Komentari

protivnasilja.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • anonimac

    DJECA POTROŠAČI je dokumentarni film o tome čemu su danas djeca izložena u Americi. Na žalost, zahvaljujući "blagodatima" globalizacije stvar je odavna prešla granice Amerike i ne treba puno pronicljivosti za vidjeti da se te stvari događaju i oko nas, kao što i ne treba puno maštovitosti za zamisliti da ćemo uskoro svjedočiti i ono što se još nije počelo događati, a obrađeno je u filmu.

    Trajenje filma je nešto više od 60 minuta, onoliko koliko traje prosječna epizoda popularne sapunice ili svakako kraće od jedne nogometne utakmice. Odlučite želite li uložiti toliko vremena i dobiti neke ideje o uzrocima simptoma koje već zasigurno primjećujete i kod svoje djece jer su izložena sve većim pritiscima na dnevnoj osnovi. Nema pokazatelja koji govore u prilog tome da bi se pritisak na njih mogao smanjiti.

    Film bi roditeljima mogao pomoći i u objašnjavanju svojoj djeci da neke od njihovih tako jakih želja i zahtjeva u stvari nisu izvorno njihova već nametnuta od neumorne propagandne mašinerije koja stalno pomiče granice u svom nastojanju da bude što prisutnija sa svojim porukama u dječjim glavama i da na svoj način oblikuje njihove interese i kriterije po kojima su "face" i "cool", a sve u svrhu daljnjeg povećavanja profita.

    27.minuta (Dr.prof. Juliet Schor, redovni profesor sociologije s Boston College):

    "Oni ih čak prate dok idu u kupaonice. Razgovarala sam puno ljudi koji su sjedili i promatrali djecu dok se kupaju i tuširaju, gledajući kako se koriste šamponom i sapunom, proizvodima za zdravlje i ljepotu, kako se ta kategorija naziva, kako bi nakon toga pisali izvještaje za njihove klijente što da učine s pakiranjem."

    31.minuta (Dr.Michael Brody, dječji psihijatar):

    "Izgovoriti ću to. Takvi propagandisti su vrlo slični pedofilima. U redu? Oni su stručnjaci za djecu. Ako želiš biti pedofil ili propagandist za djecu, trebaš znati s djecom i što će djeca poželjeti."


    47.minuta (Dr. Michael Rich, Dječja bolnica Boston):

    "To je ogroman, stotine milijuna dolara vrijedan biznis godišnje, koji prodaju zbog roditeljske nesigurnosti. U osnovi ostavljaju roditelje s mišlju da ako im ne nabave te stvari, da će njihova djeca zaostajati."

    Film s HR podnaslovima možete skinuti ovdje: http://www.megaupload.com/?d=UOICZ521 ili pogledati direktno ovdje: http://www.youtube.com/watch?v=RoJ4Rw-egtY

    avatar

    20.10.2010. (08:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...