Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • dolinski

    Izrael je državica veličine Slovenije. Današnji Izrael je vjekovni prostor tog naroda. Arapi obiluju zemljom - a nitko ne želi dati "Palestincima" azil. Egipat čak drži zatvorenu granicu prema pojasu Gaze da se Palestinci slučajno nebi iselili. Hamas, Iran, Hezbolah nječu Izraelu pravo na postojanje!

    Zakljucak: Negativci su tu Islamski fundamentalisti. Israel se samo bori za svoje pravo na postojanje na teritoriju veličine Slovenije, k tome na svojem vjekovnom prostoru.

    avatar

    30.12.2008. (12:02)    -   -   -   -  

  • feby

    Najbolje je ipak da se vi zadrzite na komentiranju vama dobro poznatih tema, jer o ovoj o kojoj iznosite svoje nebulozno misljenje nemate pojma (Nives, Let3 i ine teme s preznakom vaseg vlastitog dvorista to je ono u sto ste nesto bolje upuceni). Ovi hvalospjevi teroristima Hamasa, pod krinkom sazaljenja za jadan i napacen arapski narod, koji napadaju zlocesti Zidovi, dragi moj "velecasni" ne pocivaju vam na istini, jer istina je nesto drugacija od ove iskrivljene kojom vi teroristicki ispaljujete rakete u israelski pijesak: u Azzah zivi oko milijun i pol ljudi, od toga su jedna trecina pripadnici teroristickog Hamasa koji ostale ljude drzi zatocenicima svog bolesnog jednoumlja da ce terorizmom dobiti neku drzavu. Ako zelite saosjecati saosjecajte sa tim jadnim zatocenicima, jer sa njima i treba saosjecati, oni naime zive od humanitarne pomoci (vecim dijelom dobivene bas iz Israela), a hamasovci zive daleko iznad standarda tih svojih zatocenika.

    Zelite li se baviti procjena koliko i na koji nacin teroristi Hamasa godinama ugrozavaju normalan zivot israela u tom se slucaju informisite pa tek onda svoj cinizam boldajte (mozda da pokusate citajuci ono sto pise Federico Lombardi, mnogo je kompetentniji za procjenjivanje i ocjenjivanje, a mrznju je prepoznao bas ondje gdje je i ima).

    Iskrivljavanje istine vam dobro ide, valjda stoga sto je gledate iz ogranicenog aspekta( broj mrtvih i njihov identitet u Azzah) ... a da i ja pomognem vasem informiranju: taj jedan ubijeni jucer ujutro u Ashkelonu je arapski radnik - Hamasovcima je nevazno koga ubijaju, bitno je da ubijaju.

    avatar

    30.12.2008. (12:17)    -   -   -   -  

  • svinjce

    Kaćunko, okani se toga, stavi ličku kapicu i propovijedaj ili odi s Nives na evente, stvarno si parodija.
    bilo bi komično da ovo nije tragično.

    avatar

    30.12.2008. (12:51)    -   -   -   -  

  • Sinke

    "Tko je jamio, jamio" nema veze s Izraelom i Arapima, ali ima s HDZ-ovcima.

    avatar

    30.12.2008. (13:51)    -   -   -   -  

  • Mišel

    Samo napred d.a........!!!!:)

    avatar

    30.12.2008. (14:45)    -   -   -   -  

  • 5.b is the best!

    Bilo bi komično da nije tragično!

    avatar

    30.12.2008. (15:33)    -   -   -   -  

  • NF

    mijić je neprikosnoveno najbolji hrvatski kolumnist, od onih koji redovito pišu. s druge strane me smetaju naslov i podnaslov,te cinizam u mješanju cionizma i židovstva. jasno da je ova akcija neproporcionalna, s druge strane se suptilno negira pravo židovskom narodu na opstojnost, sramotno, kao da ta tragedija izazvana najprije od arapskih terorista, uzvraćena od strane državnog terora, nije dovoljna...

    avatar

    30.12.2008. (15:33)    -   -   -   -  

  • angelo

    @feby draga i poštovana & ostali - nisam se svrstavao ni opredjeljivao, samo sam prenošenjem Mijića htio potaknuti na razmišljanje (i usporedbu s Beškerom i Jergovićem - čime se dobije tipično hrvatska slika "domobranskog" odnosa prema Izraelu). A ako me baš netko vuče za jezik, priznajem da mi je jako draga i značajna sintagma Ivana Pavla II. o Židovima kao našoj "starijoj braći". O činjenici da je Stari Zavjet, Izabrani Božji narod, Isus, apostoli, Sv. Pavao, dragocjena vjerska baština... &td. sve židovsko - zar treba diskutirati! Ali unatoč svemu mi smo mirni jer Bog vodi i povijest, a onome tko se u Njega uzda sve se okreće na dobro!
    Pozdrav i blagoslov!

    avatar

    30.12.2008. (16:18)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    Dragi don@Angelo
    Što god Vi napisali - napast će Vas netko. Ako napišete da je trava zelena, kazat će da zanemarujete nijanse i da podcjenjujete i vrijeđate jesenje smeđkaste tonove, te da licemjerno moralizirate i uopćavate kako je trava zelena.
    Ali, s tim Vi računate. I to je jedan vid Vašeg križa...

    avatar

    30.12.2008. (16:27)    -   -   -   -  

  • angelo

    Hvala @ljubice, na razum(ijevanj)u - doista volim taj križ i unaprijed znam sve... Već sam se suočio s grubim uvredama da ne razlikujem zidove i Židove ter u tom kontekstu pisanje i pisanje (ovdje je "s" s kvačicom!)... ali nas takvi napadi ne smiju iznenaditi, tj. u tom smislu NNNI...! A ja - "na sve san vriži spreman"!
    Pozdrav svima & mir i dobro!

    avatar

    30.12.2008. (18:12)    -   -   -   -  

  • dolinski

    @A dobro, već sam pomislio da i i vi niječete Izraelu pravo na postojanje, što bi me jako razočaralo s obzirom da ste Krščanin. Ja (katolik) ih isto smatram našim duhovnim praocima, ali i bez obzira na to smatram da oni imaju svako objektivno pravo na postojanje.

    avatar

    30.12.2008. (18:24)    -   -   -   -  

  • angelo

    Dragi @anti, svakome treba priznati njegova osnovna prava. A u prvom redu one koji su ugroženi treba zaštititi. To je ljudski i kršćanski.

    avatar

    30.12.2008. (23:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...