Komentari

burza-frustracija.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Renči

    Još malo dogovorne ekonomije: Sanader uvjerio Vojkovića da ne poskupi

    KOMENTAR - Croatia osiguranje neće podizati cijene obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti.
    Odluku da se cijene neće povećavati Uprava Croatia osiguranja donijela je u dogovoru s Vladom. "Dogovor s Vladom" izraz je kojim se u praksi reafirmira dogovrna ekonomija na početku 21. stoljeća. Prije samo nekoliko dana Sanader je intervenirao i kod predsjednika Uprave Zagrebačke banke Franje Lukovića da povuče već donesenu odluku o podizanju kamata na kredite. Jednako tako, Sanader je intervenirao u još nekim sličnim slučajevima. Građani bi se možda trebali zapitati zašto Sanader nije intervenirao (kod samog sebe) i spriječio poskupljenja struje i plina.

    Možda bi ga radnici brodogradilišta mogli zamoliti i da intervenria kod samog sebe pa odustane od privatizacije brodogradilišta. Ipak će biti da ćemo u idućem činu vjerojatno gledati kako se odustaje od zabrane rada nedjeljom. Za što i postoji poprilično argumentirano opravdanje - taj zakon zapravo nikad nije ni trebalo donijeti. Posljedice već vidimo, Getro će podijeliti 200 otkaza, a on je tek prvi u nizu. Kad se uzme u obzira da je Croatia osiguranje ipak državna kompanija, Sanaderova intervencija puno gore izgleda u slučaju Zagrebačke banke. Za Croatiu osiguranje naravno da nema zime, neće oni protiv premijera. Već su se pokazali vrlo "kooperativnima" u slučaju "direktive" iz Banskih dvora da se odustane od domjenaka i poslovnih darova za Božić. Iako su proteklih godina na tom planu bili daleko najaktvniji (čitaj:najizdašniji) ove su godine zatvorili sve ventile i u posljednji tren otkazali sve već dogovorene aranžmane za božićne bakanalije.

    Sanaderu će u nastavku godine ipak trebati puno više umijeća kako bi zatvorio rupe iz kojih će vrlo skoro početi curiti. Možda bi za početak ministra zdravstva trebao uvjeriti u jednostavnu činjenicu da ne može provoditi zahtjevnu reformu zdravstva s nezadovoljnim liječnicima koji su valjda glavni akteri tog poduhvata. Odlazak kod liječnika sad je na neki način lutrija, ne znate hoćete li platiti participaciju...onako, ako imate sreće naletite na pobunjenog liječnika koji vam neće naplatiti.....možda da ipak Sanader i Milinović uzmu telefone u ruke i krenu lijepo pričati s pobunjenicima u bijelim kutama, sigurno bi se sve moglo dogovoriti.

    Iako je većina građana vrlo vjerojatno zadovoljna ovim Sanaderovim intervencijama, ostaje činjenica da je takav model vladavine na dugi rok neodrživ. I zapravo potpuno neprimjeren modelima političkog oslučivanja u asocijaciji u koju Sanader tako vjeruje - Europskoj uniji.

    Autor/izvor: Siniša Malus


    Eto, iznenađenjima nema kraja... Doduše, uvijek su se ovakve stvari na našim prostorima najbrže i najlakše rješavale dogovorom "na šanku uz čašicu", pa, eto, shvatio to i naš premijer. Delboy ("Mućke", u originalu "Only Fools And Horses") bi obično u zamjenu za uslugu ponudio svoj ručni sat, no iskreno sumnjam da je i gospodin Sanader došao na takvu ideju. Hmmm... nikad se ne zna, pričekajmo da vidimo što će biti s reformom zdravstva, možda je i dragi nam gospodin Milinović slab na satove pa ipak pristane na kompromis i herojski, u zadnji čas, odluči spasiti siroti narod od harača, u nadi da će mu jednom biti podignut spomenik ili barem trg nazvan po njemu, ovisi već o tome koliko je častohlepan. Btw. gdje se tu nalazi Hipokratova zakletva? Ili sam ja još jedina naivka koja u nju vjeruje? Lako moguće, ipak se zdravstvo počinje komercijalizirati a u kapitalizmu baš i nema previše mjesta za humanizam.

    avatar

    03.01.2009. (15:28)    -   -   -   -  

  • Renči

    Koliko košta gripa?
    Bez dopunskog osiguranja s pravilima nove reforme gripa bi itekako moglo udariti po novčaniku. Svaki dolazak liječniku naplaćuje se 15 kuna. Pacijente se obično upućuje na pretrage krvi. Za novu kontrolu i odlazak liječniku treba izdvojiti još 15 kuna, plus 15 kuna za svaki recept. Liječnici procjenjuju da je to oko šezdeset kuna po osobi.
    Izvor: Dnevnik.hr

    avatar

    03.01.2009. (21:38)    -   -   -   -  

  • Renči

    "U SDP-u kažu kako nije riječ o reformi, nego o HDZ-ovu uvođenju poreza na bolest i starost. 'Reforma dijeli društvo na bogate i siromašne čime se ugrožava najsiromašniji dio društva. Amerikanizacija zdravstvenog sustava dugoročno će još više produbiti podjele u društvu na one koji će pravo na zdravlje ostvariti i one koji to neće moći', tvrdi Milanka Opačić."
    Izvor: Dnevnik.hr

    avatar

    03.01.2009. (21:39)    -   -   -   -  

  • Renči

    Pitam se, pitam, ima li ijedan bloger koji podržava najnoviju znanstvenu reformu...? Buduci da ja ne spadam u tu grupu, stavljam ovdje link na jos jednog istomisljenika sa zanimljivim postom (vise kao podsjetnik samoj sebi):
    "Podrzite prosvjed lijecnika - neka brinu o zdravlju a ne profitu"

    avatar

    11.01.2009. (04:18)    -   -   -   -  

  • Renči

    Evo i jednog linka za korisnike Facebook-a na kojem mogu podržati Hipokrata (čitaj: humanost):
    http://www.facebook.com/group.php?gid=60370526110

    avatar

    11.01.2009. (16:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...