Komentari

maniac.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Obaveštenje o mobilnom kr

    Na sastanku Foruma za prevenciju prevara i zloupotreba u kreditnim poslovima pri Odboru za bankarstvo i osiguranje u PKS, održanog 5.02.2009 godine u Beogradu od Predsednika ovog foruma Marije Kušić iz Raiffeisen banke dobio sam sledeće objave:

    „Dozvolite da Vas upozorim na nov oblik kriminalnih radnji-ovo se već uveliko događa po Evropi a evo stiže i do nas.

    Tok nelegalnog rada je ovakav: korisnik mobilnog telefona dobije, u nekom trenutku na svom mobilnom telefonu, propušteni poziv. Do toga može doći tako da telefon stvarno zazvoni, a može i da ne zazvoni. Uglavnom korisnik dobije propušteni poziv. Kada korisnik mobilnog telefona pogleda broj koji zove i kada taj broj počinje sa +39..., +390..., +391..., +392..., +393..., +394... i tako dalje (u ovom primeru, telefonski broj je bio: +393193260045) i ukoliko korisnik taj poziv odmah izbriše, tim potezom se osigurao i uradio pravu stvar. Ukoliko pak korisnik mobilnog telefona pozove broj propuštenog poziva, korisnik mobilnog telefona postaje žrtva kriminalaca.

    U prethodnom slučaju koji je otkriven, korisnik se javio na propušteni poziv i izgubio više od 2.000 €. Određeni brojevi iz gore navedenih grupa uvlače korisnika u situaciju da, kada pozove te brojeve, ne može da prekine poziv i tako napravi ogromni trošak na svom računu.

    Brojne prijave MUP potvrđuju da se broj ljudi koji odgovara na ovakve pozive povećava iz dana u dan i da korisnici mobilnih telefona sami sebe guraju u finansijske probleme i postaju žrtve kriminalaca.

    U nadi da ćemo sprečiti da se ovo dalje dešava, molim Vas da sadržajem ove poruke upoznate što više ljudi."

    avatar

    10.02.2009. (18:22)    -   -   -   -  

  • hmmm

    Kako da izgubim 2 000 € koje nemam?

    avatar

    11.02.2009. (20:23)    -   -   -   -  

  • Bon Scott

    Sto nisu napisali "bez cimanja", slabo ce oni zaraditi u Srbiji.

    avatar

    12.02.2009. (14:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...