sve je bilo dobro kad je ekipa iz starog dvorišta skužila da je moja nova zgrada blizu i da ima lift. Gospeti koliko smo se vozili u njemu par dana!
    Inače zgrade (i stanovi u kojima živimo) su nan tu negdi po "mladosti". Moja iz 74.

    avatar

    06.04.2009. (15:04)    -   -   -   -  

  • Andrejevna

    Teško je mijenjati navike...

    avatar

    06.04.2009. (17:19)    -   -   -   -  

  • galeb

    CD sa slikama ti je spreman... ali... uvik ima neki ali... pazi sad...
    moš ga doć priuzet, mogu ti ga ja dobacit, a mogu ti i ja isprintat slije na A3 kad mi dođe foto papir, jerbo san trenutno osta bez njega...
    ekola, pa sad kako te voja :)
    ps.
    lipe su ti slike u postu :)))))))))))))))))))))))

    avatar

    06.04.2009. (21:09)    -   -   -   -  

  • zuzayok

    slicne price o preseljenju ima skoro svak ko je tako selija.......ja san iz mog malog sela s 5 godina dosla u grad u novi stan.......isto me napalo odma ko si sta si........a u zgradu sve bija neki fini svit i govorili knjizevno......kad san rekla katrida i kusin ismijalo me asti ...bilo me sram, ali akd dnas ramzilsin njih ej tribalo bit sram, zar ne?

    avatar

    07.04.2009. (14:24)    -   -   -   -  

  • Dream_Maker

    E ovi blog me ubija ponekad ;)))
    Ma lipo san ti ostavila komentar ispod prošloga posta a sad je
    nesta grrrrr

    ma nema veze sad ćemo jopeta zalipit koju rič ;O)

    Znaš što ću ti reć - iako ti je bilo teško preseliti se ipak si sritan,
    opet si s ponistre vidija more, a ja ... vidin ga samo vikendom šmrc ;(

    Jubac za te

    R.

    avatar

    08.04.2009. (12:49)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Iman jednoga prijatelja Višanina šta je živija u to vrime malo niže, u Radunicu i uvik je priča kako se spušta s karetima niz tu ulicu. Onda je bija kraj grada, a sad je centar.
    A nas je utrpalo na Pujanke u još veću zgradurinu, ali smo bar imali pogled na Solin i DC. :-))
    Bila san starija i već radila u Splitu, pa je bilo malo lakše, ali odvajanje od rodne kuće uvik teško pada, pogotovo kad znaš da je više nikad nećeš vidit, osim u svojim mislima.

    avatar

    08.04.2009. (13:24)    -   -   -   -  

  • DALmata

    evo kasnin sa odgovorima ,a ca cu skužajte capalo me sa poslon priko mire pa neman kad :)

    ** ka prvo tija bi rec čiovki i Dream da skužaju ca je oni moj post di su njih dvi komentirale isparija.....a iskreno da recen osjeca san se ka privarant ,varalica,beštija,mona...a ca još rec .....jerbo ono nisu bile sve izvorno moje rici ,bilo je malo kopiranja onod pa se nisan osjeca ugodno ca Vi ostavljate komentare na ajmo ga nazvat polupost .Evo ga na oma mi je lagnje sad kad san prizna .... kvragu nikad od mene ništa kad ne mogu ni falši post podnit. **

    avatar

    09.04.2009. (06:59)    -   -   -   -  

  • DALmata

    filipinka-e samo se ti rugaj "mladosti"naših zgrada.....neka njih one su barenko uzrijale :) a ne ove friške di te susid cuje kad prdneš ...:) oli nije tako aaa? Ove naše su barenko solidni napravljene......ja jeman problem kad ocu sliku obisit na zid,nece borel ulazi u zid,tvrdo ....a na zidove ovih današnjih nesmiš ni obisit sliku jerbo te straj da ne pane zid :)

    Andrejevna-e a ko je vidija minjat navike,Bože sacuvaj....triba bit uvik svoj.....

    galeb-a ca bi mi bez onega "ali" :) ,neka njega barenko nan daje uvik više mogucnosti...evo se oma unaprid zafaljujen....a opciju mojih želja san ti vec javija ......aj pa ce mo provat kavu ovod kod mene

    zuzayok-tacno oni su se tribali sramit...enti gospu a koje su to onda belece bile u naselje kad nisu znale te rici ...ili su glumatali aaaa???

    Dream-a ca da ti recen...kriv san kriv -da nemoren bit krivlji.....ekola priznajen da san ja zajeba stvar ....... a muko moja a kako samo vikendon???? ajme ja bi oma uginija...uvenija bi ...dikod kad moran poc 2-3 dana di di nima mora odma me capa nika "kopnena bolest " :)

    gustirna-e ma bravo -sad si me stavila na gradela pa nek se laganiini pecen,...aj bareno me okreni da ne izgorin..... a koji je taj,jerbo onda ga ja moran znat ako je s nama karetava na našon stradi o kareti....Radunica ...a Gospe ti i doli znan po svita,to mi je bila ka mali nadomjestak za trogirske kale....namo san proveja ,ma ca proveja...proživija pola mladosti....a ko more zaboravit ka bi se uspili sastat pa navecer u povratku izgrada put doma na podanak Radunice pa kad bi nako šotovoce zapivali .....ajme uh ..

    avatar

    09.04.2009. (07:15)    -   -   -   -  

  • DALmata

    gali-ajme ajmeeeeeee da seli svaku godinu ipo.......aj jema to i dobrih strana,barenko ti ni monotono u životu,stalno si u nekomnovom prostoru,ambijentu......a ca se tice šparoga i jaja,ma ca ti je ...oli ne voliš šparoge aaaa????
    Jel ti se štucalo aaaa??? dok si cidila ti đusi aaaa??? :) Da Trnoružac hahaha, a di me nađe lol....a nastavak cu nastojat danas prilipetat .....e narafski ako capan vrimena između dva sna :)

    avatar

    09.04.2009. (07:23)    -   -   -   -  

  • carla

    Evo me da ne rečeš da se sa godišnjega ne znan ni javit...
    a Gripe, ah taj lipi dil grada...

    avatar

    09.04.2009. (08:42)    -   -   -   -  

  • geomir

    Kažeš da te zgrada asocirala na ćibe, kaveze , krletke, a mi rečemo - kojbe.
    Meni je ovo tvoje dovelo u pamet detalj kada san niko vrime živi u Zabreg, u Zaprđe. :-))

    Tamo su ti, ako nikad nisi bi, zgrade veliki kvadri bez balkona. Kad su mi jedan put
    u posjetu došli mater i otac, šetajuć između tih zgradurina, izrekoše svoju asocijaciju:

    Nama ovo izgledaju ka grebi naopako. Škafetini nad zemjom!

    avatar

    09.04.2009. (10:01)    -   -   -   -  

  • Dream_Maker

    Ko prizna pola mu se doda ;P

    Šala mala, a bemmumiša i dalmatinci griše ;)))))

    E jes vidija, samo vikendom, zato ja i venem ka cvit i sanjam oni mul
    drveni, sanjam ...

    R.

    avatar

    09.04.2009. (11:56)    -   -   -   -  

  • čiovka

    Oni post mi je baš bija dobar..... a moga si samo napisat čije je i ekola.... problem rješen!
    A selidbe.... nisan ni sumnjala da si odma naša ekipu i dostojnu zamjenu! :-)))))

    avatar

    09.04.2009. (13:00)    -   -   -   -  

  • marchelina

    ova zadnja slija je baš za oko guštat...
    Lipa ti je priča, baš si je onako nekako...od srca otkin ija, čini mi se. Guštala san. A i opet ću, izgleda :)

    avatar

    09.04.2009. (18:09)    -   -   -   -  

  • DALmata

    carla-e bravo ,baš mi je drago da si se javila sa godišnjeg...a ti Marine radi namisto nje u Kotaru aaaaa......ma zezan se ,ne radi niko ništa,police još nisu stigle,ostava piturana,ceka se na montažu.....tek toliko da budeš u toku zbivanja.

    Geomir-e to ti je arhitektura na naš nacin...ma di samo nađu te finte od nacrta .....pojedine arhitekte tribalo bi prije poslat na psihotest neg in se da posal .

    Dream-e onda sa ton dodanon polovicon jeman i viška loool :) .....evo ti napokon par dana slobodnih...ala oma put mula i meditacija......nirvana....

    čiovka-a moga san ,ali opet bi se osjeca ka lupež,nisan ti ja za to ,hehehe a bice zato nisan ni iša dalje u politici vec san osta na lokalnon razini :)...a ekipa je bila kasnije još luđa neg ona u Trogir :)

    gali-e to ti je tako kad se puno misliš .... a koji savjet da ti dan? je si našla cunku za dilit savjete...mene? a ca te ja moren svitovat aaaa???? a ko ce mene?
    A jebiga istina je takva kakva je-lito je tod i domaci galebici nigdi drugdi letidu....ali nima straja proce lito ...e ma onda nedaj ni ti gušta,neka patidu nek se lomidu oko tebe...ko ih jebe kad neznaju cjenit domace ...... a post o karetin san poceja škrabat ma se nima vrimena za završit ga.....4 dana lufta,ma je šteta to provest za racunalon.....gremo malo upoznavat prirodu .......

    marchelina- da slija,ajme a da vidiš koje sve jeman...to ti je meni da kompanjo galeb....koje on mirakule od slika jema majko moja...ma ca mirakule....ja ti znan dikod proucavat te slike po uru vrimena.....jerbo je rezolucija priko 4000 pa se svaki detalj more vidit.......drago mi je da si ti kod mena guštala i da san ti uspija vratit barenko malo gušta kojega ja iman dok citan tvoje pegulastorije.

    avatar

    09.04.2009. (18:54)    -   -   -   -  

  • Katja

    Mene priselilo 500 metara, al u prvu zgradu sa 7 kati i lifton :))) Ima je ključ, mi dica zaslužnu dicu iz cilog grada vozali gori-doli, a di kome smo i naplatili điradu :)))
    Lipa ti je kancelarija, pariš ja, u mene uvik radu komp i laptop.

    avatar

    09.04.2009. (20:43)    -   -   -   -  

  • igra u pijesku

    Kažu, djeca sve lakše prebrode, prihvate, pa i selidbe koje se u djetinjstvu dogode.... A moje selidbe počele sa mojih 47, pa slijedeća za 7 godina, i sad ostajem gdje sam. Iako, nikad ne reci nikad. A iz ureda u ured, i toga je bilo... u trideset godina rada.
    Lijepo si opisao svoj doživljaj preseljenja, a čitati te volim i jer pišeš na dalmatinskom dijalektu. Svaki tvoj tekst se lako može i vizuelno doživjeti..... Lijep pozdrav :)))

    avatar

    09.04.2009. (22:31)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Niko nas nikad ne može odvezat od naših malih mista i mirisa ditinjstva.
    Lipo ti je ovo, krasne slije.

    avatar

    10.04.2009. (07:59)    -   -   -   -  

  • file

    SRETAN USKRS TEBI I TVOJIMA!

    avatar

    10.04.2009. (22:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...