Komentari

palchy.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • misko

    Čovjek je nesavršen i uvijek podložan ovisnostima, što dobro znam. Samo što, jezični čistunci, kakvi već jesmo, ne nazivamo stvari pravim imenima, već ih umatamo u šarenilo laži.

    Sugrađanka? :)

    avatar

    17.03.2009. (17:22)    -   -   -   -  

  • palchy

    Uh, fino si to složio, misko...
    Hm, da...sugrađanka...iako već koju godinu malo odmaknuta :-(, al' that's life :-)

    avatar

    17.03.2009. (18:46)    -   -   -   -  

  • wallawall

    Totalno sam neodređen...Niti jedan zaključak nebih potvrdio niti odbacio...al sam ipak sklonij negiranju nekih teza.
    Nebih rekao da u ljubavi ima promišljanja, jer je zapravo bilo koja vrsta veze pokušaj dobijanja moći preusmjeravanjem energije s karakterno slabije jedinke na jaču... A da se u ljubavi poštuje induvida, ja bih rekao da, ali vlastita. Samo razina zaluđenosti ovisi koliko ste spremni prihvatiti partnerove vrline, ili prije mane , na vlastitu štetu...
    E to bih ja rekao da je ljubav: Razina boli koju je pojedinac spreman prihvatiti, da bi ostvario savršen spoj dviju različitih duša, a pritom nerazmišljajuči na posljedice.
    Bilo kako bilo Palchy, odlično... pozdrav veliki :-))

    avatar

    17.03.2009. (20:07)    -   -   -   -  

  • palchy

    Mislim da si malo pogrešno shvatio, wally...
    Promišljanje, razmišljanje i slično ne odnosi se na promišljanje o vezi ili kao način "manipulacije" jačeg slabijim, nego kao stabilnost, svojevrsna mogućnost prihvaćanja nekoga u onom osnovnom obliku u kojem postoji, bez one silne želje da se nekome svidimo pošto poto i pri tome gubimo sebe...

    avatar

    17.03.2009. (21:33)    -   -   -   -  

  • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

    Pročitao sam ovo još jučer, ali nisam imao dosta vremena....naime Gibran je OK, perfektna bajka, ali ti si otišla još puno dalje, on nije isključiv! Ti ovime jesi, i to do nelogičnosti...Recimo, kako bi nazvala stanje, osjećaj da bez nekoga ne možeš, ako nije ovisnost? To bi valjda značilo da voliš, ali da ti nije bitno koliko i kako si s nekim?!? To ne postoji!!! Naime, pustiti nekoga nije dokaz ljubavi, to je tek nužnost kada ljubav nije obostrana. Zašto bi odlazio u suprotnom? Onda ti zbilja možeš tvrditi da si ikoga voljela promišljeno, da si prosudila kako ćeš baš njega voljeti? To je čist primjer logičkog apsurda!!!
    Poštovati individualnost uopće ne znači infantilno voljeti...ako uopće možemo drugačije voljeti. Pa svaki osjećaj, iracionalno stanje ili misao, po definiciji jest infantilan, ispod ili iznad, kako uzmeš, zdravog razuma, odvojen od njega.....
    Najvažnije, tvrdiš da ljubav nije davanje! Duboko netočno, jer najljepši dio ljubavi upravo jest poklanjanje sebe....pa što uopće više postoji? Promišljeno kritiziranje možda? Daj...Poštivanje individualnosti uopće ne isključuje želju, potrebu za davanjem i uzimanjem, zadovoljstvo kada se to čini, dapače!
    Mislim da si pobrkala stvaran život, objektivna ograničenja i ljubav! Ljubav nema veze s tim što s nekim ne možeš, ona bi morala postojati iznad i uprkos toga. To joj je bit, esencija....i potvrdilo se mnogo puta! Da može postojati i trajati uprkos svega razumnog, uključujući i vlastite želje!

    avatar

    18.03.2009. (10:05)    -   -   -   -  

  • palchy

    E, pa, dragi moj Uzbudljivi, ako sam od ikoga očekivala da će baš doslovno izvući svaku sintagmu iz ovog konteksta kako bi je objasnio, to nisam očekivala od tebe. I sam znaš da izvan konteksta je puno toga drukčije shvatljivo, jel tako?
    A izgleda da i prvi put nisi baš u potpunosti shvatio što sam htjela reći...
    Da, davanje...da poklanjanje sebe, ali ne u tako da gubiš sebe ili da to druga strana "koristi" na neki drugi način...to sam mislila da je infantilno...moram priznati da me ovo tvoje shvaćanje onoga što sam ja htjela napisati (reći) zapravo od tebe iznenadilo...
    osjećaj da bez nekoga ne možeš, ako nije ovisnost - da, ovisnost...a ne ljubav...pa o tome sam i govorila. A na koncu, budimo realni i prizemni, svatko bez svakoga može. Htjeli mi to priznati ili ne!
    I ja nisam rekla kako ljubav NIJE DAVANJE...nego da nije SAMO davanje! Dakle, davanje nije isključeno! Nikako!
    Ali da uključuje i mogućnost i sposobnost za sve ono manje ugodno - sagledavanje svih negativnih strana "osobe preko puta" i sposobnost kritike, ali i hvaljenja...ali realnog, a ne "pogled kroz ružičaste naočale".
    I da, slažem se da ljubav MOŽE postojati unatoč svemu razumnom, unatoč svim ograničenjima...ali da može i trajati unatoč svemu tome??? Meni su ispričali neke druge bajke...ili sam jednostavno počela vjerovati u neke druge bajke???

    Onda ti zbilja možeš tvrditi da si ikoga voljela promišljeno, da si prosudila kako ćeš baš njega voljeti? To je čist primjer logičkog apsurda!!! - definitivno si ovaj tekst potpuno pogrešno protumačio...ali nema veze...mislim, pa čak ni ja nisam toliko isključiva, dapače, da bih tvrdila kako SE ODLUČUJEM VOLJETI NEKOGA ILI NE!

    avatar

    18.03.2009. (10:54)    -   -   -   -  

  • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

    Rekao sam već da mislim kako si, nadam se privremeno, dok ne ozdraviš, ali od teže bolesti od ove zbog koje si na bolovanju, prestala ili prestaješ vjerovati u bajke, da!
    Problem jest upravo to što stalno u ljubav upličeš drugu stranu, osobe preko puta....Kakve to veze ima s mojom ili tvojom ljubavi? To ti govorim, ljubav jest samo moja, mora biti neovisna od ičega mjerljivog, nije za uspoređivanje ili pogađanje, ili uvjetna....Također je čista utopija da možeš davati, a da pri tome ne gubiš, dio integriteta, suverenosti, neovisnosti.....
    Onda, Ljubav jest ovisnost, priznala ili ne, uključuje naime sve bitne karakteristike iz definicije ovisnosti.....promjenu raspoloženja bez realnog uzroka, lupanje srca, ubrzano disanje, ne sasvim realne, obojene, prosudbe, veći broj obrtaja....Dapače, baš nasuprot tvojoj tvrdnji i služi tome da amortizira stvarnost, da bude ružičaste naočale (ne neprozirne, naravno!), da bude sila koja otupi realne probleme, amortizira ih....Budimo na čas veliki, pa kako bi inače uopće mogli podnijeti ikoga drugog, sasvim razumski prosuđujući, a kamoli da nas to još veseli???
    Na koncu, budimo realni, ne možemo baš bez svakoga, ha? Zločesto ću se pozvati na tvoj primjer......Iako se slažem i da sve što počne, jednom mora i završiti, samo je pitanje duljine onoga između...
    I, da, sasvim mi je jasno da ti nisi osoba koja se odlučuje voljeti, sasvim, samo izazivam, shvatila si, zar ne?

    avatar

    18.03.2009. (12:30)    -   -   -   -  

  • palchy

    Ok! Govoriš o mojem uplitanju "druge strane, osobe preko puta"? Pa kakva je ljubav ako je jednosmjerna? Po meni, mazohistička. Dakle, zato govorim o drugoj strani.
    Ljubav nije ovisnost (i tu se nećemo nikako složit). Zaljubljenost, zatelebanost, zaluđenost - da, ali ne i ljubav. A ti, kako sam shvatila, to poistovjećuješ. Ili sam opet nešto krivo shvatila. Priznajem, jedno bez drugog ne ide, ali zaljubit se možeš 100 puta dnevno u potpunog neznanca, a voljeti možeš nekoga koga poznaješ (ili barem tako misliš da ga poznaješ).
    A ovo da se bez svakoga MOŽE, je istina! Valjda si izgubio u životu nekoga koga si na ovaj ili onaj način volio? Međutim, ti si i dalje tu, jel tako? Dakle, bez te osobe se može. Praznije, teže možda, ali može se!
    ufffff, prekomplicirno je ovo pisanom rječju objašnjavati...sve se pogrešno shvati...moram se bacit na neki lakši postić :-))

    I, da, shvatila sam izazivanje... :-)

    avatar

    18.03.2009. (14:08)    -   -   -   -  

  • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

    Da preciziram, držim da je Ljubav vrlo osoban, ne osobito logičan, pakleno snažan osjećaj koji se rodi i traje u svakoj pori našega tijela, života, posve nevezan s realnim utjecajima drugih, njihovog ponašanja ili reciprociteta!
    Drugo, moći bez nekoga mi znači kao da nije niti bio, bilo pa prošlo, životariti, živjeti pod tim utjecajem mi ne znači moći bez nekoga. Tek je, a i to možda, moguće imati sreće pa naći ljubav ponovo, možda snažniju, koja sve prekrije, da snagu za nastavak...Objašnjavao sam jednoj dragoj dami kod mene (gužva, što bi ti rekla, ha,ha,ha...) da baš stoga pažljivo izbjegavam žene slomljena srca, žene s prošlim velikim ljubavima, krupnim ožiljcima, baš stoga jer tamo ogroman trud uglavnom daje mizerne rezultate, vole koliko mogu, koliko im je ljubavi preostalo.....ostatak je ostao negdje drugdje!!! Osim možda u slučajevima reda veličine promila, kada druga ljubav nadjača prošlu....I nije to tako fatalistički kako se čini, naime paralelno držim da je malo ljudi iskusilo Ljubav, da većina još čeka, čak bih bezobrazno bio u stanju tvrditi da nikada niti ne dočeka....
    Točno si rekla, bez toga ne može biti ljubavi, dakle to je neizostavan dio ljubavi, faza! Vidiš da smo približili stavove.....Pa nije li ti logično da mora biti neka vrsta ovisnosti, nešto paranormalno, kada smo zbog nje u stanju ubijati, odricati se krune, ostavljati čitav svoj život i slične, hladno gledano, ludosti?!?
    Da popravim što zamaram bolesnicu, šaljem i poljubac na kraju.....

    avatar

    18.03.2009. (19:06)    -   -   -   -  

  • palchy

    Ha, ha, ha...zamaraš bolesnicu? Ma ne zamaraš ti bolesnicu, Uzbudljivi, samo malo uzburkavaš strasti, recimo to tako :-)) A neke je stvari ipak teško pisanom rječju objasniti, nije li? Tako da onda ovo ostavljam za, možda, neko drugo vrijeme i mjesto...a prihvaćam poljubac i uzvraćam istim :-)))

    avatar

    18.03.2009. (19:40)    -   -   -   -  

  • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

    Drugo vrijeme, mjesto i način, bi netko trunčicu zločest i bahat pročitao...a ti malo što pišeš slučajno!?

    avatar

    19.03.2009. (08:46)    -   -   -   -  

  • palchy

    Čovjek pročita ono što želi, a za tebe smo već ustanovili (sam si konstatirao) da si bahat i pomalo zločest... hahahaha :-)

    avatar

    19.03.2009. (09:25)    -   -   -   -  

  • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

    Magija je riječi, da se iste čitaju sasvim različito, od prilike do prilike, a? Recimo, načelno pogrdne, bahat i zločest, ha,ha,ha....
    Kako vidim da je poljubac pomogao, usuđujem se nastaviti terapiju!

    avatar

    19.03.2009. (11:01)    -   -   -   -  

  • palchy

    Pa nije li svrha bloga upravo magija riječi? A kao i svaku magiju riječi, različiti ljudi različito interpretiraju, jel tako? Pa tako i to što je pogrdno, a što ne... :-)

    avatar

    19.03.2009. (11:08)    -   -   -   -  

  • pošteni

    vas dvoje opet puno prometa mala zarada :)))))))))))))))))))))))))))

    avatar

    19.03.2009. (11:30)    -   -   -   -  

  • palchy

    Zato imamo tebe, pošteni, da nam digneš prosjek ;-)

    avatar

    19.03.2009. (11:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...