Komentari

mindbuilding.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • kizzy

    nije ni čudo da ti treba ventil. ko ne bi prozvižđa na takve nebuloze naše (kamo sreće da su samo u osijeku).......
    a čovjek nekad želeći najbolje napravi sranje jer ne razmišlja korak dalje..............
    a što se tiče javnog prijevoza, potpuno si u pravu. vozač je totalna šteta i antipropaganda za cijelu našu bananu
    pozdrav ti ostavljam.......................kizzy77

    avatar

    19.01.2009. (22:52)    -   -   -   -  

  • clarisss

    Nažalost smo u zadnje vrijeme postali vrlo poznati po razno-raznim nebulozama... A ova sa "butrama" im je najjača u posljednje vrijeme... Uzalud trud oko pokušaja uvođenja reda, silne informatizacije i modernizacije kad smo još daleko od civiliziranosti...

    avatar

    19.01.2009. (23:06)    -   -   -   -  

  • GAJINE GLUPOSTI

    moglu su se lijepo sjetiti da navijačima ništ ne računaju gradski prijevoz....baš su mulci.....

    avatar

    20.01.2009. (14:41)    -   -   -   -  

  • zlatna djeva

    ovo sa laptopima je stvarno vrh vrha. Trebalo bi vidjeti tko je dobio proviziju.

    avatar

    20.01.2009. (14:48)    -   -   -   -  

  • Živjeti svoj život

    Jučer sam pročitala tvoj tekst i danas ga cijeli dan prerađujem u sebi. I znaš što? Kako god okrenem, nebuloze su za ovo lijepa riječ. Dakle, budalaša na vlasti ima svugdje, na žalost ni prelijepi Osijek ih nije izbjegao.

    avatar

    20.01.2009. (20:06)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Svakoga bi najedile ovakve nebuloze.

    avatar

    20.01.2009. (20:26)    -   -   -   -  

  • bastet

    @Clariss Dobro došla, draga! Dobrim dijelom se slažem s tvojim komentarom koji samo potvrđuje onu narodnu: "Nije žvaka za seljaka!" :-))) Btw. odletila sam na tvoj blog i, čini mi se da je ovo tek početak našeg druženja! :-)))

    avatar

    20.01.2009. (20:56)    -   -   -   -  

  • babs

    Vlast nam je svaki dan sve blesavija i bezobraznija.

    avatar

    20.01.2009. (23:39)    -   -   -   -  

  • tičerica

    ma, da! lijepo sam komentirala tvoj post, ali čini se da mi je pukla veza prije no što je komentar poslan. :( damn wlan!
    uglavnom, pokušat ću opet. :) repetitio est mater studiorum. :D
    dakle, laptopi za petaše su mi diskutabilna tema. lijepo je informatizirati djecu. no, razumijem i neke roditelje koji te laptope prodaju. da smo kojim slučajem i mi prosvjetari bili uključeni u akciju i dobili laptope u trajno vlasništvo, vjerojatno bih ja svoj ili prodala ili poklonila nekome od rodbine, jer sam si upravo kupila jedan (po performansama isti ili jači, a dopadljiviji i prijateljskiji od lenova - moja roditeljica ima lenova, i nekako mi ne leži...). dakle, vjerojatno je i većina roditelja čija djeca već imaju računalo postupila slično. čemu gomilati računala u kući? treba li svatko imati dva komada?
    da se mene pita, ti laptopi bi se dijelili po socijalnom ključu - dakle, djeci roditelja slabijeg imovinskog stanja, uz klauzulu o neotuđivanju (jer, ruku na srce, iskušenje je sigurno veliko: platiti struju ili zadržati laptop. je, ima bateriju, no i nju se treba na nešto puniti, zar ne?)
    a što se famozne butre tiče, jedna od većih gluposti. ispada da je osječki javni prijevoz samo za one koji ga svakodnevno koriste. primjera radi: moja teta dva puta godišnje vodi svoje klince k očnom. obično se dovlače do dravskog mosta, a od mosta sjednu na tramvaj, pa obrnutim putem doma. sada bi ženi trebalo 160 kn za nju i troje malaca, za četiri vožnje u godinu dana? nije li to malo apsurdno? a ovo s francuzima je samo potvrdilo početni argument protivnika butre: što je s putnicima-namjernicima, slučajnim prolaznicima, kojima glupi tramvaj treba samo za jednu-dvije vožnje, i koji su navikli na normalni gradski prijevoz? ne znam da igdje u svijetu postoji takva glupost... ok, butra je super za one koji se voze dvije stanice svaki dan. ali trebalo je ostaviti mogućnost da oni koji ju ne žele i dalje mogu kupiti staru, papirnatu kartu i voziti se jednokratno skuplje.

    inače, gospodin r. se ne javlja. valjda nema posla ili nije zainteresiran. :( šteta. no, nema veze, raspitujem se ja okolo, možda upadne nešto drugo. :D

    avatar

    20.01.2009. (23:53)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    pa da,nije nam bas neka reklama za gostoljubivost.

    avatar

    21.01.2009. (00:00)    -   -   -   -  

  • bastet

    @ Barbara, drago mi je da si me posjetila. Hvala za komentar.
    @tičerica - Mudro zboriš, kolegice! Jedino što ja mislim da je laptope trebalo podijeliti školama pa bi bili javno, a ne privatno dobro, investicija za sadašnje, ali i buduće generacije. No, kako god bilo, više se ne moramo brinuti. Došla nova vlast i proglasila projekte s laptopima i butrama promašenim (čitaj glupim) pokušajima (tko bi to rek'o?), tako da sad moramo gurat neke druge, nove projekte. A raja nek' plaća i nek' čuva živce...

    avatar

    21.01.2009. (00:01)    -   -   -   -  

  • dražeN :)

    Neupitno, u pravu si, uistinu je moglo bolje, pametnije, ekonomičnije, tolerantnije, dugoročnije i pravičnije, ali moram priznati da bi i ja svoj posao mogao raditi makar nešto bolje no što ga radim. Mislim da u tom grmu leži zec :)

    avatar

    21.01.2009. (00:08)    -   -   -   -  

  • The Man

    Laptops...
    Kad netko dobije nesto za sto nije spreman - a tu ciljam i na roditelje,
    poklon se obicno ne cijeni, pa tako otisli laptopi za par Kuna jer su
    kobasice iz mesnice bile vaznije.
    A sto se tice tramvajca, tipicna je ljudska reakcija, ili nazovimo to nastup.
    Das covjeku mali autoritet, a on ce ga upotrijebiti u duploj dozi tamo gdje treba ili
    ne treba, jer mu tim "raste" vrijednost u vlastitim ocima.

    avatar

    21.01.2009. (06:49)    -   -   -   -  

  • Santea

    Prvo zahvaljujem na komentaru:),a drugo Dobar ti dan:)
    Bilo bi dobro kada bi postojale samo Osječke nebuloze,možda bi i napredovali,a ovako nam je svima potreban taj ventil jer od ovoliko gluposti možda nam se neki prijedlozi i svide:)Znaš nije to toliko loša taktika:))
    Pozdrav veliki ostavljam

    avatar

    21.01.2009. (10:53)    -   -   -   -  

  • EuM

    Imaš simpa blog, no Manliju treba pomoći činjenicom da je molitva potrebna za uspjeh u Ljubavi ili životu...I ja ga cijenim, no, svakom treba pomoći bez obzira na odlične životne reference sa kojima raspolaže...BB

    avatar

    21.01.2009. (19:09)    -   -   -   -  

  • bastet

    @evanđeljejeumolitvama Hvala ti na posjeti i lijepom komentaru. Što se tiče Manlyja, poštujem njegove stavove i ne osjećam da imam pravo poučavati ga o bilo čemu, a kamo li o tome kako da vjeruje u Boga. Uostalom, u njegovim riječima o Bogu ne nalazim ništa bogohulno. Jer mnogi veliki duhovni učitelji, mistici, filozofi i mislioci pričali su nam o važnosti osobnog iskustva Boga, o mogućnosti izravnog susreta između čovjeka i Boga, o duhovnosti koja je oslobođena bilo kakvih granica nametnutih institucionaliziranom vjerom. Granice koje, primjerice, kršćanska crkva nameće svim nekršćanima kad god tvrdi da je spasenje moguće jedino posredstvom Krista. Ona time poriče istinitost i ispravnost bilo koje druge religije i bilo kojeg drugog Puta koji može dovesti do Boga. Pitam se, međutim, zašto bi jedan Hindus trebao vjerovati da je kršćanska vjera ispravna, a njegova pogrešna. Kako mi, kršćani, znamo da je tako? Do te mjere da smo svoju vjeru spremni nametnuti i mačem, ako treba. Pitam se jesmo li od Boga dobili punomoć da budemo dušebrižnici i duhovni pastiri sveg, pa i nekršćanskog svijeta? Kad bih u to vjerovala, vjerovala bih u Boga koji nije jednako pravedan prema svima, u Boga koji ljude dijeli na "svoje" i one druge, u Boga koji dopušta da ostvarenje "svetih" ciljeva opravdava uporabu svakog sredstva pa i sile. No, ja vjerujem u Boga koji se na svim jezicima zove jednako - Ljubav, Milosrđe, Dobrota i u Krista koji je Svjetlo cijelog čovječanstva. A vjerujem i u snagu molitve. Molitve koja je iskrena, jednostavna i koja dolazi iz čovjekove duše. Snaga takve molitve počiva u uvjerenju da ona iscjeljuje, liječi, i uzvisuje. I u predivnom dijalogu koji se odvija između Boga i čovjekove duše. Nadam se da prihvaćaš moje stavove i da ćemo se i dalje čitati i učiti jedno od drugoga! Lijepi pozdrav :-))))

    avatar

    21.01.2009. (20:59)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    ...a ja volim upoznati one koji me potiču i inspiriraju za
    nove izazove i promišljanja

    lijepi ti pozdrav : )

    avatar

    22.01.2009. (15:32)    -   -   -   -  

  • bastet

    @ Nihonkichigai Onda se nadam da će te i ovo inspirirati! Pozdrav i tebi, prijatelju!

    avatar

    22.01.2009. (20:41)    -   -   -   -  

  • EuM

    Zahvaljujem na zanimljivom i kvalitetnom odgovoru od kojeg mogu većinu prihvatiti..ali doista, ne mogu zanemariti činjenicu da je kršćanska vjera ona koju je osobno Krast, dakle sam Bog utemeljio, te nam dao Evanđelje kao okosnicu religijske ili vjerske spoznaje...ne negirajući sve druge vjere pa i sekte po kojima postoji također put spasenja...Hijerarhija ili vrijednosni sudovi postoje u svemu stvorenom pa i u duhovnom svijetu, te se to ne može zanemariti iako se po Ljubavi sve to izjednačuje pa smo tako kao ljudi u božjim očima jednako vrijedni iako ne isto zaslužni i od Boga vrednovani na našem sudu...Manly ne prihvaća Božji sud, ne prihvaća molitvu, smatra da je Bog i Zli ista osoba...to sam mu pokušavao postupno osporiti ali je došao tvoj komentar sa skoro apsolutnom potporom njegovoj slobodi razmišljanja a po tome i djelovanja koja ga udaljuje od Boga (naravno po mom mnijenju) iako on osobno misli da je s Gospodionom odavno na ti i da mu je po tome sve dopušteno...Ovdje izgleda ogovaranje, no to je također način govora o sebi i svojim stavovima...za sada toliko, i nadam se da ćeš ostaviti trag kod mene da bi se mogao vratiti...poz...i BB!

    avatar

    23.01.2009. (00:03)    -   -   -   -  

  • The Man

    Hvala na komentaru iz vlastitog iskustva, tj iskustva tvoje Mame.
    To su male stvari koje nas polako vode prema dubljem razmisljanju i shvacanju
    da nije bas sve tako kako oko primjecuje, ili osjetila zapaze.
    U sesnaestoj, 15 godisnji prijatelj se poceo topiti u nabujaloj rijeci koju sam netom preplivao i cekao na njega da pristigne.
    Ocajan krik...
    Zove me imenom i zadnje sto sam vidio je bila njegova ispruzena ruka prije nego je nestao
    u zuto smedjoj bujici.
    Tog momenta to vise nisam bio ja.
    Neka Sila je usla u moje tijelo a ja sam postao "posmatrac" dogadjaja.
    To tijelo se je zeletjelo prema vodi i skocilo naglavce u mutne dubine kao Olimpijski
    prvak.
    Na dubini od nekih sedam osam metara ruke su napipale bezzivotno prijateljevo tijelo, uhvatile ga s ledja da nas nebi obojcu utopio sputavajuci nas,
    i za par sekundi smo bili na povrsini.
    Umjesto da se bori, to tijelo je pustilo da nas bujica sama odnese do zavoja, do mirnije vode i plicaka.
    Kako se je mladi prijatelj polako poceo osvijescivati, moje noge su stale na solidno tlo.
    U tom momentu, Sile vise nije bilo i opet sam bio ja.
    A u zivom sjecanju mi je jos dramaticniji dogadjaj, no to cu drugom prilikom.

    avatar

    23.01.2009. (05:19)    -   -   -   -  

  • The Man

    A sto se tice Evandjeljaumolitvama i njegovog osvrta, da su nam molitve potrebne i da ja mislim kako mi je sve dopusteno...
    Prvo...
    Blesavo bi se osjecao da mi vlastito dijete pjeva himne...
    Da mi govori kako sam dobar i velicanstven.
    I mislim da se Bog slicno osjeca gledajuci Svecane Mise.
    Drugo, za mene je Bog sveznajuci a to mi govori da tocno zna sta i kada mi treba
    i da mu nije potrebno besprekidno ponavljanje...
    Kruh nas svagdanji daj nam danas, jer po mojoj logici On to dobro zna
    bez da ga vucem za rukav.
    Za mene je molitva negiranje Bozje ljubavi i njegove omnipotentnosti.
    Da ..., nekad mu kazem... "To i to mi se ne svidja, a volio bi da i Ti dodjes do
    zakljucka zasto zelim tim putem a ne ovim koj mi otvaras"...
    To mi je stil "molitve", koj ja zovem inteligentnim razgovorom i razmjeni misljenja.
    A o zakljucku da ja mislim kako mi je sve dozvoljeno...
    Bilo je dana kad sam bas tako mislio.
    No vratio se Krist po drugi puta i rodio mi se u dusi.
    I kad mi On kaze da nesto nije dobro, ili da sam malo "nategnuo" istinu,
    poslusam ga.
    A taj tihi glas, koj stalno cujem, koj me vodi prema dobrom,
    nikad mi nije rekao "ubi", siluj", "ukradi", prevari.
    I nikad me nije ponukao da bi svoju "filozofiju" koja potice od njega pokusao
    "natuknuti" drugima, jer ako ne poslusaju, zlo im se pise.
    Sve sta mi on govori je da svi idemo prema njegovom drugom dolasku,
    no ne na masovnoj bazi nego na jako intimnoj, i kad to prepoznamo,
    kad smo bez ispovijedi spremni sagledati vlastite grijeske i sami ih
    promijeniti, onda i Bog dodje u nase srce i sam se objavi.

    avatar

    23.01.2009. (05:36)    -   -   -   -  

  • bastet

    @ Evanđeljejeumolitvama - Hvala i tebi na iscrpnom i zanimljivom komentaru! U mnogo čemu se slažemo, ali se u nekoliko stavova i razilazimo. To je potpuno normalno jer raspravljamo o Bogu, dakle, o temi koja je predmet našeg vjerovanja. Mi, dakle, odabiremo vjerovati da Bog postoji (ili ne) i da djeluje na ovaj ili onaj način. Mi vjerujemo da poznajemo Njega i Njegovu volju, da poznajemo Istinu i Put. Netko drugi, pak, može vjerovati u Boga koji se zove nekako drugčije i koji je utemeljio religiju nekog drugog imena. Osobno mislim da te razlike nisu važne jer je temelj svake religije i vjere Bog koji je Vječna i Beskrajna Ljubav. A čovjek, vjerovao kako mu drago, treba težiti biti što sličniji toj Božjoj Ljubavi te biti moralan, suosjećajan, brižan, milosrdan, iskren... U svakom, baš svakom društvu poželjni su i potrebni upravo takvi primjerci ljudskog roda. Ako vjera ljude čini boljima, ona je ispravna. Zato, mislim, da je pogrešno opterećivati se teorijama i riječima. Vjeru treba živjeti jer najveći dokaz religioznosti nisu riječi, nego djela. Uostalom, vjerujem da su Bogu najdraži upravo oni koji vjeru žive u svom srcu, kojima molitva izvire spontano, iz duše, i oni koji Boga traže i prepoznaju u licima naših bližnjih.
    I ja se nadam našem daljnjem čitanju i razmjeni mišljenja. Ljudi trebaju uvijek razmišljati o onome što ih spaja, a ne o onome što ih razdvaja. Pozz :-)))

    Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim.

    @ Manly - Razumijem te, a nisam sigurna razumije li te Evanđeljejeumolitvama! U tvojim riječima i tvojoj vjeri koja se, očigledno, razvijala slobodno od utjecaja institucionalizirane vjere, ne nalazim ništa ni loše, ni bogohulno. Ako se Krsitu obraćaš izravno i riječima koje ti naviru iz duše, ako Boga doživljavaš kao Sveznajućeg, Svepristunog Boga, Boga Ljubavi, ako te u tvojim postupcima vodi tvoja savjest, ako misliš da Bog u svakom trenutku zna sve o tebi, bez i da mu se obratiš, ako osjećaš da svoj doživljaj Krista nemaš prava nametati drugima i uvjeravati ih...., ako je sve to tako, što je tu onda pogrešno?
    Btw, tvoja priča o spašavanju prijatelja duboko me dirnula. Upravo je nevjerojatno kroz što si sve prošao. Molim te, podijeli s nama i ono tvoje drugo iskustvo. E, da, to što si bez razmišljanja skočio u rijeku po svog prijatelja i zbog njega riskirao svoj život čini te vrlo duhovnom osobom, zar ne? Ti ne moraš više nikome riječim objašnjavati što znači Ljubav prema bližnjemu... :-)))

    avatar

    23.01.2009. (12:10)    -   -   -   -  

  • GAJINE GLUPOSTI

    ugodan vikend ti želim............

    avatar

    23.01.2009. (13:57)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Kako je žalosno to s laptopima... A ni onaj primjer iz tramvaja nije bolji. Ne mogu se oteti dojmu da se i za jedno i za drugo moglo naći rješenje, ali da se - kao i u toliko drugih situacija - u našoj državi samo nagomilavaju takvi tužni primjeri. Čast iznimkama i svijetlim primjerima.

    avatar

    23.01.2009. (21:50)    -   -   -   -  

  • ista kao prije

    već sam i ja pisala o laptopima - idiotarija....

    avatar

    25.01.2009. (14:35)    -   -   -   -  

učitavam...