Komentari

ramboa.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • jozef k.

    Poznati srpski rocker Bora Čorba, u doba dok mu alkohol još nije isprao mozak i dok se intezivno nije bavio proučavanjem bitka tipa "da li se pre bile amebe ili Srbi?" napisao je uspješnicu "pogledaj dom svoj, anđele".
    Dragi Rambo, pošto si dobro informiran a pamtiš još i dalje (Prde? Mošo? Jure?), onda zasigurno znadeš nastavak stiha " i skini paučinu s očiju" pa ćeš se prisjetiti i ne tako davne prošlosti koja seže u turbulentnu 1991. godinu. Tada se na političkoj sceni pojavljuje mladac koji nošen novokomponiranim i općepopularnim valom nacionalnog buđenja u Hrvata drži znameniti govor u dvorištu Frankopanske kule kojim je iznio svoje viđenje "konačnog rješenja Srba u RH". Taj nastup ušao je u legendu kao najpreciznije tumačenje "Mein Kampfa" da se ni sam autor ne bi postidio. Navodno je tadašnji, također nacionalno osviješteni MUP imao potrebu snimiti taj perfomans koji je još možda i danas zabunkeriran u nekom arhivu nepotpunih dokaza.
    Narodna kaže da "vuk dlaku mijenja ali ćud ne" pa nije baš jednostavno shvatiti atmosferu pred skorašnje lokalne izbore. Mladac s početka priče danas je na čelu Prstenove družine (skraćeno: SDP) sastavljene od vilenjaka, patuljaka i hobita koji su si dali zadatak osloboditi Međuzemlje (čitaj: Ogulin) od zla čarobnjaka Saurona (čitaj: HDZ) i raznih nakaza, trolova i sl. (čitaj: saveznici). Kako u konkretnom slučaju snage dobra i zla nisu jasno raspoređene dvojim da se našem gradu išta bolje piše jer udario junak na junaka a mi ćemo i nakon ovih izbora "videti prizore potresne, čemer, strah i jad".

    avatar

    17.03.2009. (15:07)    -   -   -   -  

  • Rambo A

    Poštovani josef k., uz sve dužno poštovanje prema tvom komentaru u kome si se osvrnuo na 90-te godine prošlog stoljeća i slikovito prikazao sadašnjost, ipak se u načelu ne slažem s tobom. Osobno smatram da je došlo vrijeme da češće pogledavamo prema budućnosti, a rijeđe se vraćamo u tu nesretnu prošlost. Slažem se da iz prošlosti valja učiti, ali budemo li se vraćali uvijek u 90-te, mislim da ćemo završiti kao oni pačići iz dječije pjesmice što su "učili od srijede do petka, al' se nisu makli dalje od početka". Prošlost nam je bila užasna, sadašnjost je katastrofalna, a budućnost nam nije blistava, ali šta nam preostaje nego boriti se da bi nam bilo bolje, pa makar i mrvicu bolje.

    avatar

    18.03.2009. (09:02)    -   -   -   -  

  • .

    Istina, Rambo. Inače, tekst je ludilo...Najbolji si!

    avatar

    18.03.2009. (12:24)    -   -   -   -  

  • mladac neki

    Da, dobro se sjetiti i devedesetih. Što nas je tada gonilo?

    Žašto smo bili nabrijani kako smo bili?
    Da li je razlog bio "novokomponirani i općeprihvaćeni val nacionalnog buđenja u Hrvata " kako pojašnjava uvaženi Jozef K., ili, možda su to bile posljedice krvoprolića u Vukovaru, krvoprolića u Škabrnji ili krvoprolića u Saborskom...... ili svakodnevna bombardiranja grada... barikade pred Jasenkom.... rovovi više Gomirja ili tko će ga znati?

    Dobro se podsjetiti i 93., godine, prvog saziva Gradskog vijeća, sazvanog temeljem novih izbornih pravila. Lista koju je predvodio "lider Prstenove družine", ponudila je "konačno riješenje srpskog pitanja" na način da je kandidirala, a kasnije su i izabrani, iz Drežnice D: Radulović (upravitelj šumarije Drežnica), i , iz Dubrava , Č. Višnjić (pomoćnik ministra kulture).
    Čini mi se da su ove činjenice relevantnije za proces "skidanja paučine sa očiju" od znamenitih naklapanja mojih poštovanih prijatelja kojima, ni tada, a ni danas, nije jasno da se ništa samo od sebe ne pokreće ni ti mjenja (znameniti Newtonov Zakon akcije i reakcije).

    Prestenov družini, danas treba pomoć.
    Kad se već ništa ne zaboravlja bilo bi dobro pročešljati i moje gimnazijske odnosno studentske dane.
    Naravno, ovakova "dubinska istraživanja" Jozefa K., su sa jednim ciljem da se dobije logičan slijed kojim bi "gazda" bio napokon, zadovoljan.
    poz banana

    avatar

    18.03.2009. (12:51)    -   -   -   -  

  • jozef k

    Za pesimiste čaša je uvijek napola prazna a za optimiste uvijek napola puna. Uz ove igrače može biti samo još i razbijena. Dragi Rambo A, raduje me Tvoja vjera u budućnost: psi laju, karavane prolaze ali tek oko 2013. uz nova lica na prizorištu.

    avatar

    18.03.2009. (13:30)    -   -   -   -  

  • .

    Rambo u pravu si, tekst ti je odličan, a "jozef k" nek plače sam nad sobom, njemu nema pomoći.

    avatar

    18.03.2009. (16:19)    -   -   -   -  

  • .

    Lijepo vam je to Rambo opisao. Krivca ste pronašli u sredini, a oko njega je jaka i djelomice janjičarska vojska. Napad slijedi iz svih oružja (već viđeno).

    avatar

    19.03.2009. (00:56)    -   -   -   -  

  • .

    Pazi molim te, jesu li "jozef k" i "Jovo" možda braća, morda jedan drugeg volu, onako ko klin u klin, ili je to morda jedan te isti pa vara trage, Meni liče koda vole muški muškeg, kako se to već veli (P.....). Ma meni se čini da jako dobro znam ki je to, hebe ga DUGAČAK JEZIK, a možda se i o njem kaj reče, bumo videli.

    avatar

    19.03.2009. (01:10)    -   -   -   -  

  • Jerko

    Ove komentare treba ili zabraniti ili sve zbrisati-stvarno nema smisla, ljudi se prozivaju, vrijeđaju bez ikakvih argumenata.Kako u komentarima, tako i u tekstu.Pisac najprije posije vjetar, a onda njegovi brane lajanje na tekst !!!

    avatar

    19.03.2009. (07:35)    -   -   -   -  

  • Rambo A

    Nemam namjeru obrisati sve komentare, već samo one koji vrijeđaju imenom pojedinu osobu ili se kose sa Zakonima u RH. Možda ću pritom bili subjektivno selektivan, ali šta vam ja mogu. Ja sam car na ovom mjestu.

    avatar

    19.03.2009. (08:52)    -   -   -   -  

  • Jerko

    Nakon sto si jedne uvredljive zbrisao, a druge ostavio, stvarno si car, i za tebe vrijedi-CAR JE GOL

    avatar

    19.03.2009. (12:47)    -   -   -   -  

  • Papak

    Možešbiti samo ovde car, ali izbore si izgubio.

    avatar

    20.03.2009. (23:14)    -   -   -   -  

  • Vinko

    Studenstki dani Arambaše "prstenove družine" vežu na uspomene sa Teškom i drugaraima. Vratimo li se 90-tim, Arambaša vodi vojsku "žuto obojanih", puškom upire u družičine rođake, zaustavi ga Paša Franjo u namjeri zla. Vojske se mijenjaju, tako i Arambaša pobježe iz "žutihi" da spasi obraz junaka. Preuze Arambaša "prstenovu družinu" i više ga se nitko ne sjeti kao potencijalnog egzekutora rođaka družice svoje. Mažuranić je pisao ep o Smrti Samil age Čengića, a ja ću o kraju Arambaše i njegove družice.

    avatar

    20.03.2009. (23:55)    -   -   -   -  

  • JANJO

    A kad bi se vi svi vrnili do stoljeća sedmeg, pa malo videli sve po redu do dana današnjega, morda jutri nebi ni stiglo dojt, a kamo li da se promini vlast?
    Bog zna jel ki drugi divanil tih devedestih godin kaj ili je jedino Arambaša govore držal?
    Ajde Bok!

    avatar

    21.03.2009. (14:56)    -   -   -   -  

  • Mel

    Sjećamo se svi što je banana rekao za srbe. Imao je rješenje srpskog pitanja u glavi, srećom nije nikada imao priliku ga realizirati.

    avatar

    22.03.2009. (00:50)    -   -   -   -  

  • HUGO CHAVEZ 2

    EVO PRILIKE ZA NARODNOG ZASTUPNIKA DA OBJAVI "IDENTITET" KOMENTATORA POD IMENOM JOZEF K.,VINKO I ,RECIMO, MEL....,ALI NE DA IH DENUNCIRA,JER ON JE VLAST, VEĆ DA IH NAGRADI,JER ON, OPET, VLAST.
    PITATE KAKO JE MENI,TAKO, TAKO, ČEKAM EGZEKUCIJU.

    avatar

    22.03.2009. (08:13)    -   -   -   -  

  • realist

    Imal je banana riješenje tako je, bilo bi bolje za sve da je njegovo riješenje prošlo! Najviše mi se svidjal 91 kada je, kako je netko negdje napisao komentar "sa crvenom zastavom za pasom u crnu košulju obučen hodao općinom" To je bio pravi banana, ovaj sad samo dobro glumi!

    avatar

    22.03.2009. (23:45)    -   -   -   -  

  • zt

    Rado otvorim Rambov blog jer me zabavlja autorov talenat za društvenu satiru, pa me nemalo čudi da razina komentara na tu benignu zafrkanciju poprima zastrašujuće razmjere. Vrijeme je izbora i čisto je jasno da se obilato koriste nedozvoljeni udarci "ispod pojasa" i to bilo kada i bilo gdje. Tako se i ovdje prekapa po "rekla-kazala" temama iz prošlosti i to kako kome odgovara.
    Pa kada je tome tako, evo i mojeg priloga za biografiju "Arambaše" (rubrika: rani radovi).
    Događaj se zbio u ljeto za vrijeme trajanja nogometnog SP u Španjolskoj 82. Skupina alkoholom osokoljenih "navijača" iz danas susjedne nam zemlje ( i tada su imali osobne iskaznice na listanje!) narikali su bez sluha ode u kojima se spominjao nekakav poglavnik, gusta magla i Gradiška Stara. Današnji Arambaša,moja malenkost i još neki drugari kojima nismo brojali krvna zrnca niti smo znali koje su vjeroispovjesti prilijepili smo tim ustašofilima nekoliko toplih zaušnjaka i ljubazno im objasnili da Drinu pregaze sami, ali bez nas.
    Epilog priče bio je da se milicija neko vrijeme raspitivala o nama a iz njihovih studentskih soba su dugoročno iščezle crne zastave sa mrtvačkim glavama i urešenim slovom "U".
    Teško, Arambašin jaran

    avatar

    23.03.2009. (12:00)    -   -   -   -  

  • Vinko

    ... i pade Arambaša.

    avatar

    23.03.2009. (14:44)    -   -   -   -  

  • .

    i pade G Gradonačelnik s Tome Vinković

    avatar

    23.03.2009. (23:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...