Komentari

protivnasilja.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Kalista

    Na zalost ili na srecu osobnog iskustva nemam, ali znam za nekoliko organizacija (iz medija) koje se bave pruzanjem razlicitih oblika pomoci i podrske (sto je po mom najveca pomoc kada je covjek u nevolji):
    http://www.dobri-dom.hr/savjeti.php
    (Uglavnom se bave socijalnim pitanjima)

    http://www.plavi-telefon.hr/a_udruga.html

    http://www.uspih.hr/popis udruga.htm
    (Popis vise udruga u Hr, najpotpuniji koji sam uspjela naci, dosta udruga su udruge osoba sa invaliditetom ili djece sa posebnim potrebama, no ima i udruga koje se bave pruzanjem psiholoske pomoci. Na zalost nema linkova, samo adrese)

    http://www.crin.org/organisations/vieworg.asp?id=1106
    (Child rights informations network)

    avatar

    09.11.2008. (21:32)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Brošura Ukinimo tjelesno kažnjavanje djece u izdanju Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, te Vijeća Europe.

    Evo našao sam jedan tekst na sajtu Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije: Nenasilno roditeljstvo - imperativ zdravog odgoja. Zanimljivo je citirati:

    Posotji potreba da upravo kršćanski roditelji jasno raskrinkaju poprilično proširenu zabludu u javnosti ( pa i u stručnim krugovima) koja se vrti oko toga da naša vjera tolerira nasilje unutar obitelji ( pozivajući se na svetost braka i obitelji)te da tolerira ili čak potiče «čvrste» metode odgoja, pa možda i nasilne.

    Kako je braku sakramentom vjenčanja data svetost , upravo u braku kršćana ne može biti prostora za nasilje, jer nasilje nije spojivo sa zakonom ljubavi.Svako nasilje nad drugom osobom je istinski grijeh, a grijeh je pitanje osobne odgovornosti.

    Nenasilje je odluka da se odričemo nasilja u postupcima i stavovima, imajući stalno na umu dostojanstvo ljudske osobe, vlastite i tuđe.


    Udruge:

    Centar za mirovne studije

    Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek

    Vrlo zanimljiva osoba, ima svoj sajt: 1980-ih sveučilišni profesor pedagogije i didaktike, za rata zapovjednik obrane u Slatini i pomoćnik zpaovjednika Operativne zone Osijek za informativno-psihološku djelatnost, a zatim se bavi inovatinom školom, odhojem za nenasilje i ljudska prava, itd.

    Ladislav Bognar

    Pogledajte: MIR U HRVATSKOJ. REZULTATI ISTRAŽIVANJA OPROST I POMIRENJE – UTOPIJA ILI IZAZOV?

    Franjevački institut za kulturu mira, Split

    Inače, osobno sam mirovni i antiratni aktivist od druge polovice 1980-ih. Posljednjih godina, uz aktivizam, bavim se teorijom pacifizma, koja je IMHO u bijednom stanju, na nivou na kojem je bila i prije stotinu godina. O tome ima raznih zapisa na mom blogu. Istraživanja me vode do raznih neočekivanih autora - psihoanalitičarke Melanie Klein ili Sen Tzua.

    avatar

    09.11.2008. (23:53)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    http://www.udruga-mi.hr - popis i kratki opis rada raznih udruga
    http://www.potrosac.hr - savez potrošačkih udruga

    avatar

    10.11.2008. (08:03)    -   -   -   -  

  • MiniMaxine

    Hm, ne znam koliko je OVA informacija od pomoći, ali...šaljem, uz osmijeh ;-))

    avatar

    10.11.2008. (13:43)    -   -   -   -  

  • Stelina mama

    Nasilje vrše i bezobzirni vozači koji svoje automobile koriste kao oružje, a ne kao prevozno sredstvo s točke a do točke b.
    Vrše nasilje nad djecom i mladima, nad svima, i prolaze nekažnjeno. Njihovo nasilje je najčešće s najgorim posljedicama: smrt nevinih žrtava.

    Predlažem povezivanje i s ovom udrugom:

    http://www.stradaliuprometu.hr/onama.php

    Sandra

    avatar

    10.11.2008. (14:45)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    svima vam puno hvala na informacijama. sve smo zapisale

    avatar

    03.12.2008. (10:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...