Komentari

phegda.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Semiramida

    Jej, vratila si se :-)))
    Te velike brojke me uvijek fasciniraju, ali kad se radi o svemiru ili recimo broju atoma u nekom sustavu, zapravo uopće ne bi trebalo biti toliko čudno, to je normalno.:-)
    Meni se osobno jako sviđa mit iz grčke mitologije kako je nastala Mliječna staza. Zeus je Heri podmetnuo Herakla da ga doji, a kad je ona shvatila tko je dijete, bacila ga je sa svojih grudi, a mlijeko se prosulo nebom i nastala je Mliječna staza.
    Ovaj prikaz odozgo mi se baš sviđa:-))

    avatar

    21.03.2009. (11:39)    -   -   -   -  

  • Neverin

    Egipčani su pokušali ostvariti nebo na zemlji, zato piramide imaju položaj zvijezda i sjajan mi je primjer piramida u Gizi koje oponašaju Orionov pojas..

    avatar

    21.03.2009. (16:37)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    Već je bilo krajnje vrijeme za novi post! Žudimo za novim informacijama iz Kumove slame i okolice.

    avatar

    21.03.2009. (16:48)    -   -   -   -  

  • Goran

    Zanimljivo. Čitao sam nedavno neki članak o tome kako je naša percepcija "masivnih crnih rupa" koje usisavaju sve pred sobom pomalo pogrešna, jer u isto vrijeme one "vraćaju" određenu vrstu energije koja je dosta bitna. Svojevrsna reciklaža.

    avatar

    21.03.2009. (17:48)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Pa dobro, ovaj post ti je onak, enciklopedijski, ništ intrigantno. Ja te doživljavam ko neku vrstu astronomskog insajdera, a ovo je ipak malo preobično. NuqDaq 'oH puchpa''e'...:))))))

    avatar

    21.03.2009. (22:51)    -   -   -   -  

  • Ekstrasolarni planet

    @ semiramida, slavenski mit kaže otprilike ovo: kum (u smislu kumek, seljak) je bio vrijedan i perfekcionistički je obavljao sve svoje poslove. jednom prilikom kad je kupio slamu s polja (do posljednje slamčice), toliko se umorio da je zaboravio privezati slamu za kola. dok je došao do kuće slama se po cijelom putu prosula. i tu je puko, dobio slom živaca i počeo neutješno plakati. bog se smilio na te muške suze i podigao kuma, kola i volove (zviježđe Volar) skupa s prosutom slamom na nebo.
    @ neverin, orion/oziris ili kako su ga već zvali u egiptu je bio izuzetno važan za određivanje trenutka kada će započeti poplave, a piramide su nevjerojatan i do danas neobjašnjivo monumentalan i precizan inženjerski pothvat. volim razgovarati s ljudima koji o piramidama znaju više od mene.
    @ gosponprofesor :))))
    @ goran, crne rupe međudjeluju s okolišem kao i svi drugi objekti, kao što npr. sunce djeluje na zemlju. oko nekih crnih rupa oblikuje se nešto što se zove akrecijski disk (tvar koja spiralno pada) i pri tom ta tvar zrači rendgensko zračenje a ne crna rupa. kad crna rupa klopne nešto veće npr. kakvu zvijezdu dogodi se gama bljesak koji je toliko snažan da ogromnom energijom obasja cijeli svemir. e sad, s obzirom na to koliko je u svemiru zvijezda gama bljeskovi su zaista rijetka pojava. crne rupe su uglavnom tihi susjedi koji ne zrače ništa što bismo mi znali detektirati.
    @ sagittarius, istina je da je ovaj post ogoljen do samo jedne činjenice koju sam htjela istaknuti i da je zbog toga suhoparan. jIyaj. sljedeći će, valjda, biti bolji.

    avatar

    22.03.2009. (22:56)    -   -   -   -  

  • Neverin

    mene je ova knjiga u srednjoj školi, bilo mi je tako drago što sam si ju kupio

    avatar

    23.03.2009. (21:08)    -   -   -   -  

  • onakojatrcisvukovima

    da, kad na tren pomisliš-gdje smo mi to? :)

    avatar

    08.04.2009. (19:08)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Dobar blog, može se puno naučiti i proširiti opće znanje o svemiru. Ostavljam ti osmijeh :-)) !

    avatar

    27.05.2009. (09:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...