Komentari

diarydiduino.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Stelina mama

    Draga Vesna,
    samo ti ostavljam zagrljaje tišine,
    suosjećanja i malo topline.

    Jer ionako da si mi sve ovo ispričala u lice,
    ja bih ostala nijema.....sve što bih mogla učiniti je - zagrliti te....i šutjeti....s tobom tiho plakati.

    Mila majčice..

    avatar

    21.02.2009. (22:14)    -   -   -   -  

  • Dadi

    Znala sam razmišljati u trenucima straha što bi sa mnom bilo kad bi se njemu što dogodilo. Mislila sam da ni mene ne bi bilo. Sad ne znam... Mislim da bih i dalje postojala, kao i ti - ispunjena boli, tugom, razdiranjima, ali i sjećanjima na život prije.
    Draga Vesna, živjela si život sa svojom Unom, i sad živiš život sa svojom Unom bez nje. Sjećanja na Unu održavaju te na životu jer previše je voliš da bi ih se odrekla, samo zbog njih i dalje živiš spremna na sve patnje kroz koje prolaziš.

    avatar

    22.02.2009. (12:53)    -   -   -   -  

  • tessa

    kad sam pročitala ovaj vaš post nešto me podsjetilo na to pa vam prenašam:
    "Poseban problem nastaje kada osoba izgubi najviše vrednovani objekt (kao što je u našoj kulturi gubitak djeteta ), i kada je razumljivo da osjeća najintenzivniju tugu. Riječ je o problemu neograničene tuge, kada osoba, nakon emocionalnog šoka, dozvoljava da je tuga potpuno obuzme, da je preplavi, da je paralizira. Postavlja se pitanje da li neograničena ljubav prema izgubljenom objektu vodi u neograničenu tugu, ili je i najintenzivnija tuga ograničena. Prema našem mišljenju i najintenzivnija tuga je ograničena subjektovom ljubavlju prema sebi i njegovim nagonom za samoodržanjem, koji ga usmjeravaju ka tome da živi i dalje i da misli na svoju budućnost usprkos gubitku najvažnijeg objekta. " iz knjige "Emocije" Z. Milivojević
    Vidim da puno razmišljate i čitate i trudite se racionalizirati svoja stanja i osjećaje na neki način.Ova knjiga vrlo lijepo objašnjava sadržaj i svrhu emocija i njihovu povezanost. Lijep pozdrav..

    avatar

    22.02.2009. (14:37)    -   -   -   -  

  • emocija

    Tessi- Naslov i autora sam zabilježila i vjerujem da neće biti problema pronaći knjigu. Da, puno čitam i neprestano analiziram. Slažem se s tvrdnjom autora o stanju osobe koja je izgubila najvrjednije (ili se piše najvrednije?). Ograničenje takvog inteziteta....ne znam, autor se izražava: " Prema našem mišljenju...", dakle ipak se ne radi o vlastitim emocijama već prema procjeni koja je vjerojatno nastala temeljem prikupljenih iskustava drugih. Kod sebe ne zamjećujem smanjenje inteziteta, čak je i onaj prvotni šok štitio um od spoznaje o konačnosti.

    avatar

    22.02.2009. (15:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...