Komentari

timotej.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • silenzia

    Peter je došao do Istine, vjerojatno na malo drugačiji način od Henrija Nouwena, koji je još u dječačkoj dobi znao da će biti svećenik. Ta Istina je jedna, neovisno o načinu kojom do nje dolazimo.

    Odlomak koji si citirao podsjetio me je na sličan odlomak iz Nouwenove knjige Povratak izgubljenog sina. Napisao ju je pred kraj života. Inspiraciju za pisanje dobio je, naravno, po evanđelju, no posebno ga je dirnula Rembrandtova slika pod istim naslovom. Misli iznesene u knjizi dugo su sazrijevale u njemu. Prvo je osjetio snažnu čežnju da se poput mladića na slici baci u zaštitnički Očev zagrljaj. U dugoj fazi se osjećao najsličnijim ljubomornom bratu. U konačnici je shvatio da je poziv svakog čovjeka postati sličan milosrdnom Ocu:

    - Kao Otac moram biti oslobođen potrebe da neprestano znatiželjno tražim i nadoknađujem ono što mislim da mi je bilo uskraćeno u djetinjstvu. Kao Otac moram se usuditi preuzeti odgovornost duhovno zrele osobe i usuditi se vjerovati da prava radost i istinsko ispunjenje mogu doći samo iz primanja u dom onih koji su ranjeni na putu života, ljubeći ih ljubavlju koja niti traži niti očekuje nešto zauzvrat.

    avatar

    08.04.2009. (10:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...