Komentari

exblento.blog.hr

Dodaj komentar (35)

Marketing


  • KemoTerapija

    A da zaboravimo poljupce i prisjetimo se svega ostaloga? Recimo, jesenskih sunčanih dana i ledenih berbi. Ili podoknica. Ili Perinih uzdisaja (Zubac)... "Tko je sada ljubi, ne bi mu zubi", a ni ostalo, vrag joj u sisu jogurt točio, a ne mlijeko... Bilopavlović bi tiho napisao: "Budi topla, ženo..." A Jakša (Fiamengo) još uvijek sanja o onoj svojoj davnoj Nadalini od prije četrdesetak godina. Pili smo u Metkoviću ili je to bilo u Opuzenu, ona se smijala, on se bojao; oči su joj bile rumene, a kose pospane. Njegove su oči bile jesenjinski tužne, a kose mamurne. Poslije je otišla i nikad je više nisam vidio. Jakšu, srećom jesam. Jedno vrijeme tužnog, a poslije radosnog čovjeka koji ne samo što dobro piše poeziju, nego je napisao bezbroj narodnih dalmatinskih pjesama. U kojima otkucavaju naša srca. A Nadalina? Ah, ona će uvijek petljati s jajima.

    avatar

    18.12.2008. (11:50)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    A kiša? Kiša jest i nije padala. Noa je preživio jedan potop, ali nije sušu. Pjevao je stari šlager iz Sarajeva - "Lijepa, mlada, ko mimoza/ voljela je da se voza". Zapravo uopće nije bila riječ o Arci, čak ni o barci. Bio je to tramvaj. A ona je obožavala vožnju u tramvajima. Zvao ju je svakakvim imenima, hajde, brod je brod... dođi, vozit ću te do Šangaja, možda čak i do kraja Mjeseca, recimo prosinca, a ona je šutjela. Oči su joj se smijale, a grudi podrhtavale. Digli su se veliki valovi i sve što je bilo u arci utopilo se. Ostala je ona u tramvaju. I nekoliko veselih pijanaca. Vozili su se Sarajevom, pjevali su joj u ruke i u noge, ljubili joj rukave plave kabanice... Bili su to prvi i zadnji poljupci. Noa još uvijek gradi podmornicu, premda su Beatlesi poslali onu svoju, žutu. Međutim, Noa nije razlikovao ni boje, a ni danas ne zna čemu služe podmornice žute boje. Hoće li snijeg? A mamica joj je rekla: Ili s njim ili na njemu. Naravno...

    avatar

    18.12.2008. (12:02)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Mirko Bogović: Rob je strasti i napasti/ Kadšto čovjek ponajbolji,/ Daj mu časti, daj mu vlasti, A on ti se uzoholi,/ Što je bio zaboravi,/ Te ti na vrat nogu stavi.

    avatar

    18.12.2008. (12:07)    -   -   -   -  

  • ćiril

    a mile pjeva, čiju pjesmu, kemač ?: srce moje kucaj tiše, zastani na tren, da je čujem kako diše, da je čujem kako diše, da je čujem, kada budem njen ... kaže puko, i ja se u potpunosti slažem: jebote, čovjek je toliko voli,da zaziva infarkt samome sebi. predivni ljubavni stihovi ...

    avatar

    18.12.2008. (20:12)    -   -   -   -  

  • An-tica

    blago Mili kad ima komu to pjevati

    avatar

    19.12.2008. (05:20)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Ma, daj, Udoviti! Kaj nije bolje žile rezati i pisati ljubavno pismo? U stilu: Vidi, mila, kako mi teče krv/ Sa čežnom je čeka kvoločni crv! Ili harakiri. Oko sebe rasipam crijeva/ Dok srce za tobom bolno pjeva! Ili rezanje noktiju, što ja znam možda šišanje ili lagnoo tupom iglom ili hrđavim nožem probadati oči, dok se znoj bolni s lica lije, a ona se smije, od radosti smije... Čuj, srcaj moje kucaj tiše, pa jebote nije srce crkveno zvono da odjekuje prostranstvima. I što ima slušati kako diše kad je njen. Ako se dobro sjećam, kad sam ja u stara doba bio nečiji, onda se to bormeč čulo i u Gvatemali. I ne samo kako diše, nego i kao je vriuštala da se čulo odmah iza Gvatemale, jer su joj staze uske, ako su joj staze male. Pokojni Brtiva rekao je: Jorgovanom sve miriše, pustite je neka diše... Dobro, ja ne znam ni tko je Puko ni tko je Mili, ali vidim po predlošku da nije muško. Možda je on kuhani kesten. S onim crvuljkom unutra? Vrag će ga znati i vragu da dati. A ti Žar-ptico dođi k meni. Ja ću ti izravno u svaki tvoj otvor ili otvorčić pjevati novokomponiranu Todorićevu himnu: KONZUMirajmo smeće!.

    avatar

    19.12.2008. (12:45)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Ma, daj, Udoviti! Kaj nije bolje žile rezati i pisati ljubavno pismo? U stilu: Vidi, mila, kako mi teče krv/ Sa čežnom je čeka kvoločni crv!
    Ili harakiri. Oko sebe rasipam crijeva/ Dok srce za tobom bolno pjeva!
    Ili rezanje noktiju, ušiju... što ja znam možda šišanje ili lagano tupom iglom ili hrđavim nožem probadati oči, dok se znoj bolni s lica lije, a ona se smije, od radosti smije...
    Čuj, srca moje kucaj tiše..., pa jebote nije srce crkveno zvono da odjekuje prostranstvima. I što ima slušati kako diše kad je njen.
    Ako se dobro sjećam, kad sam ja u stara doba bio nečiji, onda se to bormeč čulo i u Gvatemali!
    I ne samo kako diše, nego i kao vrišti da se čulo odmah iza Gvatemale, jer gdjekad su prolazi uski, jer gdjekad su staze i kratke i male.
    Pokojni Britva rekao je: Jorgovanom sve miriše, pustite je neka diše... Kao da je netko davi!
    Dobro, priznajem, ja ne znam ni tko je Puko ni tko je Mili, ali vidim po predlošku da nije muško. Neko gluho čeljade. Ili je možda je on kuhani kesten. S onim crvuljkom unutra? Vrag će ga znati i vragu da dati. A ti Žar-ptico dođi k meni. Ja ću ti izravno u svaki tvoj otvor ili otvorčić pjevati novokomponiranu Todorićevu himnu: KONZUMirajmo smeće!.

    avatar

    19.12.2008. (12:52)    -   -   -   -  

  • An-tica

    Nemam pojma ni tko je Puko ni tko Mili , a još manje ko je Žar-ptica ? i ovaj šta joj piše ? a priznajem ja sam i sinoć tila biti ta Žar-ptica ili pticažarica... pa ...sletim.. dođe tebi da mi pjevaš....
    sada ne znam zašto, možda zbog buke postadoh gluha pa skužih "jebote" ( posuđeno) previše si se uživila pa nisi ti Žar-ptica.Kad to saznah ne samo da sam gluha već i zanijemih..

    avatar

    19.12.2008. (14:16)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Žar ptico, ispričavam se ako sam nešto nespretno rekao, premda mislim da sam bio vrlo izravan i precizan kad sam se narugao onom Todorićevu reklamnom štosu i sveo ga na pravu mjeru. A o tebi, kao mogućoj, ja, koji sam nemoguć, gajim sve ono što ne mogu, a ne mogu sve ono što sam nekad mogao. I nisi se uživila, kad jesi žar koji se rasplamtao u vatru ove kvadrafonične adrese. A da ne znam ni tko je Puko, ni tko je Mili - jebi ga - ne znam. Nadam se da ćeš mi oprostiti to neznanje. Ne znam ja još puno toga, ali, star sam, naučit ću. Zapravo, ja sam An-tica, što će reći Antika.

    avatar

    20.12.2008. (00:15)    -   -   -   -  

  • ćiril

    milo je hrnić, puko je jakšić,bolski umjetnik.
    nadao sam se da ćeš mi ispričati kako si znao i mila i nedraga, ali njet. ništa zato kemač, malo surfah i nađoh da je pjesmu napisala mira marija andrun, a note skladao marijan jergović. dobro si nanjušio da se radi o ženskom srcu, ali ja ostajem pri tvrdnji da se radi o predivnim stihovima:

    Srce moje kucaj tiše, zastani na tren,
    da je slušam kako diše, da je slušam kako diše,
    da je slušam kada budem njen.

    U čempresu sam bio u bršljanu đardina,
    iz čokota sam pio i sunce iz starina,
    i tako prepun ljeta ko nanosi leandra,
    izležavam se s cvrčkom na grani oleandra.
    I onda nek poteku i stoljeća i milje,
    pretvorit ću se opet u bosiljak i smilje,
    u čemprese i bršljan, u sokove agava,
    da poljupcem je budim kad pored mene spava.

    Budi noćas mirno more ona bit će tu,
    po kucanju moga bila prepoznati ćeš nju.
    Srce moje kucaj tiše, zastani na tren,
    da je slušam kako diše,
    da je slušam kako diše,
    da je slušam kada budem njen,

    Budi noćas mirno more...

    avatar

    20.12.2008. (20:08)    -   -   -   -  

  • ćiril

    tebi ptice žarilice želim da što prije odnijemiš i odglušiš, pa radi se samo o virtualnome.

    avatar

    20.12.2008. (20:14)    -   -   -   -  

  • An-tica

    ..ma jesam sve za pet,.odnijemila i odglušila ,to je bio osjećaj od priksinoć kad sam bila i gluva i nijema..

    avatar

    20.12.2008. (22:57)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Žao mi je (evo i isprike), Udoviti, ali ne dijelim tvoje oduševljenje, kao što ti ne dijeliš ono gađenje koje u meni izazivaju te samosažaljive... ne znam kako da nazovem te riječi što si ih ovdje tiskao. Kad mi kažeš Hrnić, onda mi se čini da je riječ o pjevaču, jer je, koliko me pamćenje služi, pjevao u nekim emisijama za koje sam pisao scenarije. Mislim, ali nisam siguran, da se i osobno poznajemo. Doktora Jergovića znam, on je iz Pitomače, Podravina, sjajan momak. Nekad smo dobro surađivali. Moraš mi oprostiti, naprosto ja nisam iz tog filma. Meni je puno nježnija ljubavna pjesma Igora Zidića - KNJIGA ISTINE. Ima svega pet stihova, i evo ih:
    I ti se
    - poput Biblije -
    sama od sebe otvoriš
    uvijek
    na istom mjestu


    Ili pak sonet Ivana Gorana Kovačića - USNULA DRAGA
    Na dragoj leži mjesečina
    I san svih zvijezda na njoj sniva,
    U grudi joj se bijele sliva,
    A svuda drugdje pomrčina.

    I moja radost i vedrina
    U srebrn okvir je okiva,
    Dok crna tuga mi noćiva
    U srcu: mraku svih tmina.

    I tako draga u snu bludi,
    Pa, čini mi se, vrh nebesa,
    Dok rana zora nježno rudi,

    Treperi odraz njena mesa.
    Tek onda kada vjeđe digne,
    Mir mi stigne. O, mir mi stigne.


    Premda mi je ovdje objavljeni Šklovski - Ustav.
    A An-tica je, mislim, vedra lica. Kao zaljubljena prepelica

    avatar

    21.12.2008. (18:50)    -   -   -   -  

  • ćiril

    hvala in. i antica vedra lica i usnula draga draguljarnica. blogu taman mir pred božić, a kojeg vam ovaj romantično-plačljivi ud od sveg srca želi.

    avatar

    22.12.2008. (08:46)    -   -   -   -  

  • An-tica

    hvala također i tebi dragi udoviti ,od sveg srca.. želim...želi,želi,,
    samo medeni imam problem .pa mi vedro lice kvari ,,
    onaj mail šta je doša jučer oko 14 h..nijje mi je bistar jesam li šta skrivila ?
    A An-tica kao zaljubljena prepelica nebi tila da je njen udo tužan i nedaj Bože da je ona zato kriva..!Ona bi tila da je samo njen udo dira i dira..
    Niti želi biti usnula već radosna i živa dok je udoviti dragi ljubi,grli i po njoj svira..
    sad ti meni reci ljubljeni moj ,kako to ostvariti ? pa da :
    Mir mi stigne. O,mir mi stigne .

    avatar

    22.12.2008. (13:10)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    I dok Udoviti pun nemira, dirke prebira i radosno svira, kad se mjesec, sunce ili štogod drugo digne, s nadahnućem ili bilo kakvim drugim uzdignućem ili nadignućem, nek mir ti stigne, o, Žar-ptico, nek mir ti stigne... i kano zadovoljnu ženu te uzdigne, do neba uzdigne...

    avatar

    22.12.2008. (15:02)    -   -   -   -  

  • An-tica

    nedaj Bože duga čekanja,,...o neba lipa ,,,šta u visine diže..
    molim te požuri se Bože ,sa čežnjom se više nemože..

    avatar

    22.12.2008. (15:48)    -   -   -   -  

  • An-tica

    Moja An-tica, meni još uvik nije jasna situacija ,? pa di je ta povezna i ostvariva žica..? po tvomu, di je kvaka ? amo je naći ..npr. pa iskoristiti ovaj komentar za dogovor,,jer broj tvoj ne znam da te zovem..a ti moj ne koristiš mada je u imeniku... mogla bi ti napisati da ću biti večeras blizu ,odnosno ako je po Antinoj adresi došla bi tada i tada(kad mi ti odgovoriš) blizu one kafene zrade i eto ga !! I sve ka ona poštanska marka..,jednostavna..crta ravna ka strujna žica između dva dalekovoda !

    avatar

    22.12.2008. (16:16)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Na Badnjak, ispod Udine jelke, već vidim kako leži Žar-ptica. Naravno, bit će, morti, nekih nesporazuma, ali, Bože moj, rekao bi Dionis, ovu ću vodu pretvoriti u vino, a zatim je to i učinio. Poslije ukusnih morskih delicija, Udo nije izdržao i napisao se toga vina. I onda je sve krenulo. Prije nekoliko godina, možda je tome i dvadesetak, jedna me lijepa dama dočekala automobilom u Banjoj Luci. Krenuli smo prema moru. Ona je odjednom skrenula s ceste. A ja sam bio pun priča. Sjedila je i gledala u mene. Mislio sam da je zanesena mojim pričama. Međutim, prekinula me baš kad je, po mome mišljenju, bilo najzanimljivije i upitala me: Ho'š ti jebavati ili samo pričati? To me toliko zbunilo da sam doista prekinuo pričanje. Valjda prvi put u životu. Tako, moj Udoviti druže, ne iznenaditi se kad ispod jelke začuješ glas: Ho'š ti kititi jelku ili mene?

    avatar

    22.12.2008. (21:01)    -   -   -   -  

  • An-tica

    E moj Udoviti,druže,,nevirujem,dok nečujem..

    avatar

    22.12.2008. (21:35)    -   -   -   -  

  • ćiril

    konačno sve razumijem, ijako se ne bih okladio.sirano de beržerak. sirov sam ja, kemo je de, plemićki plave, štono kažu pijedestalne riječ'ce, a antica, ili žar ptica, kakogod, nije ni berže ni rak, već je samo udoželjna ptica prpepelica, koja je u svojoj žarkoptičoj želji zamijenila ovog sirovog, plačljivo-romantičnog udo-stvora, za sirana de beržeraka koji joj šalje e-mailove. dakle, osim vrlo zamršenih, prpošnih i moram priznati, intrigantno-nadahnjujućih komentara, da ne kažem jebozovnih,dogovora, pitanja i pitanjca, ostaje vječno prosto, naprosto, retoričko pitanje: hoće li ovdje netko jebavati ili samo, prosto-naprosto, pričati ??!! ja ne mogu, jebite me, al' ja ne mogu, jer nisam nikad, mislim, virtualno, jel, jebavao, pa molim pticu da picu, pardon telefon, da gospodinu deu, pa da nastavimo dalje s lijepim i žarnim željama za božić i ostalim blagdanskim pečenkicama.

    avatar

    22.12.2008. (23:06)    -   -   -   -  

  • An-tica

    nebi baš rekla da sam ovo razumila,,loše kopčam..pa te molim udoviti da mi to malo pojasniš,,,i šta je to sirano de beržerak?

    avatar

    23.12.2008. (08:44)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Žar-ptico, Sirano de Beržerak je slatkorječiva Gavrilović salama od nosa, a u narodu je poznato - kakav nos, takav i ponos. Morao sam požuriti i to pojasniti prije Sirana De Udovitoga. Sve ostalo prepuštam njegovoj nadahnutoj i nadraženoj interpretaciji. I već ga vidim kako pjeva: Nije teško, kad se ispod bora, jebavati mora... a zbor Žar-ptica hrli s telefonima gospodinu Deu i onda, kako bi rekao Juraj de Sorbona (14. stoljeće), nasta opća telefonojebijada u sveprisutnom nemirnom Svemiru.

    avatar

    23.12.2008. (12:49)    -   -   -   -  

  • ćiril

    opća telefonojebijada ti je ovo žar ptico, ma kako jebem li te ispod bora kad se mora, ne razumiješ ?
    dakle gledaj amo; ti daš gospodinu deu broj grudnjaka, recimo tri ipo, zatim mu daš broj gačica, recimo 23, a koji je, gle vraga, upravo k(A)oincidentan s obrnutim brojem tvojih godina, recimo 32, i nakon toga izabereš, dakako prema vlastitome nahođenju i sklonostima, broj ustreptalih unošenja luda uda pod brijeg venerin pod žarnim borom velikim božićnim i samoborskim, neki ova unošenja sirovo zovu penetracijama, i eto ti prvog dijela zagonetke riješenog. drugi dio je mnogo mnogo lakši, jer ne radi ga zbunjena žar ptica, već gospodin de prpošna lica; dakle, nakon što gospodin de shvati da je broj 32332+ broj ustreptalih udovanja, znan i lako dostupan broj u imeniku telefona samoborskih, on će te nazvati, zakazati ti spoj i bariti te onako kako samo on umije, a to je genijalno verbalno, dakle jezikom po briježju. znam unaprijed da ćeš ne samo uživati, nego da ćeš ga i pitati; pa dobro de i gospodine, dokle ovako, ja bih malo i onako. e, u tom jako kritičnome trenutku po čitav ovaj naš predivan odnos, gosn de, iliti kemač, sjeti se svoga druga luda uda i prizove ga, dakako opet telefonom, na telefon i u pomoć. ovaj, dakle ja, onaj sam koji piše tek ovaj blog i koji ti ne piše e-mailove, dojurit će na biciklu, ako treba, do vas dvoje i jebati sve po spisku. i prijatelja kemača koji te toliko zažario, i tebe koja si se napalila na sirana de beržeraka a da i ne znaš. na kraju spiska, još će se samozadovoljeno i nasmiješiti. i sad, u nekoj neudovitoj priči, priči bi bio kraj . ti bi zadovoljno klonula pored bora, kemač bi zadovoljno pogladio sijedi brk kojeg nije obrijao i rekao: jesam li ti rekao , a ja bih se zaljubljeno vratio u grad podno marjana, ako treba i na bicikli. no, kako ovo nije neudovita priča, već stvarna udo priča, slijedi hepiji end: ti opet nećeš ništa razumijeti, kemač će opet pogladiti sijedi brk i reći : tako mi brka sijeda, onaj što ti šalje e-mailove će ih slati dok mu ne dopizdi, a ja, sirovi sirano, ludoviti udo, ja glavom i bradom drugi rođak kike curavića koji jebe zvijezde, nastavljam jebavati mjesečinu i uživati koliko toliko ...

    avatar

    23.12.2008. (19:55)    -   -   -   -  

  • An-tica

    ma nema veze koliko se razumi ali ima lipih slika..uuu ,,blago nama u slikama..

    avatar

    23.12.2008. (21:41)    -   -   -   -  

učitavam...