Komentari

protivnasilja.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Bugenvilija

    Bravo Kućanice, odličan tekst!
    Da, ni mi ne držimo da televizija može odgojiti dijecu pa su to određene i unaprijed dogovorene emislije ili crtići koji se mogu ili ne, gledati.
    Državna njemačka televizija dosta pazi da taj dječji kanal zaista bude dječji, a ne poprište svih mogućih ataka na dječju psihu, od glupih reklama pa do neprimjerenih emisija i crtanih filmova sumnjive vrijednosti kao što ih drže privatne televizije.
    Također se trudim da uvijek ručamo zajedno u miru i tišini. Puno se bavimo kreativnim radom, od modeliranja do crtanja, pričanja priča ili lutkarskih kućnih predstava. Higijena se ne nameće nego primjerom pokazuje, uz priču zašto to tako treba raditi i što će nam se desiti ako recimo ne peremo zube redovito...
    To je za sad tako, jer smo još mali i nejaki, škola je tek za dvije godine i imamo se još vremena dovoljno maziti i biti mali klinci.
    Kako imam iskustva i sa ostalim razvojem djece, jer imam i nešto odrasle djece, mogu reći da je ovo dobar put jer vodi u zajedničko razumijevanje i poštovanje, prijateljski i otvoren odnos, koji je u životu mladog bića jako važan i presudan i koji određuje na jedan način njegov put u odrastanje zdravog i normalnog ljudskog bića sa punom odgovornošću za svoje postupke.

    avatar

    16.12.2008. (23:01)    -   -   -   -  

  • Galerija Latica

    predivan tekst i pogođena tema! šteta što u našem društvu nema više aktivnih roditelja, mislim da na tome treba raditi jednako angažirano kao što je nekoć doktor Štampar radio na podizanju razine svijesti o higijeni u cijelom narodu :0)

    avatar

    17.12.2008. (10:55)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    da, tekst je doista odlican i mi zivimo slicno ovome sto su opisale i kucanica i bugenvilija. TV se ne gleda svaki dan vec se radi nesto drugo ili se igramo. ako se gleda onda je to do jednog sata dnevno i to su programi koje odabiremo mi a ne djeca. i mi vidimo koliko se mali veseli kada svi zajedno, ucetvero, mozemo pojesti obrok ili se igrati nesto. sve, ali SVE bi napravio za to. uvijek se razleti, pomogne postaviti stol, nositi jela, upaliti svijece...sve mu je to jako vazno jer mu i to zajednistvo (mozda nesto za posebnu temu???) daje sigurnost i stabilnost.

    meni se tekst cini posebno vaznm i jer se radi o europskoj obitelji u aziji. tesko je ostati svoj a prihvatiti i (vrlo razlicitu) kulturu koja te okruzuje, tesko je u tome odgajati svoje dijete da i ono zna gdje mu je mjesto. da ima postovanje za stranu kulturu bez da se odrice svoje vlastite.
    kucanica je uspjela divno objasniti, osim sto je dala odlican primjer aktivnog roditeljstva, kako iz djeteta u svemu tome (sto bi moglo postati kaoticno) napraviti stabilno malo bice koje se ne gubi, koje ne gubi svoje identitete. sto je npr. slucaj s tolikim strancima/djecom gastarbajtera po cijeloj europi. (tu je i bugenvilija dala odlican primjer iz svoje obitelji).
    (kucanice&bugi, mozda bismo mi "gastarbajterice" iz ovoga mogli napraviti poseban clanak?? ovo je inace veliki problem u nasim sredinama...)

    dobro je da znamo, iz bugenvilijinog iskustva, da smo na dobrom putu :))).

    avatar

    17.12.2008. (11:54)    -   -   -   -  

  • captain crush

    Vrlo iscrpan tekst, moram priznati, ali vrlo detaljno opisano.
    Naravno da se djetetu treba posvetiti velika pažnja i ljubav, kako ih ne bi odgojila ulica i kako ne bi odrasli u loše ljude. U svakom slučaju, ne treba zapostavljati dijete smo zbog našeg rasporeda, u kojem se nalazi pedikerka ili nogometna utakmica.
    Pozdrav ostavljam! =)

    avatar

    17.12.2008. (13:44)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    ne, osobno mislim da su Playstation, komp (da ne velim internet), WII - stvari koje su potrebne i našoj djeci, no moji sve koriste u količinama i ograničenjima koje mi kao roditelji postavimo! Totalnim zabranjivanjem mislim da ulazimo u neke druge "traume iz djetinstva". I I nema veze što Nasljednik ima 16 - kad ja velim "Dosta" na kompu - on se diže i odlazi. Ne razumijem roditelje koji vele kako ne mogu kontrolirati svoju djecu. Pa to im je prvenstveni zadatak - da djecu odgajaju!!

    avatar

    17.12.2008. (18:59)    -   -   -   -  

  • jja

    Odlican motivirajuci post. I drago mi je da uzimate dio dobrog iz nove kulture. Nerijekto se nasi najdu pljuckati po svemu sto je strano, samo nasa klopa valja, samo je nase more plavo i samo mi znamo uciti za zivot. A ljeptoa svega i jest u uzimanju pametnog bas iz svake kulture koju susretnemo :-)

    Jedino u cijeloj prici mozda malo vise tate, barem za ritual pred spavanje.

    avatar

    17.12.2008. (21:48)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    seoska idila - moj mali koristi komp i doma i u skoli. ali za citanje i pisanje. povremeno a ne redovito. tu i tamo segrt hlapic ili slicna igrica. uglavnom i to za ucenje citanja. crta na kompu i to divno. ali sve je to uz nasu kontrolu. ima interesa i ne zelimo zabraniti. playstation ne igramo niti mi tako da ne znam sto cemo napraviti ako za tim poludi i bude inzistirao.....

    JJA - o tatama ce ici poseban post :). kod nas tata do kasno radi ali nekoliko puta tjedno uspije doci na vrijeme da isprica pricu pred spavanje. zato su tata i sin vikendom cesto sami.....

    avatar

    17.12.2008. (22:30)    -   -   -   -  

  • jja

    Ovo sa vikendom je odlican Ausgleich. Jer djeca bilo kojeg spola trebaju redovito kvalitetno vrijeme sa ocem i kako pises ne onda samov rijeme svih skupa nego 1:1.
    Nego gdje je komentar koji te motivirao na post?

    avatar

    18.12.2008. (12:35)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    JJA - pa na mom blogu je komentar. u postu koji je prethodio.

    avatar

    18.12.2008. (12:37)    -   -   -   -  

  • JAPAJAPAJA

    JJA- Ako nasi pljucnu po stranjskom bogami ni ti ne zaostajes da kad god treba i ne treba pljucnes po Hrvatskoj i velicas stranjsko kao idealno. Zato i sumnjam u tvoje dobre namjere na ovom blogu. I da….kad se netko odrekne drzavljanstva (a to znaci domovine i korijena), i preuzme neko novo drzavljanstvo….sto je taj onda? Tko je taj zapravo?

    avatar

    18.12.2008. (20:26)    -   -   -   -  

  • gastarbajter

    l

    avatar

    18.12.2008. (21:13)    -   -   -   -  

  • gastarbajter

    japajapa - odreci se drzavljanstva ne znaci odreci se domovine i korijena. mnogi koji su prihvatili novo drzavljanstvo i dalje njeguju svoje domovinske tradicije i obicaje, salju prijatelje na odmor u svoju domovinu, hvale ju, svojom cijelom osobom su najcesce dobra reklama odnosno pravi "ambasadori" svoje domovine itd. zato nemoj suditi o onome sto ne znas. jer tvoj je komentar tipican za nekoga tko zivi u hrvatskoj a zapravo je zavidan svima koji su u inozemstvu. jednostavno ne shvacate da kritika (sto ti kazes -pljuckanje) cesto proizlazi upravo iz ljubavi prema domovini ali i zelje da se neke negativne stvari u domovini promijene. a mnogi u hrvatskoj svaku kritiku ionako dozivljavaju kao napad. nije li upravo to odlika - slabosti i labilnosti???

    a sto postaje osoba s novim drzavljanstvom? evo, ja sam i dalje - hrvat u danskoj. ili ako cemo politicki korektno: danski drzavljanin hrvatskog porijekla. i nikad - danac.

    uostalom, ovakvim komentarima nije mjesto na ovom blogu.

    avatar

    18.12.2008. (21:15)    -   -   -   -  

  • *

    Jesi li razmisljao da objavis «zbirku bajki» za djecu od 1-3 godine»? Ni vrit ni mimo

    avatar

    18.12.2008. (22:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...