Komentari

potravljeselo.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


 • donin svijet

  I ja mislim da nije njima za vjerovati. Tebi, tvojoj obitelji i svim blogerima koji se na tvom blogu javljaju u Novoj želim puno zdravlja, sreće, ljubavi, poslovnih uspjeha i svega što sami želite... :)
  Sretna Vam Nova!

  avatar

  31.12.2008. (18:16)    -   -   -   -  

 • bukara

  A metre ti Ivica ova tvoje ternetska ćoša svaki me put il nasmije il zamisli... kako si dobro stavijo ovo odlazi dolazi majke ti... pravo me lipo nasmija

  A ova anketa ti je brte prava a i odgovori već začuđuju, a vid ćemo kako će jošte bit.

  Želin ti puno svega šta i ti želiš i tebi i tvojon obitelji i svimon ljudimon dobre volje!

  Bog vas sve blagoslovijo i "naša" Gospa Sinjska čuvala+

  avatar

  01.01.2009. (11:22)    -   -   -   -  

 • joe

  Puno srice u novoj godini svim potravljanima

  avatar

  01.01.2009. (13:48)    -   -   -   -  

 • Međugorski glas

  Tako ti je to u životu, jedni dolaze, a drugi odlaze, jedni ostavljaju, a drugi prisvajaju. Ali se svi, prije ili kasnije, nigdi moramo srist, pa bili volovi ili ljudi. A ja poslon potega sve do Velebita, pa sada poslin svete mise, okružen snigom i bilinom, uz toplinu radijatora, bacan pogled na čiste vrhunce, oliti vrje i vidin Bukaru kako se s dičicom spušta niz obronke naše slavne povisti. Zamantan san od sriće i Gospine blizine, pa mi se izmišala i Lika i Slavonija, obala morska, rična korita i vrime. Ali jedno vidin jasno: Potravlje u novu godinu ulazi s povećanim brojem življa, pa ce imat ko zaminit one što odlaze. Bolje da izumiru bikovi, negoli ljudi, iako se votoante nije sitija da oni što dolaze, kao i oni koji odlaze mogu ići istim smjerom i ne moraju se mimoilaziti. Svatit ce meštar šta san mislija reć, a razumit će me ako ako san di i pogrišija, opijen vakvom čistoćon, tišinom i lipoton. Neka srce pamti žubor života , a sve drugo, ako je moguće zaborave, pa ćemo lakše prigrmit i novu godinu. SRITNO!

  avatar

  01.01.2009. (14:01)    -   -   -   -  

 • potravlje moje

  @ima jedan svijet
  - hvala, bio na tvom blogu....

  @bukara
  -ha, ha...moj brat ima galeriju slika od krava pa mi je u trenu šinulo da priko slike metin šimboliku s godinon šta dolaze i odlaze.
  zanimaju me zerultati ankete ali kad otvorin strancu ništa ne mogu vidit, biće san štogod valijo...
  i tebi i tvojoj vamiliji čudo sriće i zdravlja želin.
  vego, di si točno u sinju uzejo cetinska vrila?

  @joe borovac
  -fala, rodijače i tebi svako dobro...

  @glas međugorja našeg
  -fala ti brate šta se i u tin vrletin slavnog velebita potravlja našeg sitiš i bukare, dičnog mu izdanka.
  baš me zanima kakvi te to poslovi šalju gospi dragoj na velebit. koda ti je u međugorju daleko bila? cili svit iđe u međugorje gospi, a ti gospi na velebit? niš ne razumin...
  šta se prirasta življa u potravlju tiče, bukara ako i održi rič, neće se računat za potrosku župu vego za karakašicu ili zagreb......eto, pa ni moji ne mogu alku trčat....
  bog te blagoslovijo, prijatelju međugorski

  avatar

  01.01.2009. (20:25)    -   -   -   -  

 • Mladen

  A ja bi se pital kaj bi krava rekla kad nebu imala kaj dobro za pojest. Jel bu i ona o krizi i novcima? Mi zgledi da su krave bolje nek obi naši gor ... naj sve dobro i lepo bu i naj ih preveč slušati. Znaju oni zakaj tak pripovedaju, al neznaju da i mi to znamo ... :)

  avatar

  02.01.2009. (10:18)    -   -   -   -  

 • bukara

  Prvo, Vrila. Imaš ji u nom kiosku prvom od negdašnjog Doma mladi, a i na pijeci u knjižari.

  A sad dica. Pajdo moj, i ne znaš ti da nije mala virovatnost da dica balaju gorika po potroskin i svilajskin brigovin. Ne da Bog da se registruju to jest da ji registrujen u Zabreg, kako sad stvari stoju, il u Sinj (Kakrakašica spada pod Sinj) il u naše lipo Potravlje. Eeee, govori ti šta oš, ma iman ja gorika još zemlje (ako znadeš di je Dubrava), a ima i od dida iki njava gorika na Svilaji u planini, i pravo mi se ima dvi tri godine uvrtilo u glavu vratiti se na didovinu i sa vri Svilaje zapivat Moj dida i ja... a nu naljutiš li me ti vakin backanjen, ma bit će ti da ću se odma nama vrcon vinit gori...

  avatar

  03.01.2009. (09:36)    -   -   -   -  

 • potravlje moje

  @bukara

  pajdo moj, još vrtin glavon od nevirice das ti to napisa da se oš vratit dolika na izvore didovske.
  povlačin sve šta san reka a nisan ni tijo backat vego rejalno prosudit.
  samo, ja bi na tvom mistu štagod pita i "silu nečistu", morebit da ona ne voli prest kudilju dok jon pod prozoron vuci zavijaju...
  ako biraš između svilaje i šume striborove...oću reć dubrave, ja bi se prije odlučijo za dubravu kad bi već ima tako veliki izbor.
  glavna testa šta vodi kroza svilaju još nije asvaltirana, a da ne govorin za pristupne teste....dok je doli nadomak dubrave državna testa šta nas veže sa "vascelim svetom"..
  jerbo, ako će te gospodin blagosovit nebrojenon dičicon neće in se svidit sa svilaje salazit svaki dan za naučit jedno slovo u školi.
  ja ovo dobronamirno.....a ne da bog da bi te odgovara u tvojin plementin i nadasve promaćurnin nakanom.

  vala za invormacju o vrilin, javiću doli da tako postupe....

  dosta san napisa...i priviše
  živijo

  avatar

  03.01.2009. (18:50)    -   -   -   -  

 • bukara

  Ma ne mere čouk na vi njava reć sve šta bi tijo i eto ti ga na. Nisan ja džabe spomenijo i svilaju i Dubravu. To san ja mislijo nako ki po stari način: dolika kuću i stanje i imanje, ženu, dicu i ostalo sve, a gorika štagoć kućerka za doć dušu odmorit i s Bogon se svojin naćakulat. E. I nuder vidi u vrilin Pismu Božiću mande ti pa š mi reć šta ti se čini... kad ji dobiješ.

  Bog s tebon+

  avatar

  03.01.2009. (19:09)    -   -   -   -  

 • Međugorski glas

  @bukara, ljudino, milina mi je čut sve ovo što si ovdika izgovorija. A ja san već odavno osića i "vidija" da će bit tako. Vala ti na ovoj izjavi jer si i meni samom potvrdija da nisan bija zamantan od nečastvog, već da san u sebi čuja Gospin glas. Ako ti Bog da puno dice, moga bi ija, bar onom najmladjem bit kum.

  avatar

  04.01.2009. (07:45)    -   -   -   -  

 • bukara

  @ Gospino dite... Ma neman šta reć, kažu da jesan velik čouk (ima me koji cenat manje od 2 metra - a najmanji san u kući od nas 4 brata i ćaće :) ), a o ton veličini koju ti govoriš, pušći kraju, to neka Bog sudi... A za dicu, sve ja to lipo pripovidan i sve je lipo čut, ma Božja je zadnja, i sve na kraju pripušćan Njegovon prisvitlon Volji. Samo se triba molit i ljubit i Bog će dat. A dat će šta je najbolje za nas i za Njegov narod.

  A za kuma, rođo moj, ne smin ništa obeavat, da se mene pita obeća bi ja, al san eno nikidan jednomen obeća da će bit trećem ditetu ako Bog da, pa mi se "sila nečista" (prije: sila čista) skoro pa ljutila ne šta njojzi taj čouk nije drag, vego reče, ko zna di će i ko će tad šta bit, i pametno zbori... Al reko, šta se mene tiče, moreš, jer si Gospino dite :)

  avatar

  04.01.2009. (10:29)    -   -   -   -  

 • Helena iz središta srca

  odličan upitnik...prvo sam mislila; a čega mi je stvarno najviše falilo pa sam shvatila svega pomalo i na kraju rezultati pokazuju da sam u većini.

  Sretno i blagoslovljeno u Novoj 2009.!

  avatar

  06.01.2009. (20:26)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...