Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • hemicar

    extrapolacija

    avatar

    27.02.2009. (07:07)    -   -   -   -  

  • lolina

    (soc) nacionalizam potukao laissez-faire kapitalizam ?
    slijede nam zanimljiva vremena

    Nadzorni odbor automobilskog koncerna Opel danas će (27.2.) na kriznom sastanku raspravljati o "spasilačkom planu" kojeg su za posrnulu tvrtku predložili njeni menadžeri. Ovakav plan je uvjet koji je Opelu postavila njemačka vlada ukoliko tvrtka želi dobiti njenu pomoć. Opelovi radnici na demonstracijama pred Upravnom zgradom u Rüsselsheimu. (26.02.09.)Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Opelovi radnici na demonstracijama pred Upravnom zgradom u Rüsselsheimu. (26.02.09.)Ključni dio novog koncepta trebao bi biti odcjepljenje od Opelova američkog vlasnika tvrtke General Motors koja se isto upravo bori za život. Prema inofrmacijama iz samog Opela, ovaj koncern, da bi preživio, treba više od tri milijarde eura pomoći. U obzir dolaze državna jamstva ali i izravna novčana pomoć savezne ili pokrajinskih vlada. Samo u Njemačkoj Opel zapošljava oko 25.000 ljudi.

    Radnici demonstriraju za radna mjesta

    U međuvremenu, alarmirani teškim stanjem i gubicima u milijardskim iznosima njihove krovne kompanije General Motorsa desetine tisuća radnika Opela, Saaba i Vauxhalla jučer je demonstriralo tražeći da zadrže svoja radna mjesta. U Njemačkoj je na ulice izašlo 20.000 radnika, a prosvjedi su održani i u Belgiji, Velikoj Britaniji, Austriji, Poljskoj, Rusiji, Švedskoj, Španjolskoj i Mađarskoj...

    avatar

    27.02.2009. (13:20)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Ne znam jel' ovo namjerno, ali ovaj tekst se super nadopunjuje s tekstom ispod. Zizek cereci Francuze kao da je Nijemac, a indirektno kao marksist to i je :D Ludnica.
    Khm, ali evo malo paralele s Haitijem, jednako kao i oni, mi takodjer na slican (i jos perfidniji) nacin fino placamo slobodu.
    Jos jedna stvar, liberalizam bas i ne podrazumijeva jednakost, vec vise jednake sanse. Tu je ipak razlika. Barem nekad bila.

    avatar

    27.02.2009. (15:28)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Točno Pero: jednakost šansi, ne prava. Za prava se valja, svojim radom, izboriti. No svi imamo jednake šanse da se za njih izborimo. U Hrvatskoj je to obratno: ovdje svi misle da imaju jednaka prava, a što se tiče šansi, za njihovu se nejednakost i dan-danas brine ekipa koja je moderirala tranzicijske procese, pljačku i otimačinu pretvorbe i privatizacije.

    avatar

    27.02.2009. (16:45)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..puno brate piše taj tvoj prijatel Žižek !

    avatar

    27.02.2009. (19:09)    -   -   -   -  

  • Akuzmata

    Neki likovi na nekim slikama ponavljaju se na nekim drugim slikama.
    Neki od likova s nekih od slika pojavljuju se na nekim drugim slikama.

    avatar

    02.03.2009. (19:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...