Komentari

akst.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • tičerica

    merry christmas and happy new year. :D još jednom hvala na podršci. :D
    što se tiče vanjskog vr(j)ednovanja, sumirao si moje misli o tom debaklu. još jedna dobra statistika, nalik onoj muško ženskoj, koju nisi naveo, mi je zapela za uho: bolje rezultate su imale učiteljice razredne nastave sa višom stručnom spremom od onih s visokom. alooooo! one s visokom ne rade dulje od 4 godine, zar ne? a koliki je njihov udio u ukupnoj populaciji? ehej!
    a što kažeš na podatak da su najbolje rezultate imale otočke škole (s po dva-tri učenika u razredu)? ne znam kog je to trebalo iznenaditi, kad te škole funkcioniraju na principu privatnih instrukcija. :D
    još jedan fora rezultat: jednosmjenski rad (koji se toliko forsira jer je, kao, puuuuuno bolji za djecu) nimalo ne utječe na poboljšanje rezultata. čak su među najboljima TROSMJENSKE škole!
    e, sada, ono što je meni osobito zanimljivo je tip zadataka koji se tražio na tim ispitima. kako sam prošle godine kavenisala s par kolegica iz razredne u pušionici, saznala sam dobar dio sadžaja ispita za četvrti razred, i nebuloze koje su pitali djecu. one integracije su bile komatozne: nabrajaju djeci cijelo stado raznog drveća, i onda ih pitaju koliko ima crnogoričnog. više od pola djece je pozbrajalo SVO drveće, jer im je pukla koncentracija do kraja (podužeg) teksta zadatka. pa onda patuljak, koji stoji na ne znam kojem mjestu, i gleda prema ne znam kojem gradu, i onda ih pitaju na koju je sporednu stranu svijeta okrenut. halo, i mene su patuljak i uzvisina zbunili, kako ne bi djecu? zadaci su bili debelo prekomplicirani i neprilagođeni uzrastu.

    a državna matura... e, to je tek nepotrebno i kontraproduktivno. ako imaš vremena, posjeti ovaj blog o državnoj maturi. s druge strane, ono što bi našem školstvu trebalo je mala matura, koja bi konačno začepila usta roditeljima kojima je samo do ocjena bez knjige, te malo oplijevila lažne odlikaše. ako bi ju se kvalitetno sastavilo. dakle, ni slično nebuloznom vanjskom vr(j)ednovanju. što je još jedan san u rangu sedmice na lotu.
    lijep pozdrav!

    avatar

    30.12.2008. (00:29)    -   -   -   -  

  • traženje sebe

    "mala matura, koja bi konačno začepila usta roditeljima kojima je samo do ocjena bez knjige, te malo oplijevila lažne odlikaše"...potpuno se slazem sa tičericom

    moja mama je prof.hr i vec je odavno oguglala na probleme i radi kako moze najbolje i kolko sustav to dopusta...vodi dramske i lidrana i to ju veseli iako nije za to placena..

    drz te se...vi mladi prof mozete puno toga promjeniti,samo naprijed :D

    sve naj naj u 2009

    avatar

    30.12.2008. (12:53)    -   -   -   -  

  • bastet

    Dragi kolega, hvala na komentarima mojih postova! U tome si me pretakao, premda i ja tebe čitam već neko vrijeme! Sve nas, vidim, muče podjedanki problemi, dileme i trileme, a blogovi nam mogu pomoći da barem malo rasteretimo dušu i čujemo po koju pametnu! Svako dobro ti želim u Novoj 2009. godini i ...da se i dalje čitamo!

    avatar

    03.01.2009. (19:49)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    ....sretna ti nova godina.... joj... tema za ubit... imam svašta reći za naš obrazovni sustav, ali ne bum... neda mi se... samo ću ti postavit pitanje: zakaj misliš da obrazovaniji ( akademski obrazovaniji ) ljudi više rade sa svojom djecom, po pitanju obrazovanja, naravno.... otkud ti taj zaključak?...

    avatar

    03.01.2009. (22:50)    -   -   -   -  

  • Akademska stranputica

    smisao - ne mislim da svi pomažu, ali mnogi više rade s djecom. Isto tako ne vrijedi i da neobrazovani roditelji ne rade s djecom u skladu sa svojim sposobnostima i znanjem. Samo htjedoh reći da se zaključci iz vr(j)ednovanja ne mogu uzimati zdravo za gotovo kako se uzimaju u tisku. :)

    avatar

    04.01.2009. (13:59)    -   -   -   -  

  • triesduja

    Sve najbolje
    uz more uspjeha ogrnutog valom ljubavi, srece, zdravlja i veselja
    u 2009. od srca ti želim!

    Za Novu godinu poklanjam isčitavanje nekoliko ulomaka iz TRIESDUJE - na mom blogu :)

    avatar

    04.01.2009. (16:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...