Komentari

toni1212.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • renchi75

    Ova tvoja tužna priča podsjetila me na jednog dječaka koji pohađa razred zajedno s mojom kćerkicom (6. razred). Nisam sigurna u kojim razmjerima se kreću njegove poteškoće, no znam da neznatno zaostaje u razvoju i pohađa školu prema prilagođenom programu - ali zajedno sa svojim vršnjacima. Jedina je razlika ta što su profesori/program prema njemu nešto manje zahtijevni, a roditelji dolaze na konzultacije s nastavnicima nešto češće (otprilike jednom tjedno), sve ostalo je isto. Zašto to spominjem? Jer je prelijepo gledati kako se njegovi školski prijatelji odnose prema njemu, pomažu mu, a moju malenu gotovo svakodnevno zovu njegova baka ili majka za pomoć ili neku informaciju za koju se boje da im dječak nije u potpunosti točno prenio. Još ljepše od toga je gledati kako tvoje (u ovom slučaju moje) dijete nesebično vadi bilješke, knjige, papiriće i telefonski im diktira gradivo koje maleni nije mogao (ili ponekad naprosto nije htio) prepisati s ploče u bilježnicu.
    Također, u drugoj smjeni iste škole primijetila sam jednu djevojčicu, otprilike njihovog uzrasta, koja ima nekih fizičkih poteškoća, teško hoda, nešto joj nije u redu s nogama. Njezini suškolci svakodnevno ju vode za ruku (svaki s jedne strane) po stepenicama, X puta dnevno gore i dolje, treći joj pri tome nosi torbu... Ma, koliko god bilo bolno za gledati, toliko je prelijepo za vidjeti koliko su spremni jedni drugima pomoći, ne tražeći ama baš ništa zauzvrat.
    Znam da ti ovime nisam nimalo pomogla, ali nisam mogla odoljeti da ti ne ispričam ljepšu stranu i zahvalim za komentar i potporu koju si mi ostavila na blogu. HVALA ti još jednom, i želim vam svima ugodan vikend, pun pjesme, harmonike i svega što vas veseli. :)

    avatar

    07.03.2009. (11:58)    -   -   -   -  

  • JADRANKA2612

    draga Renči to je ono što mi je želja.Da ga se prihvati i pruži mu se pomoć jer znam da bi sve bilo drugačije,a i on bi se bolje osjećao.Nebi se osjećao manje vrijedan jer puno je toga u njemu što malo tko od nas zna i osjeća.Pozdrav

    avatar

    07.03.2009. (12:12)    -   -   -   -  

  • --mija--

    u specijalnim školama kao što je ona u dubravi očigledno nešta fali ,da li je zakazala struka ili ljudskost o tome svjedoče priče roditelja koji su to prošli .u razred sa mojim sinom išao je dječak koji je sljep,ja vjerujem da postoji dobra volja tj,samo treba znati mjesto gdje ćete dobiti informacije kako i na što imate pravo,

    avatar

    07.03.2009. (16:55)    -   -   -   -  

  • teoma

    Dragi Toni niš se ne sekiraj ni ja nisam voljela ići u školu, a vjerujem i velika većina djece.
    Svaki puta kada čujem da se netko ružno odnosi prema drugome ići ću na postove od mame Jadrenke od subote i nedjelje, i odmah ću biti veselija.
    Pozdrav svima.

    avatar

    07.03.2009. (20:41)    -   -   -   -  

  • tiha sjena

    draga Jadranka i dragi Toni
    primite puno pozdrava iz sunčane Hercegovine

    avatar

    08.03.2009. (11:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...