Komentari

potravljeselo.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


 • mariela

  e već mogu zamislit kako guslara kako piva ove riči:-)
  pozdrav ciloj gardi rvackoj
  a.... čitajuć Međugorski glas u komentarima...
  pozdrav i Gardi Gospinoj
  ma di bila

  avatar

  07.02.2009. (18:34)    -   -   -   -  

 • bukara

  E ivica skoro san proplaka!

  Ma kad ovo pročitan odma mi dođe da odletin doli u ercegovnu i odcvilin ovu odu na guslon... svaka ti brte čast na pismi, neman riči... za razliku od mene, imaš moć skraćivanja, a to je dobro... u mene bi ova cila priča bila priko 5 stranica :(

  Bog sve blagoslovio i Majka čuvala+
  Pokoj vični našomen eroju!

  avatar

  08.02.2009. (10:14)    -   -   -   -  

 • Mladen

  Najviše od svega meni jeste, da je čovjek bio, a i osto. Marko hvala ti ...

  avatar

  08.02.2009. (16:04)    -   -   -   -  

 • Međugorski glas

  Upravo san se vratija s puta, a kako san odlučija sa sobom ne vucarat kojekakve lapTOPE da ne bi doša u iskušenje da po nekome i opalim, otvorija san kućnu spravu i odma krenija do Potravlja ravnobrdovitoga jer mi se, i nakratko, teško bilo rastat od ovoga bloga, a pogotovu od kuma Bukare. Mora da nas veže silna Gospina ljubav.
  A što se pisme tiče, skidan kapu i šešir. Vaki versi zaslužuju da i' otpiva mlada nada rvackog guslarstava, vridni, plemeniti i pametni mladi Bukara. On je na vakultetu, a ima i curu, moju buduću kuma, pa ne virujen da mu ostane baš puno vrimena za pisanje pisama. Zato bi Ivici preporučija da nastavi sa svojin deseteračkin radon jer će mladon guslaru tribat pisama, a ako to želi sačuvat za buduća vrimena, triba i snimit u nekon studiju di će jednako platit za jednu ili dvadeset guslarija.
  Nego ne znan kako će izać na kraj s pismon o Međugorju jer će bit toliko dugačka da će jon početak bit u Ercegovini, a završetak u Lici. Uzaludno će mu bit i dobro pamćenje i sporo zaboravljanje jer će se namučit ka nikad u životu. Zadat će mu više muke nego svi ispiti na vakultetu. Doduše, moga bi je i čitat, ali to nije guslarski, njima pisma kroz glasnice iz glave teče, a snagu jon more zaustavit tek planina i to ne bilo kakva planina, već snažna, čvrsta i nepokolebljiva kakav je bija i naš eroj Marko, kojemu ni tenkovi nisu mogli naudit, koji je za dom spreman juriša srcen, prid kojin su uzmicali i strašni i željezni divovi. O takvon eroju tribalo bi i debelu knjigu napisat, i upoznat mladež sa slavnim danima rvacke povisti da vide i nauče kako ljubav more pobidit i najveći mrak, kako je srce jače od čelika i smrti, kako iza oni´ koji dobru služe uvik svitlo ostaje, plamen domoljublja i vatra istine koji se nikada ne gase, unatoč svim lažima i podmetanjima.
  Ostajte u miru Gospodinovu i lipoti Gospinoj!

  avatar

  08.02.2009. (18:18)    -   -   -   -  

 • bukara

  E moj vridni prijatelju iz Međugorja! Pravo da ti kažen, svaki put me obraduju tvoje riči!
  A za gusle, iz tvoji usta u Božje uši! Nego šta san ja tebi tijo kazat, kod pravi guslara koji su vični zanatu, oni čak ni ne pantu pisme, nego sklanjaju kako pivaju... i kad te srce povuče i Gospa nadahne, brajo iđu stihovi ka iz kabla... a pogotovo ako bi piva pismu o Gospinoj i Isusovoj prisvelkon ljubavi u Međugorju.... kad bi piva o onomen šta te u srce dira a Gospi na slavu, ma ja mislin da bi tekli ne ka iz kabla, nego ka da je silina Cetine nosi! Ma nema zapravo usporedbe za Gospinu ljubav... koja nas, eto, kako ti lipo reče, pravo i veže!
  I po istini reče da sad neman vrimena, al kad ja liti dođen, pa siden u rastovu šumu pradidovu u Potravlju (eno, koje li providnosti, nikidan san dozna da je razminiraju - točnije, brat je provjerio:) ), pa sokola ponosa na rame i pero u ruku, a ondak za koju godinu gusle među kolina... e prijatelju moj, šta će teć stihovi....
  Sve na slavu Boga velikoga!
  Bog sve blagoslovijo i Majka nad majkama čuvala+

  avatar

  09.02.2009. (09:39)    -   -   -   -  

 • potravlje moje

  @svi kumentatori

  fala van na svakoj riči
  ovi blog sa vami se diči...

  avatar

  10.02.2009. (20:26)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...