Komentari

exblento.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • KemoTerapija

    Kaj da!

    avatar

    12.02.2009. (13:30)    -   -   -   -  

  • ćiril

    je kemač, zoveš me ili kad jedem ( može i b ) ili kad u banci brojim novce ( može i bez n ), pa ako se u prvi mah činim dalek i osor, ne zamjeri. već u drugi mah prestajem jebavati ovce i slušam što broj. 1 govori. dakle, bio i ostavio odgovor lulalaju. inače lulalaj pun, prepun, jebate, u njega dubina u jednom slovu kao u mene u čitavom p(i)jesničkom zaronu, ali, ne dvojim, daleko je načitaniji i elokventniji nego što ću ja ikada, nažalost, biti. iako, moram ti otkriti da što više čitam, sve više dolazim do zaključka da je ono što ja pišem već napisano i da ako nastavim s daljnjim čitanjem, moje pisanje, moje misli, moje čedo kvadrofonično, postaje sve više nalik plagijatu, oliti rezervnom dijelu. kaj da ?, reći ćeš, ili, ča, ča je ?, reći ću, a kao u onome vicu o kornjači i splitskom đankiju? ako ne znaš, bum te zval i bum ti ga ispričal. meni genijalan. usput, s magi sam opet, al' i dalje s njom fugiram pločice tek. i veli ti ona meni o tebi, u povjerenju i konspiraciji ti ovo velim, kemo je pičkica. ha ?, jebate, mislim se ja, ali pičkica bi magi odavno doktorila, a ja, koji sam kao nepičkica, nisam došao ni do magisterija. ne, definitvno, od sada postajem pičkica.

    avatar

    12.02.2009. (14:40)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Najprije o pičkici. Ako Magi kaže, jesam. Doduše malo olinjala, pa se ne bi moglo o meni govoriti kao o mirisnoj i rumenoj kao tek propupaloj roza ruži. Ono, ujutro kad se zarosi. Međutim, zahvaljujem na tako lucidnom komplimentu. Cijeli se moj život odvija u nastojanju da budem što kvalitetnija pičkica. I, eto, to u poznim godinama dočekah.
    Naš prijatelj iz Darde je sjajan momak, tvojih godina. On je, kao i cijela Baranja, žrtva Velikih Srba, koji se krenuli u uništavanje Hrvatske, i Velikih Hrvata koji su to uništavanje vrlo uspješno završili. Dobar je pjesnik.
    Mislim da je Krleža pročitao više od tebe, pa je ipak nešto napisao. Itd. Ladan, primjerice, kojemu je bilo žao što je završio faks u Sarajevu. Nije trebao. Zato nije ni doktorirao itd. Itd. Tin, recimo. Branko Šimić. Jakša Fiamengo... Avicena, napokon, koji je s osamnaest godina pročitao mnoge ondašnje biblioteke i, u tim godinama, bio vrlo poštovan liječnik i mudrac.
    Nisam samo ja u tebi prepoznao kvalitetnog pisca. Jer da nisi takav, hajde, reci mi barem jedan razlog da se s tobom dopisujem i družim. Školjke i srednjoškoljke isključi. Naprosto si dobar i u tome je štos. Kaj da je zapravo kajda, što će reći nota, a to bi mogla biti i oznaka za glazbu koju čujem u tvojim tekstovima.

    avatar

    12.02.2009. (21:18)    -   -   -   -  

  • ćiril

    nemoj previše prika, izmamio si mi osmijehčić već i s ovim:Cijeli se moj život odvija u nastojanju da budem što kvalitetnija pičkica, kao i s ovim: Mislim da je Krleža pročitao više od tebe, pa je ipak nešto napisao. a glede postojanja, nastajanja i usavršavanja pičkica, dakle onoga što si nekidan predložio mi, imam do pola razvijenu postnu inspiraciju, a koju ću postati upravo na ovome blogu ( ili misliš, znam da si se s ovima pokario, da je bolje odemo na mojblog pod ludud ? )upravo za valentinovo. valjda bum naučil do tada prebacivati fotke.

    avatar

    13.02.2009. (06:10)    -   -   -   -  

  • ćiril

    a može i neko novo mjesto pod predivnim imenom pičkica; magi bi bila ponosna što ti, jedan eminentan i priznati literat, i ja jedan neeminentan i poznat nepismenjak, uzimamo od nje nešto njeno. kaj da ? zapravo, magi kao magi i nije bila tako eksplicitna, ona je samo rekla da u tebi vidi žensku crtu, a ovo pičkica je primjereno tek meni.zamjerio nisi, čitam, a i kako bi mi; 6 sati je ujutro tek i budem li ovako nastavio, doći ću ja do tvojih prepisivačkih noćiju ...

    avatar

    13.02.2009. (06:19)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Svojedobno sam htio tražiti Nobelovu nagradu jer sam zapravo majka, a ne otac. Meni su moje žene napravili djecu! Uvijek sam prema djeci gajio majčinske osjećaje, kuhao sam im birana jela, učio ih taterinski jezik, budući da im majke baš nisu bile jezičarke, pa mi djeca ne znaju materinski. A materinjski jezik se zove zato što su djeca, zbog ružnih muških navika da odlaze na ubijanja diljem svijeta, pa im djeca nisu imali od njih što naučiti, osim da budu mužjaci i putuju okolo i ubijaju jedne druge... Svojedobno sam napisao priču Iliri koja to objašnjava. Moram je negdje pronaći i ponovo je objaviti. Kad je riječ o dogovoru, makni se s Bloga.hr. Tamo je previše adresa, od kojih barem 90 % više ne piše i nema ih. Žive na virtualnom Mirogoju, što je sad, recimo taj administrator. Mojblog je mirna adresa. Ljudi su mladi i lijepi, a djevojke fantastične i prilično obrazovane. Nikad neću shvatiti zašto me podnose? Šef im je mlad čovjek, studira i sve ispite polaže s čistom peticom. Prije je bio ovisan toliko o virtualnom svijetu da se udebljao. A onda je počeo vježbati. Pa sad izgleda fantastično, točno onako kako bi svaki mlad čovjek trebao izgledati, vitak, miran i sklon učenju. Ja sam na toj adresi pokrenuo još jedan blog, ali o tome ću te izvjestiti mobitelski. Pičkica nije dobro ime blogu. Izravno je i nudi nekoliko značenja, sve do oznake karaktera. No, dobro... kaj da?!, rekao bi Šuker. Bože, mislim da bi to salasto stvorenje bolje igrao nogomet nego što vodi financije. Sanader je doista prvak svijeta u pronalaženju likova. Nadmašio je Malnara, jer su Malnarovi likovi nešto naučili, a ovi Sanaderovi ništa. To je zato što je Malnar bolji učitelj. Trebali bi Sanaderovi preći Malnaru, a Malnarovi Sanaderu. Tek ćemo tada krenuti naprijed.

    avatar

    13.02.2009. (09:00)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Pravi bi pisac rekao: ne mogu pisati o Severu jer nisam čitao. Od svega što je Dubravka napisala jedino što sam razumio da nije čitala ništa o pjesniku. Može se reći da smo Sever i ja doista bili prijatelji; može se reći da znam svaku njegovu pjesmu; može se reći čak i da ih ne razumijem (premda se Sever pobrinuo da piše onako kako će ga svi razumjeti, čak i jedan mongolski pjesnik - u Strugi - koji nije znao ni jedan jezik, oduševljeno je pljeska Severu čuvši, u Letnici kod Izeta, neke Severove pjesme); dakle sve se može reći, samo valja to znati napisati, a Dubravka nije znala. Od razumljivijih riječi, za koje ne treba tumačenja, su Josip Sever, Blinjski kut, 1938. i možda ponegdje neki zarez. Sjećam se kad je tekst objavljen, pravio sam kalambure... sad sam još jednom pročitao i - znao sam da mi je danas osvanu crni petak i 13. Ja tebi to nikad ne bih napravio, okrutniče jedan!

    avatar

    13.02.2009. (13:07)    -   -   -   -  

  • ćiril

    prika, ako si ovako kao mene osvajao i floru, mislim margarite, ruže, nevene, dunje, višnje i bosiljke s po dv'je smokvice, mislim da nijedna flora nije ostala cijela. dubravka nije flora, definitivno, i često se pitam, pa jebote udo, iliti kurče, ako ovi koji znaju ovako pišu, što li je s ostatkom ljepuškasta naša naroda ? ond oni ne razumiju ni uda ! iliti ...

    avatar

    13.02.2009. (13:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...