Komentari

putkopriva.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • codegun

    da li ti je to ložište za kamin ili si kupio peć na drva koju su obzidao? Čini mi se da se radi o peći i moguće je da češ obzidavanjem izgubiti prelaz topline u prostor jer se ne radi o ložištu predviđenom za obzidavanje. Sorry ako sam krivo pretpostavio. Isto tako, nadam se da si svjestan da će to sve skupa biti teško oko pola tone i da si predvidio ulaz svježeg zraka izvana negdje oko ložišta.

    avatar

    20.11.2008. (08:50)    -   -   -   -  

  • Mlade Koprive

    Bok codegun,
    drago mi je da pratiš, a impresioniran sam sa zapažanjem :))
    Da, radi se o peći, ali o peći koja je predviđena za obzidavanje. A sada to što sam smanjio učinkovitost, šta onda, imam tzv. kamin koji me koštao 3500 kuna prvenstveno za ugođaj :)
    Što se tiče dovoda zraka, on ima otvore i sa prednje a i sa zadnje strane gdje sam ja doveo tri cijevi fi 5 cm koje imaju rešetku za otvaranje i zatvaranje. A što se tiče kilaže, tu sam stavio dodatne rešetke u deku i sada u glazuru.
    U svakom slučaju, ovo je ipak više estetske prirode nego svrsishodno.
    Imat ću centralno grijanje.
    Pozdrav

    avatar

    20.11.2008. (14:08)    -   -   -   -  

  • codegun

    to sa dovodom svježeg zraka nije zezancija. Jednom po zimi dok još nismo tamo živjeli kurio sam kamin jer sam ljepio pločice. I taj dan kamin nikako neće goriti, sve nekako tinja. Dovezu mi prozorske klupčice i dok sam ih istovario i unio u kuću bila su otvorena ulazna vrata. Kad sam bio gotov, dođem do kamina o on cijeli svjetli i gori ko lud. Od tada shvaćam važnost svježeg zraka kod kamina.

    avatar

    20.11.2008. (14:14)    -   -   -   -  

  • Mlade Koprive

    Da, iako nije ovo kamin - kao - kamin, ima dodatan otvor sa stražnje strane i bilo bi glupo zatvoriti ga. Zato sam napravio dodatni kanal koji je sa prednje strane zavoren, da mi neide hladan zrak u prostor, ali usmjeren je na stražnjicu peći gdje se može regulirati.
    Pozdrav

    avatar

    21.11.2008. (16:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...