Komentari

opsa.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • hehe

    http://zoranostriczelenalista.blog.hr/2009/04/1626078107/poziv-na-prosvjed -ne-letimo-kao-guske-u-maglu.html

    hehe

    avatar

    02.04.2009. (15:35)    -   -   -   -  

  • davdagic

    @hehe, hvala, znamo...

    avatar

    02.04.2009. (16:06)    -   -   -   -  

  • nažigač

    Ne napadam dijasporu. ONi tamo rade, žive, jedu, spavaju, plaćaju poreze, pa neka tamo i ostanu. Tisućama kilometara su daleko od nas, pa o nama ne trebaju razmišljati, ali ni za nas donositi odluke. Hvala lijepo.

    Dobro mi je za Švicarsku odgovoreno jer tko smo mi, balkaci, pa da mislimo da možemo kao jedna Švicarska, jel tako? Koliko znam, nesvrstani su i bili trn u oku i Istoku i Zapadu, pa je za njihovu propast djelomično zaslužan i NATO. Zna se koliko je ona Jugoslavija prodavala oružja nesvrstanima, trebalo je to onemogućit. Tu se radilo o milijardama dolara i to je zapravo bio razlog rata. Zavadi pa vladaj.

    Smiješno je da nama EU i USA, a zapravo je to jedno, sada drže lekcije o udruživanju. Pa mi smo bili udruženi daleko prije njih - i muslimani, i pravoslavci i katolici s desetak različitih jezika živjeli su harmonično u jednoj državi.

    Kao što rekoh, to je bio trn u oku Englezima i ostalim europredatorskim narodima, pa sada oni lijepo, zajedno s Rusima, prodaju oružje nesvrstanima, a mi se borimo s vlastitim kvislinzima.

    Pitanje: ako nije bilo opravdanog straha da neće proći, zašto nije bilo referenduma oko ulaska u NATO?

    Mario, samo se ti javi slobodno za seminar Organizaciji za promicanje sjeverno-atlantskih integracija (OPSA-i). Dobit ćeš besplatnu pouku. Samo zapamti, sve što je besplatno itekako košta :D

    avatar

    02.04.2009. (16:20)    -   -   -   -  

  • davdagic

    @nažigač, ali nisu donosili odluke nego pozdravili! Naš sabor je donio odluku, uz konsenzus svih političkih stranaka i uz anketnu potporu više od pola građana RH, a s manje od trećine onih koji su se protivili (ankete).

    Odgovor za Švicarsku se odnosio na stanje u svijetu, i Finska razmišlja o napuštanju politike neutralnosti na primjer! Što se tiče nesvrstanih ne bismo ulazili u politiku prošlosti, međutim, NATO nije bio u sukobu s nesvrstanima, dapače, može se reći da je NATO bio svojevrsna garancija tadašnjoj Jugoslaviji od mogućeg napada od strane Sovjeta!

    Nemojte vjerovati teorijama urota i zavjera, pogledajte s kim se udružujemo i zašto, nitko u NATO-u nije nikada požalio što je član!

    NATO okuplja ne samo članice nego i zemlje partnere kako bi širio zonu sigurnosti. NATO nije napadačka organizacija, a jedine vojne intervencije rađene su radi sprječavanja teških ratnih zločina. I mnogi su i tada govorili, da je barem prije reagirao. Međutim, upravo radi pogrešnih shvaćanja i neutemeljenog kritizerstva NATO često praktično zakašnjelo reagira.

    avatar

    02.04.2009. (17:06)    -   -   -   -  

  • Thompson

    Ideeeeš, koji carevi. Ja sam protiv ali kad pročitam ovakvi odgovor odma bi se pridružio proNATOvcima ;)

    avatar

    02.04.2009. (17:16)    -   -   -   -  

  • nažigač

    Da, puno lijepo sročenih retoričkih odgovora. Baš me zanima zašto onda Poljaci sada masovno prosvjeduju što NATO namjerava izgraditi rampe s raketama u njihovoj zemlji, a kao moguć štit protiv Rusije. Znaju što ih čeka, ako se zarati NATO s Rusima.

    Nije napadački savez nego obrambeni? Lijepo se brani nafta u Iraku i makova polja u Afganistanu :)))

    avatar

    02.04.2009. (17:32)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    evo me zvao Gorbačov, da kakav je to način. njemu tada obećali za zidopad da se nato neće širit na istok. i gle sad. opet postajemo bitni. tralalalalala... ;-)

    avatar

    02.04.2009. (17:57)    -   -   -   -  

  • Matti

    nitko nije požalio? zašto je onda Francuska izašla iz natoa? nitko nije požalio? hoćete reći nijedan političar jer nitko ne pita narod? nitko nije požalio? da, jer se nevina mrtva djeca ne mogu požaliti kad su mrtva. J*** vas North American Terrorist Organization - proizvodi ratove jer inače ne bi ni postojao.

    avatar

    02.04.2009. (21:47)    -   -   -   -  

  • davdagic

    @nažigač, NATO ne gradi, podržao je i usvojio plan i prijedlog SAD-a, no ništa se neće graditi ukoliko Poljaci i Česi budu protiv! Planovi su i dalje daleko od realizacije, i još tek trebaju krenuti pregovori s Rusima. Zašto prosvjeduju? Treba naznačiti da je "štit" planiran kao obrana, a ne kao napadački program. NATO naravno uvijek oprezno pristupa problemima i dosta se radi na komuniciranju gdje obveze moraju preuzeti i MO i MVPEI svake države (komunikacijske). Ponekad je veći problem u nerazumijevanju negoli je on uopće politički, diplomatski i slično.

    NATO NIJE u Iraku, a opijum u Afganistanu je svakako problem koji nije jednostavno riješiti, najprije socijalni problem! To su kompleksne situacije i problemi koji se ne rješavaju od danas do sutra. Nema magičnog štapića, nego ustrajanje u rješenju globalnih prijetnji i izazova, sa dobro informiranim građanima, koji imaju pravo znati.

    @Shelly, suverene zemlje, suvereno odlučuju, u NATO se nikoga ne tjera.

    avatar

    02.04.2009. (21:47)    -   -   -   -  

  • davdagic

    @Matti, Francuska nije zapravo izašla iz NATO-a, ona je cijelo vrijeme kontribuirala i radu i aktivnostima i odlukama u jednom dijelu, ali jednostavno nije sudjelovala u svim odborima. Međutim, Francuska uvelike sudjeluje u misijama NATO-a s velikim brojem pripadnika OS-a!
    Razlozi djelomičnom izlasku Francuske (iz rada nekih odbora) su kompleksni i prije svega politički, međutim, činjenično Francuska nije potpuno napustila Savez!

    NATO nije ratna organizacija, nažalost, netko vas pogrešno informira! Koje to ratove vodi NATO? Da li su to mirovne misije u okviru UN-a u Afganistanu ili ona na Kosovu? Doduše, primjerice VS UN-a nikada nije odobrilo bombardiranje Srbije, međutim, NATO više nije mogao dopustiti da civili ginu radi ratne politike jednog od diktatora. Slično je bilo i s BIH, NATO ali predvođen s SAD-om morao je završiti rat na Balkanu. Međutim sve to nije napadanje, sve su to bile misije koje će svatko s zdravim razumom podržati!

    @Thompson, sve je stvar argumenata i činjenica!

    avatar

    02.04.2009. (22:05)    -   -   -   -  

  • Mario

    Ja ću sam reć da je ovaj odgovor super zaklopio mirotvorce (članak mislim).

    avatar

    03.04.2009. (16:11)    -   -   -   -  

  • davdagic

    @Mario, činjenice su činjenice, s njima nema rasprave.

    avatar

    03.04.2009. (16:33)    -   -   -   -  

  • flok

    Bravo OPSA!

    avatar

    04.04.2009. (08:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...