Komentari

potravljeselo.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • bukara

    Za ostale ne znan, al ja ću potpisat. A oće li bit igdi drugo na javnin mistin osin na izlaziman iz crkava? Npr., tribalo b bit na većin trgovin i sl.

    avatar

    20.11.2008. (22:32)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Ja to ne bih potpisala pa taman da mi nokte čupaju.
    Pod krinkom zaštite ljudskih prava prozivaju se različitosti (npr. homoseksualci), nude se predrasude i uskogrudnost.
    I baš me zanima tko to želi roditeljima oduzeti pravo odgoja i obrazovanja njihove djece? Ma tko se to bori protiv edukacije mladih u skladu s vremenom u kojem žive?!!!
    Zbog takvih razmišljanja je i nestao segment odgoja iz obrazovanja... pa imamo prilike vidjeti kamo nas je to dovelo....

    avatar

    21.11.2008. (22:31)    -   -   -   -  

  • bukara

    @ ima jedan svijet
    1. U peticiji ne vidim ništa loše, ni dugoročno ni kratkoročno. Koliko vidim glavna teza je borba za život nerođenih koji je danas uvelike ugrožen.
    2. Ne vidim što je u peticiji "uskogrudno i predrasudno" - molim te da mi citiraš na temelju čega si t zaključio/la.
    3. Nisu li homoseksualci upravo ti koji pod krinkom zaštite ljudskih prava teroriziraju preostale ljude? Nije li teror manjine nad većinom, pod krinkom zaštite ljudskih prava, prisiljavanje mene da gledam gay-paradu kroz Zagreb bez intervencije izvršne vlasti, tj. policije? Smatram da je ovo oprjeka upravo takvom teroru. A uz to ne vidim da se igdje ikoga PROZIVA, pa te molim da mi citira na temelju čega si to zaključio/la.
    4. Ne vidim da se peticija bori protiv obrazovanja mladih, i molim te da mi citiraš odakle si to zaključio/la.
    5. Smatram da ova peticija zastupa upravo ideju da se u škole vrati iz njih istjerani odgoj. Jer, ako zakon nameće tzv. "spolni odgoj", što je krinka za nešto sasvim treće, a ja ne želim da moje dijte to sluša, smatram da na to imam pravo i da se ova peticija bori za mogućnost ostvarenja toga prava.

    Ukoliko griješim, molim te, upozori me nečim konkretnijim, jer sve što znam je ovo što sam pročitao ovdje i na stranici peticije, a ti možda znaš više....

    avatar

    21.11.2008. (22:48)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @bukara, hoću... sada ću ti obrazložiti svoje mišljenje.
    Osobno abortus smatram zlom i smatram da je neprimjereno u današnje vrijeme dovesti se u takvu situaciju. Abortus nisam napravila - niti bih ga ikada napravila. Ali protiv sam zakona koji bi ga branio.
    To je jedna od onih životnih situacija kada mišljenje formiram na biranju manjeg zla.
    U zemljama gdje je abortus zabranjem, a i u Jugi kada je bio zabranjen zabilježena je strašna brojka ilegalnih abortusa i velika smrtnost žena zbog istih. Da ne spominjem situacije kao što su trudnoće nastale silovanjem... kao što je nošenje jako deformiranog ploda. Imamo li pravo kao društvo donositi odluku u takvim situacijama? Mnoge žene zbog vjere rode deformiranu djecu koja nakon toga završe u ustanovama.... u znamo kakvim uvjetima.
    Zabranom abortusa on ne bi nestao... nego bi bio nekontroliran i to bi donijelo veće zlo i strašne posljedice.
    Protiv abortusa se ne treba boriti zabranama nego boljom edukacijom, a upravo bi sexualni odgoj u školama to omogućio.
    Ako bi sexualni odgoj u školama provodili stručnjaci ja ne vidim krinku. Želim da mojoj djeci o sexualnosti govore stručnjaci, a ne svećenici!
    Osobno se ne osjećam ugroženo sexualnim izborom drugih ljudi. Ne osjećam se ugroženo ni njihovim prosvjedima. Oni imaju pravo izraziti svoje stavove, imaju pravo tražiti što žele...
    Ja bi im dala da sklapaju bračne zajednice.... jer smatram da bi tada lakše mogli regulirati svoje imovinske i druge probleme. No nikada im ne bih dozvolila da usvajaju djecu.... ne zato što mislim da oni to ne bi znali... nego zato što mislim da ne živimo u vremenu kada bi to bilo moguće... i smatram da bi ta djeca upravo radi predrasuda imala previše problema... pa bih eto na taj njihov zahtjev oglušila... da se mene pita. :)

    avatar

    21.11.2008. (23:09)    -   -   -   -  

  • Međugorski glas

    Čudno je da se "zvijer" toliko brine o spolnom odgoju mladih. Ono što je čovjeku od Boga dano, lako će u sebi prepoznati. Zdravi nagon i potreba za održanjem vrste do danas je, u čitavoj ljudskoj povijest, dobro funkcionrala. A sve što se trebalo o tome naučiti, doznalo se od baka ili djedova. No, sve mi se čini da novi odgoj želi čovjeka otrgnuti od njegovih dobrih, moralnih osobina i poštivanja Božjih zapovijedi. U ovom se trenutku jedino moramo upitati kako će izokrenutost, koja u medijima veliča razvratnost, pedofiliju, lezbijstvo, homoseksualizam i sodomiju, biti otklonjena iz svijesti onih kojima je zarazila duh i misao? A odgojem u kojem se propagira parenje i seksualna nezasitnost, potpomognuta sredstvima protiv začeća, odvajaju čovjeka od njegove biti koja izvire iz ljubavi, čednosti i nježnosti, kojom se potvrđuje u darivanju, stvaranju i rađanju. U protivnom, u osobama potičemo demonske porive koji vode u još dublje ovisnosti i koje neće naći ispunjenje u zdravim obiteljskim odnosima, niti će ikada moći živjeti u braku blagoslovljenom svetim sakramentom ženidbe.
    Udruga „Grozd“ želi nam pomoći da se vratimo sa stranputice, da otklonimo naopakosti koje su se infiltrirale u zdravo tkivo hrvatske tradicije i društva, da nas opomene i otvori nam oči zaslijepljene blatom perfidne laži i ogrnuti sofisticiranim metodama tumačenja novih znanstvenih dostignuća i spoznaja. Znam da će zdravi duh naroda biti ponovno zanemaren i popljuvan, da ni ova akcija neće uroditi plodom jer je sve već unaprijed isplanirano. No, pokušajmo molitvom i kućnim odgojem spasiti ono što se spasiti da. Sačuvajmo zdravo sjeme za dane što dohode i poslušajmo riječi međugorske Kraljice mira.

    avatar

    22.11.2008. (00:06)    -   -   -   -  

  • potravlje moje

    @bukara
    nažalost, nije predviđeno potpisivanje peticije nigdi osim u crkvama.
    evo još nekih informacija o tome:

    Skupljanje potpisa:
    Potpisi se u Hrvatskoj skupljaju u nedjelju, 7. prosinca. Skupljanje potpisa bit će organizirano na kraju svih svetih misa u Hrvatskoj na izlazu iz svake crkve. Dijelit će se i listići s tekstom peticije.
    Potpis je valjan ako sadrži sljedeće podatke: ime i prezime, adresa i vlastoručni potpis. Potpisivanje on-line nije moguće zbog međunarodnih standarda.

    Predstavljanje rezultata peticije:
    U Hrvatskoj će rezultati akcije biti predstavljeni državnim vlastima (Vladi, Saboru...) i hrvatskoj javnosti (putem konferencija za tisak, radio i TV emisija i sl.)
    Peticija će se sa skupljenim potpisima iz svih europskih država zajedno prezentirati na Općoj skupštini UN-a u New Yorku, u Europskom parlamentu i u Vijeću Europe.

    ...............................

    @ima jedan svijet

    možda bi trebalo dozvoliti, odnosno legalizirati ubojstva i silovanja, jer se ovako ona mnogostruko i ilegalno vrše..........možda bi trebalo legalizirati kriminal, pa onda ne bi bilo niti mafije?!
    možda bi trebalo legalizirati mito i korupciju, pa ih onda ne bi bilo kao takvih......?!
    pitam se, pobogu, kako bi se u društvu razlikovalo normalno od nenormalnog ako bi sve legalizirali, pa čak i ubojstvo djeteta?
    a onaj koji istinski radi vjere odluči roditi dijete s bilo kakvom tjelesnom ili duševnom manom, on će ga i voljeti, a neće ga dati u "neku ustanovu"
    .....poznajem neke takve slučajeve i divim se takvim ljudima.
    ali, ne divim se dvama muškarcima ili dvjema ženama koji liježu skupa u postelju i htjeli bi se vjenčati i imati djecu - ali ih niti ne osuđujem...

    lijepo je to što ne podržavaš pobačaj, odnosno ubojstvo vlastitog djeteta, ali se ne slažem da o tome mogu neki seksolozi reći više od svećenika, te od zdravog razuma....
    zapovijed je božja: ne ubij! - pa zar to treba dodatno pojašnjavati?
    možemo tražiti olakotne okolnosti za ubojstvo, ali ne možemo poricati da se ono doista dogodilo....

    da ne duljim, umoran sam nešto danas, te i dalje mislim da si jako pozitivna osoba bez obzira na malo oprečnije stavove, ali nisam mogao da i ja ne kažem riječ-dvije na tu temu.
    nadam se da u tome nisam bio odviše grub. ukoliko jesam, molim za ispriku.

    @međugorski glas
    izvrsno si to sažeo, potpisujem svaki redak!

    veliki pozdrav svima!

    p.s.

    @ima jedan svijet

    što je to "deformiran plod"?
    što je uopće "plod"?
    nije li to, prije svega, ipak dijete , čovjek, ti, ja, bukara, prijatelj iz međugorja...nismo li svi tako nastali?
    što je deformacija?
    gledao sam nekoć film čovjek slon, pa film maska o nevjerojatno deformiranim osobama (prema istinitim događajima) koje su imale čistu i netaknutu dušu.....ali zbog izgleda su teško nalazili mjesto pod suncem.
    ipak, uvijek se našlo dovoljno ljudi dobra srca koji su ih bili kadri prihvatiti kakvi jesu....
    majka tereza je cijeli život posvetila nakaznim gubavcima, pa joj se cijeli svijet divio i divi....
    što je dakle, deformacija?! a što plod?

    avatar

    22.11.2008. (22:32)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @potravlje moje, nikako ne možemo izjednačiti ubojstva, silovanja i sav drugi kriminal sa homoseksualnošću. Silovati, ubiti ili počiniti kazneno djelo je stvar izbora.... a seksualna sklonost nije stvar izbora nego je nešto unutar čovjeka... Ti ne možeš zamisliti leći s muškarcem, kao što ni ja ne mogu zamisliti leći sa ženom... jer je to stvar tog tajnenog svijeta u nama. Tako je i sa njima.... samo su njihove potrebe različite našima. Mislim da je ružno uspoređivati ih sa kriminalcima. Kriminalci čine zlo drugim ljudima, a homoseksualci nikome ne štete svojim seksualnim sklonostima. Od toga nitko ne umire, nitko se ne osjeća zlostavljano ili materijalno oštećeno. Primjer ti je klimav.
    Seksualni odgoj u školama podrazumijeva da će djeci na tu temu govoriti psiholozi, pedagozi, sociolozi, ginekolozi i mnogi drugi. Ja sam uvjerena da oni djeci mogu puno više ponuditi na tom području od svećenika.
    Pitaš što je plod? Prepisat ću ti Anića: Plod je zametak živog bića u majci, još nerođeno dijete, fetus.
    Deformirani plod je onaj koji nije zdrav. U Anićevom prijevodu: izobličenost.
    Kažeš... gledao si film? A jesi li ikada bio u ustanovi u kojoj su zbrinuta djeca sa psihičkim i fizičkim deformacijama? Možeš li zamisliti nekoga tko od prvog dana rođenja nije u stanju samostalno živjeti, a nema nikoga svog jer su ga ostavili?
    Hoćemo li spominjati Brajšu i njenu svitu? Hoćemo li spominjati što se dešava sa jadnom djecom?
    Očito u ovoj zemlji ima premalo ljudi dobra srca koji su ih spremni prihvatiti kakvi jesu....
    U pravu si! Za život se treba boriti! Bolesne treba njegovati!
    No one žene koje su u stanju ubiti plod u svojoj utrobi učinit će to bez obzira na zabranu.
    Zabranama se taj problem ne može riješiti. Djevojčice, djevojke i žene treba educirati. Svećenici u tome očito do sada nisu bili uspješni. Zašto ne pustimo stručnjake da to obave?
    I još ću te nešto pitati. Kažu... po prošlom popisu stanovništva da u Hrvatskoj ima 90% vjernika - katolika. Broj abortusa je velik, broj napuštene djece isto tako.... broj ovisnika, kriminalaca u porastu. Vjeruješ li ti da se radi o 10% stanovništva koji se nisu izjasnili kao vjernici... ili se ipak radi o tome da u Hrvatskoj nema 90% vjernika ili taj veliki broj vjernika nije baš najbolje razumio ono što ih crkva uči?
    I ja sam umorna... pa neću duljiti. No svoje opširnije mišljenje na ovu temu... napisala sam na svom blogu.

    avatar

    22.11.2008. (23:14)    -   -   -   -  

  • potravlje moje

    to šta je anić napisa je "zbiljski prezir spram čovjeka" kako bi rekao naš ivan pavao II.nemam drugih komentara.
    zabranom ubojstava se problem ubojstava neće riješiti, u tome se slažem, ali kakav to mora biti čovjek koji bi zakonom dozvolio ubojstvo, pa i plaćanje ubojstva - i to vlastita djeteta?!
    o 90 posto vjernika u hrvata ne treba trošiti puno riječi, jer su to obične gluposti. da ih je i 30 posto istinskih bilo dobro. istinski vjernik ne čini pobačaj, ali neće ni doći u situaciju da o tome mora razmišljati. istinski vjernik kloni se zla već u malim stvarima. sam čin ubojstva je samo kap koja preliva čašu....

    jedva čekam peticiju i svim srcem ću je poduprijeti svojim potpisom, a ako tko neće, nitko mu neće "nokte počupati" kako si se već izrazila i kako na svom blogu pokušavaš prikazati katoličku crkvu naslovnom ilustracijom......

    hvaljen isus i marija

    avatar

    23.11.2008. (19:11)    -   -   -   -  

  • snaga života

    potpisujem...i ne samo peticiju već i tvoj blog..Pozz ostavljam

    avatar

    23.11.2008. (21:32)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    to šta je anić napisa je "zbiljski prezir spram čovjeka" kako bi rekao naš ivan pavao II.nemam drugih komentara.

    Moram ti priznati da sam zaprepaštena tvojom reakcijom na izraz "plod".
    Anić je autor Rječnika hrvatskog jezika... a izraz "plod" se koristi i u službenoj medicinskoj dokumentaciji. Ja zbilja ne razumijem što te to smeta... i što je ružno u tom izrazu?

    avatar

    23.11.2008. (21:54)    -   -   -   -  

  • Međugorski glas

    @ima jedan svijet
    Točno si zaključila da je seksualna sklonost nešto što je unutar čovjeka, ali isto tako iz čovjeka izlaze sve nastranosti, i ubojstva, i silovanja, i krađe i sve izokrenutosti kojima je sklono ranjeno ljudsko srce, nadahnuto duhom izopačenosti i hranjeno nagovorima majstora iluzija, kojega je Isus nazvao ocem laži i knezom propasti.
    Naopakost i sve ono što dolazi iz gnijezda grijeha moramo prokazivati i jasno ukazivati na razliku između istine i laži, što ne znači da ćemo osuditi slabu i nestalnu osobu, da ćemo je odbaciti i prezirati, da ćemo je progoniti i osuđivati. Udruga GROZD nastala je iz probuđene roditeljske savjesti, iz nezapretanog plamička istine koji još uvijek tinja u mnogim srcima i koji ni vrata paklena neću ugasiti. Mladi su, naime, već dobro informirani o svemu i svačemu i nikakve nove nemoralne edukacije neće im pomoći da progledaju i uvide da ih svijet vodi na stranputicu. U programima koji se uvode u školski sustav, kako izbraznih tako i odgojnih, ukomponirana je perfidna zamka, zakamuflirana plaštem znanosti koja ne prihvaća grijeh i ne priznaje Božje zapovijedi. A moralni kodeks nije izmišljotina Kristove Crkve, već je utkan u sve religije i mnoga vjerovanja, ukorijenjen u pamćenju duše.
    Ono što bi dječica trebala učiti u školama svodi se na razbuktavanje najnižih strasti, na primamljivu ponudu spolnog općenja, nude im se sredstva koja će ih zaštićivati od posljedica bluda, što je ujedno i neizravno priznanje promicatelja raskalašenosti da grijeh uvijek ostavlja neprolazne posljedice na tijelo i duh. Cilj ovakvog pristupa budućim majkama i očevima jest da bez predrasuda prihvate razvratni nauk kojemu je mio svaki oblik opačina, a pogotovu onaj koji se odnosi na istospolna iživljavanja. Dapače, promiče se prihvaćanje dekadentnih nastranosti i daje im se prednost u novoskrojenoj abecedi seksualnosti. Uz spomenute stručnjake koji će ih voditi putem tjelesne ekstaze, zaboravila si spomenuti seksologe, astrologe, numerologe i ine specijalizirane stručnjake novog poganskog doba.
    Prvo otvorenije javno djelovanje kneza svijeta počelo je šezdesetih godina s nesretnom hipi generacijom od koje nam je ostalo smeće posvemašnjeg tjelesnog uživanja, opijatsko ludilo i napuklost međuljudskih odnosa, tri roga propasti koja su danas legalizirana, unatoč svim zakonskim farsama. Ako uzmemo da organizirana policija može pronaći iglu u nepreglednom plastovima sijena, kako protumačiti toliki nezapaženi dotok droge, kad se u jednom velegradu danas dnevno proda tona opijata. Mediji su već odavno legalizirali sve vrste tjelesnih opačina, svakodnevno nam se otvoreno i bez srama nudi sve ono što je zakonom navodno zabranjeno. Nered i nedisciplina uvukli su se u odnose između mladih i starih, izgubila se poniznost, poštivanje, plemewnitost i dobrota. Da bi se rastočila obitelj i ucijepio razarajući virus u zdravu stanicu društva, potegnulo se za izmišljenim znanstvenim argumentima koji nam podvaljuju homoseksualizam i lezbijstvo kao prirodnu čovjekovu potrebu, duboko zakopanu žudnju koje do sada nije ni bio svjestan. A mladima se, u traženju vlastitog identiteta, pogotovu kad su u pubertetu, preplavljeni hormonima i nemirima, itekako može manipulirati. Poznaju tvorci ovakve nakaznosti ljudsku psihu ranjenu istočnim grijegom, prožetu mrakovima i strahovima, sklonu inverziji svega što mu je od Boga dano. Ako na to pristanemo, do kraja će se otvoriti Pandorina kutija i izgubit ćemo se kao guske u magli. Ništa nam više neće biti sveto, poljuljat će se temelj na kojem počivaju Božje zapovijedi, razorit će se smislenost, otupit će osjetila i rasplinut će se kohezija duha koji je na okupu držao čovjekovu cjelinu.
    A što se tiče zapovijeda ljubavi, moramo ih poštivati, pa tako i zapovijed: „Ne ubij“. Na nama nije da Božje tajne prilagođujemo našim privremenim i propadljivim stavovima, da tražimo izlike i kršimo vječne zakone. Sve ima svoje razloge i posljedice, sve u konačnosti ima svoj smisao, pa su i mnogim roditeljima takozvana retardirana djeca donijela puno više blagoslova nego prokletstava. Ako padnemo i pogriješimo, moramo priznati da smo učinili grijeh, a ne tražiti opravdanja za nemoralne čine. Vjernici se prepoznaje po tome jer znaju što je porok, što im savjest nije otupjela i što ne slijede modu trenutka i vremena, što ne prihvaćaju laži koje se suprotstavljaju postulatima istine. Oni su malo stado, sol zemlje i svjetlo svijeta. Ono što su primili kao nezasluženi dar, ne smiju iznevjeriti, već svjedočiti, unatoč protivštinama svijeta, usprkos donkihotovskim rezultatima. Oni su plamen u kojem titra radost, mir i ljepota, čuvari vatre koja će se razbuktati i zapaliti tamu svijeta, koja će obnoviti lice zemlje...

    avatar

    23.11.2008. (22:40)    -   -   -   -  

  • Međugorski glas

    ...A Gospa nas neumorno poziva i moli da se priklonimo Božjoj ljubavi, da se mijenjamo i ne slijedimo sotonin nauk. Uči nas da ništa nije naše osim grijeha. Sve što je u nama dobro, lijepo i plemenito pripada Stvoritelju, a k njemu se može vratiti samo čistoća i ljubav od kojih nas je i napravio. Zato ne koračajmo slijepo za mamcima svijeta, za varkama koje izlaze iz zavodnikove radionice. Ne slušajmo zov izokrenutosti i ne priklanjajmo se umotvorinama koje izlaze iz nečistih srdaca, ma koliko se oni pozivali na znanje, napredak i nove spoznaje. Ako je već u školama potreban besmisleni spolni odgoj, onda se priklonimo onome što nam nudi udruga GROZD. Sačuvajmo darovano dostojanstvo i ne dopustimo sablazni da nas ulovi u mrežu „civilizacijskog napretka“, kojemu se zbog kratkovidnosti, ni kriva ni dužna, priklonila i blogerica što zatvorenički živi u svome svijetu.

    avatar

    23.11.2008. (22:41)    -   -   -   -  

  • bukara

    Uti majke,.... nije me bilo.... al uglavnom sve ste rekli, potpisujen Ivica tvoje i Međugorski glas do riči.

    Sve šta ću dodat je već na blogu od ima jedan svijet:

    Abortus je ubojstvo. Kako god ga opisali, u kojon god okolnosti, on je ubojstvo. Amen. Za mene tu završava svaka rasprava.

    Bog vas blagoslovio+

    avatar

    23.11.2008. (23:10)    -   -   -   -  

  • Mladen

    Velikoga neprijatelja ja vidim u beskrupuloznim nosiocima profita na račun nezrelosti djece koja nisu u stanju zrelo i dobro suditi o poslijedicama takovih profiterskih ponuda. Slijepi kapital je protiv čovjerka, ma koliko on donosio profit. On ujedmo diferencira ljude upravi tim profitom. Najbolje je vidljivo to na narko tržištu. No, nije to samo narko-tržište. Puno je nekvalitetne i štetne robe. Mislim da tu treba bitno pojačati pozitivan nadzor društva sa akcentom na čovjeka i njegovo zdravlje.
    Tu pozdravljam inicijative glede pušenja. Nažalost ovisnici će nalaziti svakojake načine da sačuvaju svoju ovisnost, a prizvađači otrova će, naravno blagonaklono gledati te iniciajtive. Nažalost i veliki dio vlasti, koji vidi prikiv u budžet putem poreza. Možda je pogrešno to sa takovim porezom. Državi je interes porez, a u ovom slučaju je to bolest ljudi. Meni to ne izgleda mudro. Protiv zla se treba boriti otvoreno i deklarirati ga javno,
    U svemu tome najviše stradaju mladi kojima su tako poremećene vrijednosti života.
    Dakle to nije samo pitanje obitelji, jer ona je pred avetima društva često bespomoćna.
    Svako dobro svim dobrim ljudima, a oni m drugima da postanu dobri ...

    avatar

    24.11.2008. (12:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...