Komentari

zelenaskrinjica.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Živjeti svoj život

    Draga, zašto se mučiš surovošću prema sebi? I zašto si sama sebi sudac i egzekutor?
    Ljubav koju toliko tražiš i daješ drugima prvo primijeni na sebe i počni se voljeti sa svim nesavršenostima jednog običnog čovjeka. I što ako si rekla "ne vjerujem"? Zar povjerenje nije samo fina prašina ljudskih očekivanja? Ovdje mislim na povjerenje prema drugom čovjeku. I kada se to povjerenje izgubi zašto uvjeravati sebe kako je još uvijek prisutno mada nije? Ljudi su nesavršeni, mi smo nesavršeni...zato postoji ljubav. Ali...ljubav počinje od sebe, kao i praštanje. Uostalom, sve je ionako u Božjim rukama. I ako On smatra kako smo vrijedni Njegove ljubavi, zašto mi sabi sebe kažnjavamo? Tko smo mi da utvrđujemo nedostižne standarde vlastitog savršenstva i kažnjavamo se kada ih ne dostignemo?
    Cijelim ovim traktatom htjedoh samo reći: ne sudi si i poštuj vrijednosti koje su u tebi. Ha,ha...stvarno sam to mogla reći u manje riječi. Pusa.

    avatar

    04.03.2009. (10:20)    -   -   -   -  

  • Julijana

    Upravo prekucavam Pođi za mnom od Ivančića, pa ću objaviti na blogu. Mislim da će ti puno pomoći. Jedna od stvari koja nam je najteža u životu je oprostiti sebi i drugima. Teško neke stvari možemo sami, jako mi je to poznato, dugo sam osuđivala, patila, nisam mogla oprostiti silno zlo. Onda dođe jedan predivan susret s Kristom u Taboru i sve je to kao rukom odnešeno nestalo. Možeš misliti, čak mi je i bivša svekrva, koja godinama nije pričala sa mnom (a većina krivnje za rastavu upravo njenoj zloći pripada) neki dan pružila na misi ruku u znak mira i nasmješila se! A ja je mirno mogu gledati i uzvratiti osmjeh! Bog čini ono što mi sami ne možemo. Samo mu zaista iz srca to trebamo dati da razriješi i vidjet ćeš silna čudesa. I ne zamjeraj si. Znam da je lako reći, svima nam je teško tako činiti, ali i to se uči. Zašto su starci mudri? Sve gledaju mirnije i prihvaćaju mirnije (većina njih) jer znaju da je sve prolazno i da se ne vrijedi trošiti na nešto što će ionako samo od sebe otploviti dalje. Drži se draga moja i vjeruj, sve je to život, i sve će proći i bit će dobro! Sretno, draga moja Zelice! I da znaš, i u vašim svađama vidi se vaša ljubav! Daj mu priliku, jer te voli i stalo mu je. I on je samo čovjek. A njegovu ovisnost daj Isusu i poprati molitvom i postom. Kad staviš kruh na vodu, čuda se događaju! I dodaj si malo B vitamina, zima nas je iscrpila, a oni su jako dobri za nas žene, a i za sve da uravnoteže naše hormone i sve tjelesne funkcije. Osim toga, jugo je, a ono loše djeluje, pa znaš da je i ono krivac za ovo što osjećaš!

    avatar

    04.03.2009. (10:46)    -   -   -   -  

  • ze_le_na

    @Živjeti svoj život:
    :) baš si me raznježila svojim komentarom, tj. komentarom na svoj komentar...jesi, mogla si reći i s manje riječi, ali ovako je to bio dodir i zagrljaj, odmor u tvom blagom komentaru, kao u blagom zagrljaju pravog prijatelja...a ne tapšanje po ramenu...a zagrljaj mi je bio potreban...pusa i tebi...

    @Julijana7:
    Hvala ti draga...ti uvijek stigneš u pravo vrijeme sa pravim riječima i konkretnim savjetima...danas ću otići u nabavku nekih vitaminčeka, dobro si me podsjetila! Ono o postu, kruhu i vodi, za sada ne hoda...premalo kila i neke druge stvari za sada me izdvajaju iz onih koji smiju postiti...ali pokušat ću postiti od sumnje, jer nju smijem i moram ukinuti, to je i tako loša "hrana" povjerenja, koje nam toliko sada nedostaje...Topli ti pozdrav ostavljam draga...i piši kako si mi ti? ...

    avatar

    04.03.2009. (14:31)    -   -   -   -  

  • Julijana

    Draga Zelice, da ti pošaljem virtualno ovih svojih 10-ak kg viška?! Uh, rado bih, tebi manjka, a oko mene pofajnd šlaufa...

    avatar

    04.03.2009. (15:18)    -   -   -   -  

  • Z.OKI

    Prestroga si prema sebi.Nemoj se osuđivati..ti si samo iskrena i kažeš sve što te tišti.Pa ako nema povjerenja,onda ne možeš glumiti da je sve u redu.I nemoj se mučiti...neka on malo promisli zbog čega si to rekla....Nemaš razloga ni za krivnu,a kamoli za sram.
    Lijep pozdrav i osmijeh zelenkapice ostavljam ti:-)))

    avatar

    04.03.2009. (19:36)    -   -   -   -  

  • Z.OKI

    Da..koncerti u Areni su predivni..opere...treba to doživjeti:-))Kad je Gibo bio sa Oliverom sam bio...to je bilo nezaboravno.Ma inače..sve što se zbiva je fantazija:.))

    avatar

    04.03.2009. (21:50)    -   -   -   -  

  • svismoisti

    nemoj odustati

    avatar

    04.03.2009. (21:50)    -   -   -   -  

  • ze_le_na

    Julijana7:
    :) ... ah, da ide, barem 5 bih preuzela :) no i namjeru cijenim ;) ... pozdrav ti draga

    Z.OKI:
    Da, mučim se baš...iskrena kažeš...pa mogla sam i prešutjeti...vrlo je u osjetljivom razdoblju, to da sam prešutila, ne znači da više ne mislim...samo ne na glas...eto, u tom dijelu sam kriva...toliko sam se mučila, toliko ga mučila da prestane i sad je...nije vrijeme da ga "trljam"...sada mu trebam kao podrška još i više i mazi-pazi... a ja - u glavu, odmah...bit će vrijeme i za te razgovore, naravno da mora znati i prihvatiti što se dogodilo s povjerenjem, ali nisam trebala tada...ali...sad je gotovo...da li ću naučiti za drugi put? Vjerojatno, ne :( ali dug je život...
    Pozdrav ti prijatelju i jednom, tko zna, možda u Puli na koncertu ispod istog neba bude i hrpica blogera...a među njima... :))


    svismoisti:
    :) ne...ne odustajem...

    avatar

    05.03.2009. (10:58)    -   -   -   -  

  • igra u pijesku

    Još malo strpljenja, toliko si izdržala.... misli na sebe i svoje zdravlje...... :)))

    avatar

    05.03.2009. (21:58)    -   -   -   -  

  • ze_le_na

    @igra u pijesku:
    Hvala ti...da bilo je puno toga...vrijedi zbog toga čuvati ovo sada - napokon izgleda dobro...a zdravlje, e to će biti područje gdje moram malo sada izgleda misliti na sebe...i to ima smisla...i te moje mučnine i stanja, inače, nikad ne bi pogledala malo i na sebe...topli ti zagrljaj ostavljam i hvala na podršci... :)

    avatar

    06.03.2009. (08:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...