Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (43)

Marketing


  • nema me

    fan-ta-sti-čno!!! sigurno je stigao liftom.

    avatar

    11.11.2008. (14:39)    -   -   -   -  

  • geomir

    Neodređeno!
    dogodio okrutni zločin koji su počinili vojnici

    Određeno!
    izvedena pred sud komunističke vlasti

    Svaka čast kume, dosljedan si sam sebi!

    avatar

    11.11.2008. (15:18)    -   -   -   -  

  • svinjce

    http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,11,11,,140615.jl

    avatar

    11.11.2008. (15:44)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @Geomir
    Možda je doista neodređeno. Možda se ne zna tko je počinio zločin nad partizanskim ranjenicima, pa je bilo zgodno i prigodno prišiti ga časnim sestrama. Ne bi bilo prvi i jedini put da strada netko tko nije kriv. Tim prije ako su u toj bolnici liječeni i prije i poslije toga događaja i drugi partizani, a njegovale ih iste časne. Zašto bi ubile baš taj put, a prije i poslije ne?
    A da je časna Žarka izvedena pred komunistički sud - nema dvojbe. Oni su to dokumentirali, stavili u Filmske novosti...i kako je to već išlo.

    avatar

    11.11.2008. (15:55)    -   -   -   -  

  • Kant

    IZVRNUTA ISTINA - NEVIN UPROPAŠTEN. BILO, JEST I BUDE.

    avatar

    11.11.2008. (16:19)    -   -   -   -  

  • Mr. Buxter

    Ukljucite se i vi. ako imate vremena za facebook, chatove i blogove onda imate vremena i za ovo!!!!

    avatar

    11.11.2008. (18:01)    -   -   -   -  

  • Živsam

    Hvala svinjce za vijest koju san pročita, baš je to svinjarija, to su popi koji živu u prošlosti. Pa što da je osnovan SDP u Otoku, ka da će to puno značit, pa i da oće neka je... Ali kažu da ni Otok nije više šta je bija da ima sve manje dice i svme manje pratara i švora... Ka i u ciloj Hrvatskoj a to nije dobro..l.

    avatar

    11.11.2008. (19:18)    -   -   -   -  

  • Ne izgubiti nadu

    Po zagovoru mucenice sestre Zarke, molimo se dragom Bogu, da mrznje i zla nestane iz nasih srdaca, da u svakoj drugoj osobi vidimo brata svoga, a ako je nesto zgrijesio da ne volimo to (djelo) sto je zgrijesio. Da oprostimo iz dubine srca (radi nas samih) i tu je tocka. Jer radi nasega opstanka ne smijemo biti kratkog pamcenja. Mi moramo znati i to zivotom svjedociti, ni milimetra odstupiti od istine, jer pocinitelji tih gnusnih zlocina i njihovi simpatizeri to sve umanjuju gdje stignu, i prave lakrdiju od nasih svetih. To vrijedja nase ljudske i vjerske osjecaje.To je po njima demokracija. Nije. To je anarhija gospodo, neka se pospu pepelom, svim nevinim zrtvama pokoj i mir vjecni, a pokojna sestra Zarka je zrtveni jaganjac i mucenica.

    avatar

    11.11.2008. (19:45)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Evo, ja sad mogu samo reci da ovo mogu, ali i ne moram vjerovat, ne zato sto nije istina, nego jer se drugo po ovom tekstu ne moze ni zakljuciti. Gdje su dokazi da je ona bila nevina osim same tvrdnje? Sve neodredjeno i forsirano u jednom smijeru, ali glavno fali. Ako vec nekog hoces rehabilitirati, onda daj nesto sto tome ide u prilog i ne baziraj sve na vjerovanju i rekla-kazala. To i jest jedna od osnovnih gresaka u tvojim tekstovima koja ti se vraca kritikom. Reci da je netko osudjen i tvrdit da nije kriv slaveci ga kao sigurnog mucenika nije dovoljno, ostaje gorak okus iskustva sa nekim drugim "mucenicima", koje uvijek neka od strana proglasi. Sto ne umanjuje moju averziju prema smrtnoj kazni, pogotovo kad se radi o zeni.

    avatar

    11.11.2008. (20:39)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @blogomoljac
    Tvoje razmišljanje je očit primjer kako je u nas udomaćen posve izvrnut, naopak način razmišljanja : zamisli, treba dati dokaz da je nevina, a ne da je kriva! Ali, ne čudim se. To je više desetaka godina kod nas sudska praksa. Kad te jednom sustav ščepa, prava je muka dokazati da n i s i kriv, a sud te može osuditi i na temelju indicija ukoliko nema čvrstih dokaza. A znamo jako dobro da je život u vrijeme nakon drugog svjetskog rata na ovim prostorima bio nešto najjeftinije što si mogao imati. Najprije je bilo tko mogao reći da si kolaboracionist , pa još kad si časna ili fratar ili svećenik - ništa se više nije moralo dokazivati. A onda su tvrdolinijaši, koji nisu prepoznali moment kad se trebaju "presvući" iz rusofilije, prošli jednako kao i "državni neprijatelji" prije njih.
    Zamisli, dokaz da je nevina pogubljena...!Gnusna je već i činjenica što se tu ženu treba rehabilitirati, umjesto da netko uzme sve te predmete vezane uz kojekakve Jakove Blaževiće u ulozi javnih tužitelja toga vremena.
    I ovo što sad pišem uopće nema veze s don Anđelkovim pisanjem, nego je dokazivanje krivice i nevinosti u ovom i u sličnim slučajevima principijelno pitanje.

    avatar

    11.11.2008. (21:07)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @ossimpleljubica: - uh ti i tvoje principijelno pitanje. "Sumarizirajuci" tvoje principe - vec si jednom pobjegla kad ti je bila servirana istina :)). Istina je, curo moja, da nit su bas sve osude za krivnju nekad bile krive (ne govorim o izvrsenju smrtne), nit su bas sve interpretacije danas istina - i isto tako obratno. Moj razum me vodi ka ispitivanju istine i akceptiranju i one koja mi mozda ne odgovara, dok tvoj tebe samo u jednom pravcu - vjerovanju u neprovjerenu, glavno da pase u tvoj kalup. Ciji je nacin razmisljanja "izvrnut"?

    avatar

    11.11.2008. (21:38)    -   -   -   -  

  • geomir

    Točno @ljubice

    trebalo bi dokazati krivnju.

    Nažalost, u konkretnom slučaju, sada, igra samo vira i nevira.
    Zavisno s koje bande se gleda.

    Zato bi se ja držao one tvoje na mom blogu: "Pusti sad što se u povijesti događalo "u ime vjere"."

    Zato dragi Andjelko , bolje bi bilo samo se pomolit za duše pokojnih, bez potezanja ni ovoga ni onoga.
    Alternativa je - jarci na brvnu!
    Živi, sretni i nasmijani bili!

    avatar

    11.11.2008. (21:46)    -   -   -   -  

  • Živsam

    Oala pameti u našelga blogomolje... pa znade li on da je nakon onoga nestritnog drugog rata bija kriv svaki koje je preživija Blajburg... i sad ćemo mi nešto kao rehabilitirat Titin zločinački staljinizam... ma daj molin te još ću te počet zvat blogošvili...

    avatar

    11.11.2008. (21:48)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @ossimpleljubica: - uostalom, da je Angelo napisao da je osuda bila na osnovu potpuno nedokazivih indicija i naveo ih, ne bi bio potreban ni komentar. O tome se radi, ako nisi dosad prokuzila, a ne o pravnom principijelnom pitanju. O nacinu njegovog pisanja - kojeg se, kako i sam kaze, ne moze ostaviti. U vrijeme kad obje strane jedna drugoj rado svasta podmecu, nije na odmet pisati argumentirano.

    avatar

    11.11.2008. (22:33)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @Živsam: - "bistrog" li rasudjivanja! Preživija je i Pavelic i zamisli - krivili i njega, al im pobiga. Da ga odmah proglasimo ... kako bi ti ono tia ... ;))

    avatar

    11.11.2008. (23:18)    -   -   -   -  

  • Helena iz središta srca

    ovdje se radi se o misi i spomen obljetnici, o sjećanju na vrijednu osobu, ženu i vjernicu.

    krivnja za njenu smrt spada u sudsko procesuiranje i to čini mi se u područje koje bi trebala pokriti zakonska lustracija

    to ovdje nitko nije tražio, riječ je o misi, samo o misi

    pozdrav svima

    avatar

    12.11.2008. (00:49)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Sad tek vidim da to Angelo izgleda nije ni napisao nego je copy-paste (sto nije jasno napomenuto). U tom slucaju povlacim kritiku njemu kao autoru. OK Angelo? ;)

    avatar

    12.11.2008. (01:34)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @blogomoljac
    Ni prvi ni zadnji put da letiš "grlom u jagode".Osim toga, ovo je blog! Da je upravo i don Anđelo autor teksta na postu, misliš li da bi imao ispred sebe sudski spis ne bi li tebi dokazivao kako je smaknuta nevina (ili kriva) žena? Zato je to principijelno pitanje, a ne zato što bi se nešto uklapalo u moj kalup. I nemam ja kalup, osim onoga prema kojem bi nevini trebali biti oslobođeni, krivi osuđeni, a krivicu bi trebalo nedvojbeno dokazati, što se kod nas ne radi ni dan danas. Na žalost.
    I ponovo bi ti otvorio pitanje vjerovanja i nevjerovanja, jer se to uklapa u tvoj kalup. Ali, u ovoj stvari vjera uopće nema veze s činjenicom da je "pravda" koja je udjeljivana poraženima nakon drugog svjetskog rata, na prostorima pod komunističkim režimom bila proizvoljna i da nije imala , najčešće, veze s istinom.
    Zato je @Geomir posve u pravu. Danas su neke stvari , vjerojatno, nedokazive.
    I još nešto : uspoređivati Pavelića s jednom časnom sestrom, uspoređivati njihovu odgovornost za zločine u ratu, čak i ovako nonšalantno, zabavljajući se na blogu (a možda i tim prije), blago rečeno je - neukusno i deplasirano.

    avatar

    12.11.2008. (08:01)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @ossimpleljubica: - Izvrćeš! Gdje je usporedba? Procitaj jos jednom prvi komentar pa promuckaj o cemu se radi. Vec si tu jednom sama letila "grlom u jagode" upadajuci svadljivo svojim komentarom ni ne procitavsi Angelov post u kojem je bio intervjuiran, pa nisam ni ovdje siguran.

    I da, sto se tice "kalupa"- mene ces tesko svrstati u bilo koji tabor. Zato ono o podmetanju. Jel sad kuzis?

    avatar

    12.11.2008. (14:04)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @blogomoljac
    "Preživija je i Pavelić i zamisli - krivili i njega, al im pobiga. Da ga odmah proglasimo...kako bi ti ono tia...;))

    avatar

    12.11.2008. (16:25)    -   -   -   -  

  • Živjeti svoj život

    "Na dan kada umrem ostvarit će se naglo sve što nije moglo za mojega života; zavladati će čista ljubav, bratstvo ljudi i apsolutna pravda. Zbog te blagoslovljene ere čovječanstva, ja sam već neko vrijeme kušao da ubijem sama sebe. A što bih jedino potomcima htio namrijeti u baštinu - bila bi vedrina. Kristalna kocka vedrine."
    Augustin Tin Ujević ( 05.07.1891. - 12.11.1955. )

    Eto, to nam u najboljoj namjeri ostavi u baštinu pjesnik koji je smatrao da je duša za let stvorena. Oprostite ljudi na malom skretanju s teme posta, ali danas je godišnjica jednom čovjeku koji je patio, a vjerovao u pobratimstvo lica u svemiru. Pozdrav svima.

    avatar

    12.11.2008. (18:40)    -   -   -   -  

  • slaven178

    živio Jezerinaaaac! Svi smo za jezerinca! Alelujaaaa!

    avatar

    12.11.2008. (20:52)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @ossimpleljubica: - to nije usporedba nego odgovor na necije (opcenito) jednostrano crno-bijelo trkeljanje.

    avatar

    12.11.2008. (21:18)    -   -   -   -  

  • geomir

    Dragi Andjelko,
    piši novi šonet! I ostavi se komunistih! Pogotovo, ako ne nudiš opće priznate argumente. Nego nam daješ crno bilu sliku.
    Valjda ti nije cilj, kad već nismo ovce, da budemo bravi na brvnu?

    Tim prije ako su u toj bolnici liječeni i prije i poslije toga događaja i drugi partizani, a njegovale ih iste časne. Zašto bi ubile baš taj put, a prije i poslije ne?

    Bi li gornja rečenica mogla dati naslutiti da je ta nesretna sestra Žarka zaista bila kriva, ako je tako bilo?
    @blogomoljac
    Tek sada vidim da se ova misa još nije ni dogodila! A Andjelko će biti jedan od suslavitelja, pa se ne može reći da je sve copy- paste.

    Živi i veseli bili, a mrtvima pokoj.

    avatar

    12.11.2008. (22:48)    -   -   -   -  

  • Živsam

    Blogošvili, pa mora se razlikovati dr. Ante Pavelić i poglavnik Ante Pavelić... prvi je odgojen i školovan u Hrvatskoj, a drugi u inozemstvu da u Hrvatskoj operira za nečije interese i od tisuće tisuća naivaca privuiče simpatije... tako je mislim...

    avatar

    13.11.2008. (12:11)    -   -   -   -  

učitavam...