Komentari

esabor.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Drugačiji Zagreb je moguć

    Prvi Marš solidarnosti

    Prvi Marš solidarnosti – „Drugačiji Zagreb je moguć“
    15. studenog 2008. na Trgu kralja Tomislava
    obavještavamo Vas povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, antisemitizma i isključivosti (9. studenog) i Međunarodnog dana tolerancije (16. studenog) planiramo održati prvi Marš solidarnosti 2008 pod sloganom „Drugačiji Zagreb je moguć!“.
    Marš solidarnosti održat će se 15. studenog 2008., a započet će okupljanjem na Trgu kralja Tomislava u 11:30. Povorka „Marša solidarnosti“ kreće u 12 sati sljedećim ulicama i trgovima: Trg kralja Tomislava – Strossmayerov trg – Zrinjevac- Praška – Trg bana Jelačića – Jurišićeva – Trg hrvatskih velikana – Ulica Sjepana Račkog – Trg žrtava fašizma.

    avatar

    14.11.2008. (18:14)    -   -   -   -  

  • Zdravko Gracin

    Zdravko Gracin

    PROTIV MILANA - ZA SLOBODAN ZAGREB

    I predobro je svakomu poznato da pojedinac protiv Države, odnosno protiv onih koji su vlasnici Države, može samo "pjevati svoje pjesme". Kako ja ipak nisam takav pjesnik, pokušao sam pronaći političko uporište u SDP Hrvatske. Ali - bezuspješno! Naravno da me to zainteresiralo, to tim više što je riječ o gospodarskom modelu koji je, s razlogom, vrlo blizak političkoj ideologiji socijaldemokracije. Uglavnom, počeo sam malo više čitati o socijaldemokraciji, a kroz razgovore na spomenutim blogovima relativno sam brzo uočio o čemu je riječ. Zasebno sam sa svoje strane imao priliku u Zagrebu izravno upoznati, i to "iznutra", jedan dio predstavnika SDP Hrvatske i grada Zagreba.

    S obzirom na to da sam sada u velikoj mjeri ušao u područje politike, i da mi se u vlastitom gradu Zagrebu ispriječila blokada i to u obliku SDP Hrvatske, a zasebno i u Milanu Bandiću, počeo sam razmišljati o tome da li je moguće u gradu Zagrebu, kad to već nije moguće na razini države, osigurati političke pretpostavke da saživi kooperativni sustav kakav je poznat, primjerice, u Italiji, Njemačkoj, Austriji, Španjolskoj itd. Odgovori koji su mi se pojavili, potvrdili su mi da je to moguće - ali jedino pod pretpostavkom da na lokalnim izborima u svibnju 2009. godine u gradu Zagrebu ne pobijedi GO SDP Zagreba, i posebice Milan Bandić.

    Koji su to, ili koji to mogu biti moji politički saveznici - ali i obratno, u političkoj aktivnosti konfrontiranja s Milanom Bandiće, i s GO SDP grada Zagreba na loklanim izborima 2009. godine?

    Nedvojbeno su to svi oni koji ne pripadaju koaliciji GO HDZ Zagreba, i svi oni koji ne pripadaju koaliciji GO SDP Zagreba. No, temeljno obilježje zagrebačke političke stvarnosti, a što će s razlogom narednih mjeseci biti središnje pitanje političkog života Hrvatske, u tomu je da stanoviti politički kapital imaju brojne pojedinačne skupine, a zasebno i mnoštvo pojedinaca "atomizarnih" i "bezimenih" - nazvao bih to - u "političkom građanskom biću grada Zagreba".

    Prema tome pitanje glasi: Kako sve te brojne manje skupine i pojedince povezati u učinkovitu političku cjelinu, i to toliko učinkovito da je u stanju uspješno provesti spomenute zadaće ?

    Serija političkih članaka pod zajedničkim nazivom PROTIV MILANA - ZA SLOBODAN ZAGREB, s pripadajućim podnaslovima i pod rednim brojevima, a koji preko mojih dnevnika slijede na pollitika.com, u funkciji je stručnog i političkog definiranja uporišta takvog građanskog bloka u političkoj borbi protiv Milana Bandića i GO SDP grada Zagreba. Njegovo definiranje, i nastavne aktivnosti imaju za cilju ostvariti izbornu pobjedu u gradu Zagrebu na lokalnim izborima u svibnju 2009. godine. Izbornu pobjedu definiram s "preseljenjem" GO SDP Zagreb u oporbene klupe, i s nestankom Milana Bandića iz političkog života u gradu Zagrebu.

    Moj zaseban interes je i u tomu da pokažem, i da dokažem da "virtualan svijet" može biti jedan od ključnih čimbenika definiranja i provedbe uspješnih i kvalitetnih političkih aktivnosti u stvarnosti. A hoće li to biti, prije svega dobro stručno i politički definirano, a nakon toga i uspješno provedeno, samo u prvom dijelu ovisi ili može ovisiti o meni osobno.

    Naravno, itekako je razvidno da je sada sve ovo postalo mnogo šire, ali i ozbiljnije u odnosu prema mojim početnim interesima stvaranja i razvitka kooperativizma u gradu Zagrebu. No, to je tako htio i Milan Bandić, i GO SDP Zagreba, pa i SDP Hrvatske na čelu sa Zoranom Milanovićem.

    Prije ili kasnije, netko se morao pojaviti tko će podignuti bačenu rukavicu, i to ne od čelnika politikih stranaka, već izravno od strane pojedinih građana grada Zagreba ...

    * GO SDP Zagreb
    * Milan Bandić
    * SDP Hrvatske

    avatar

    15.11.2008. (21:39)    -   -   -   -  

  • edi1

    Nacin na koji je sanader "oprao" fabera sigurno nije primjeren nekim uobicajenim politickim uzusima ponasanja,ali ako zanemarimo sam taj "nacin" ...mislim da ga je sa pravom oprao!
    proces reorganizacije policije je tezak i zahtjevan posao i osobno sam uvjeren da ni faber,a ni karamarko za to nisu sposobni!
    problemi kod hrvatske policije su daleko slozeniji od mogucnosti tog dvojca od kojih je prvi(karamarko!) previse politicki pristran da bi bio objektivan,a drugi(faber!) je samo umisljeni pozer bez adekvatnih rezultata!
    hrvatska policija nije nikakvo "nad tijelo" sa bozanskim atributima,vec samo truli odraz.. trulog drzavnog aparata kojeg jos uvijek vodi politicka mafija,pa je za promjenu takve policije nuzna je smjena te politicke mafije,a ne ti kozmeticki uradci fabera i karamarka!
    dok je ta mafija na vlasti,nikakvih promjena u policiji nece biti!
    hrvatski organizirani kriminal,odnosno "mafija"..kako mu vole tepati nasi politicari..nije nikakav cir na tijelu hrvatskog zdravog drustva koji se da kirurskim potezom odstraniti,vec njegov sustavni dio.. u sferi politicke vlasti!
    bez smjene politicke vlasti koja je svojim osamnaestogodisnjim kontinuitetom(sa kratkim prekidom od 2000-2003g.!)generirala taj kriminal,jer je iz njega crpila vlastiti interes..nema nikakve reorganizacije u policiji,a ni borbe protiv tog kriminala!
    hrvatska policija koja je velikim dijelom umrezena u taj kriminal i koja se ponasa selektivno u provodjenju te svoje "pravde",te koja ne smije uci u podrucje obracuna sa politickim kriminalom koji je glavni generator tog organiziranog kriminala je samo odraz opce,a pogotovo politicke bolesti hrvatskog drustva!
    znaci,za promjenu takve policije nuzna je smjena ove vlasti i temeljita reorganizacija policije kojom ce se iz njenih redova ukloniti svi oni koji danas sudjeluju u tom organiziranom kriminalu!
    od obicnog reketa i prostitucije,pa do sluzenja interesima vladajuce politicke mafije!
    sva ova danasnja javna podrska ovakvoj policiji, je vise nego smjesna!
    smjesna sa pozicije priglupog javnog mijenja koje naivno ocekuje nekog hrvatskog eliot nessa.. koji ce u svojoj policijskoj odori rijesiti problem korupcije i sprege kriminala sa politikom koji je daleko dublji i strukturalniji od onog sto se na povrsini da iscitati!
    jednom,ako se rijesimo ove politicke mafije,mozda nam se i dogodi takav eliot ness,ali sve dotle dok je ona na vlasti..uzalud vam svaka nada u neke bitnije promjene!:)

    avatar

    17.11.2008. (10:51)    -   -   -   -  

  • viva

    imamo još "očenaš" na raspolaganju

    avatar

    17.11.2008. (13:37)    -   -   -   -  

  • "e-sabor"

    Pozovite Zdravka i edi-a na svoje stranice i pružite im svu logistiku na ovom njihovom TREĆEM PUTU za ove lokalne izbore.pozdrav!

    avatar

    17.11.2008. (17:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...