Komentari

potravljeselo.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • bukara

    Betevi dobra! Ma znaš šta ću ti reć, svaka ti čast za minjanje forma. Svaki pismičar redovito ima jednu jeditu formu u kojon je dobar, jedan stih, ali tebi brte u sviman iđe, svaka pisma u novon vormi....
    Ma pravo si me sitijo kad san bijo mali kako smo išli na Peruću... Naime, ćaća je vozijo tarabasu u Pomgrada i vozijo radnike na liniji Vrljika - Potravlje - Hrvace - Panj - Split, i undak bi ji u četri ure vraća. E undak pošto nije bilo auta, tili mi ić s Tomon Vinkovićon al mate nije dala, a naije dala ni s baciklon. Govorila je: "K njatru i kupanje kad vas una Raba skupi, ja se pripanen živa kad je iti vidin. Ako se oćete kupat, čekajte ćaću na mostu u četri ure pa se utovarite š njimen u tarabas i undak nek vas on vodi na kupanje." I tako ti je i bilo. Šugoman na rame, na most (ono di se skriće prema Lučanin) i kad naiđe plavi tamić sa sedamlest mista ustavi ga i sidi s radniciman. I undak na Perući izađi, ćaća produži i kad se vraća dođe k namon i okupa se i undak svi kući a mate čeka s uštipcin od domaćoga brašna kojog je samlila u Runjinon mlinici doli na Demerovcu na Čitluku. E ma lako za kupanje nego bi digoć i radnici dali ćikuladu pa bi se mi undak četri brata potukli dok bi je dili i jedan drugoga pobacali u jezero. I nismo se bojali Karakondžule kavo ova današnja drčulija. I k Bogu jopet san oša u dužinu...
    Bog s tebon+

    avatar

    29.11.2008. (19:49)    -   -   -   -  

  • Međugorski glas

    Junače moj, eto, nisi smija ni skočit, a što bi tek bilo da si mora uzletit ili da curama, dok gargašaju, pričat o "onim" stvarima. Spustilo bi se srce u pete i mora bi pobić u bili svit. Možda bi te puti doveli i do ženske na blogu "ima jedan svijet", pa bi ti ona znanstveno i liberalno objasnila da tvoje manjkavosti vuku poriklo još iz onog vrimena kad u tvojoj školi nije bilo spolne izobrazbe. Ali utiši se jer bi kod nje srija i svog dragog prijatelja Bukaru i sluša ga kako muku muči da bi dokaza kako su dva i dva čet`ri. On je od tebe ipak malo mlađi, a slično misliti. Sigurno je ima iste učitelje, neke teške, zatucane konzervativce, koji još misle da je Bog stvorija svit i napisa zapovidi koji sputavaju moderne, progresivne i napridne ljude, kod kojih bi i Gospodin triba doć na popravni ispit. Tebi i Bukari želin blagoslovljeno došašće, s nadom da je i on već pobiga sa novosvitonazorskog bloga, oslobodija se buke i vratija se u selo. Ipak, unatoč svim protivljenjima, ne zaboravite potpisat peticiju.

    avatar

    30.11.2008. (12:52)    -   -   -   -  

  • potravlje moje

    @mcbukarski

    ma baš potresno to tvoje svidočanstvo o tin putešestvijon da bi se moga čestito okupat u našoj svetoj lokvi šta je sinjani zovu peruća, a mi potročani jedvostavno - jezero.
    ja mislin da si pošteno zaslužijo svaku kocku ćikulade šta si je tako krvavo izborijo. da nisi bijo taki junak ne bi danas ni prispijo u take škole i doprinosijo svekolikoj promidžbi svoga kraja.
    i na tome ti, brte, fala...

    @međugorska truba

    ovo truba nije nikako pošprdno vego u skladu sa tvojin proročkin mojsijevskin nastupon koji je više nego običan glas. to je truba onog koji viče u pustinji.
    a nisan iša na blog prijateljice s progresivnim stavovima i idejama, jerbo neman tolko strpljivosti i blagosti da joj mirno i razložno pokušavan uvjerit da su dva i dva doista četri. ne znan koliko je naš borbeni prijatelj bukara u tome uspio...ali ja otkad san vidijo onu inkvizicijsku ilustraciju na njenom blogu više se nisan navraća.
    ne znači da i neću. samo san se pripa ki kad san se popejo na velik kamen kraj jezera, te nisan smio skočit.
    ne valja iskušavat boga svoga uzalud, vego se valja od zla klonit....

    vala ti šta si opet navratijo i i svojin pisanjen obogatijo ove skromne stranice.
    bog te blagoslovijo, i sve tvoje.

    avatar

    30.11.2008. (14:40)    -   -   -   -  

  • tamy

    E Ivica fala ti na ovim stihovima vratijo si me djetinjstvo i kupanje u našim dragama..puno pozdrava svima u Potravlju..:)

    avatar

    01.12.2008. (12:08)    -   -   -   -  

  • Mladen

    A ..... ti takovo kupanje. Moga si se mirno kupat ka sva ostala raja ,,, :)

    avatar

    01.12.2008. (14:08)    -   -   -   -  

  • joe

    Svratih i pozdravljam vas sve!

    avatar

    01.12.2008. (18:31)    -   -   -   -  

  • bukara

    @ potravlje moje
    Ma znaš šta Ivica, ovi blog me svaki put oplemeni , a samin time je ispunijo svoju svrhu, i više nega ispunijo. Inače i mi zero sjeverniji od sinja kažemo Jezero. Zna se na šta se misli, kad je jedno jedito u cilon krajini. Je je privridijo san ja svaku škrilju ćikulade šta san izijo, kostimon i rukon svojin. A da tekon čuješ priču kako san u kuka koli gušta, na koje načine do nje dolazijo... ma bit će za to prilike neću sad oden ljudimon dosađivat.

    @ međugorski glas
    Evala ti brte za svaku rič od početka do kraja sve doti riči. Pravo si me nasmija s ovon uporedbon kad divojke gargašaju... a di je kad se išlo za ovcon zajno, ili za kravon, pa unda drž ne daj ujti vamo privati tamo, i kako no naša baba Manda kaže: dok on svuče sve šta ima na meni, pade sila, aj ća. Te šotana te traveža te pumparice, te kotula, te rakanice...
    A vidi ja san ti inače vako po zvanju vizičar, pa često dokazujen svakakve stvari o svačemen. Al brte digoć triba reć i da je dva i dva četri bez suzdržavanja.

    Eto lipi moj narode Bog vas blagoslovijo i naša Čudotvorna Gospa Sinjska ćuvala+

    avatar

    01.12.2008. (18:36)    -   -   -   -  

  • zrno gorušice

    a ja baš volim pecati... ne znam je li ti poznata moja posljednja avntura s pecanja, ali ima je negdje na blogu...

    avatar

    03.12.2008. (23:38)    -   -   -   -  

  • lol

    ej..... nepoznanka koja je slucajno naletjela na tvoj blog

    avatar

    07.12.2008. (16:57)    -   -   -   -  

  • lol

    ali mi je zakon....
    a ono o grani..... super...
    prem da nisam razumjela sve od rijeci do rijeci..... ali prokuzila

    avatar

    07.12.2008. (16:58)    -   -   -   -  

  • lol

    ajd pozzzzzzzzam

    avatar

    07.12.2008. (16:58)    -   -   -   -  

  • lol

    a ti samo nastavi tako.......

    avatar

    07.12.2008. (16:59)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    ... Šta se čeka, iđen i ja
    po šugoman
    mali šampun
    u kesici, vini
    dal od breze
    il koprve...
    u vodi se lipo pini ...

    Lipo se poigravaš, ričima.
    Svaka čast !

    avatar

    09.12.2008. (17:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...