Komentari

kuca-r.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Šijanac

    Ja vjerujem da bi nam neki pravnik te situacije bolje pojasnio. Generalno što ako u nekom zakonu nešto ne stoji i nije dozvoljeno i onda u nekom drugom propisu, netko nešto navede. Što se gleda ?

    Isto kao što sam ti ja komentirao odnos zakona o gradnji... i prostorne planove.

    Mislim da je ovdje osnovni problem EU. Ona ne poznaje takve koncepte o područjima od posebne državne skrbi. Vidio sam da se sve porezne olašice smanjuju sa vremenom, što je vjerojatno dogovoreno u pristupnim pregovorima.

    Ista je stvar bila i sa krovnim zakonom o gradnji i prostornom uređenju, samo vjerojatno bez vremenske odgode.

    avatar

    06.03.2009. (11:15)    -   -   -   -  

  • vicko22

    Ja sam se prošle godine interesirao za samogradnju u okolici Dubrovnika gdje je još područje državne skrbi i pola referenata nije znalo odgovor a neki nisu znali ni to što znači samogradnja. I onda sam krenuo od vrata do vrata inspektora i na jednima sam dobio odgovor da nije dozvoljena,a na drugima da je naravno dozvoljena uz kontrolu nadzornog organa. E sad je pitanje koji će ti inspektor izaći na teren i o tome vjerojatno ovisi da li ćeš dobiti kaznu i zabranu rada ili ćeš proći bez ikakvih problema.
    Ja sam u međuvremenu od gradnje odustao zbog neriješene obiteljske podjele zemljišta a euriće ću uložiti u POSov stan koji bi se trebao riješiti a nadam se za godinu dvije pošto sam na listi sretnih dobitnika.

    avatar

    06.03.2009. (12:55)    -   -   -   -  

  • kuća R

    Čim ''utjeram'' odgovarajuće tumačenje sa službenim žigom i potpisom, s ponosom ću na gradilište staviti toliko veliku tablu da uz naziv izvođača (tj. mene) bude mjesta i za naziv zakona, broj članka zakona, naziv tumačenja, klasu, ur. broj i datum tumačenja - pa neka inspektori čitaju na tabli kad im je teško u Narodnim novinama!

    avatar

    06.03.2009. (13:59)    -   -   -   -  

  • goran

    Dobra ideja. Ja bih još (kada bih imao novaca) u trenutku dolaska inspekcije na gradilište platio odvjetnika da bude na licu mjesta. Nikako ne želim prihvatiti da dva inspektora imaju opozitno mišljenje. Kako je moguće? Valjda bi trebalo promptno podiću tužbu protiv drugog za kojeg se ispostavi da nije u pravu ili što?!!

    avatar

    09.03.2009. (23:24)    -   -   -   -  

  • kuća R

    Prijava, destimulirajući bodovi u izračunu plaće, gubitak nekih povlastica i doškolovanje o vlastitom trošku bili bi sasvim ok za početak, kada bi stvari ovdje tako funkcionirale. Budimo praktični, tj. škrti, tužba bi bila dodatno trošenje novca na osobu kojoj se plaća posao koji uopće ne radi.

    avatar

    10.03.2009. (10:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...