Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (34)

Marketing


  • NEMANJA

    Lečeni, ti kao pravi turopoljski trotl miješaš rasno i nacionalno, ali, nažalost, tu nedaće tek počinju, a ne završavaju.
    "Postoji li, u suvremenoj hrvatskoj politici, ijedan hrvatski Srbin, osim Svetozara Pribićevića, koji je imao ikakvu realnu vlast nad Hrvatima?", pitaš se ti!
    Daj, Lečeni, prosim te...
    Pa u Zagrebu veću realnu vlast ima paroh Milenko nego lokalni dečko Tomica Horvatinčić.
    Konačno, u Poglavarstvu o tim temama ionako odlučuju, recimo to građanski i politički korektno, etnički ne-Hrvati, da ne kažem da su na svim presudnim punktovima egzekutivne procedure - Srbi!
    I dobro je da jesu, niš ja ne velim, nego samo argumentiram contra tvoje teze: kaj vraga brmbaš o tome da je Zagreb nacionalistički isključiv, kad bi se dalo pokazati da ako uopće jest, onda jest prema - etničkim Hrvatima!
    Što se Hrvatske tiče, u ovoj zemlji Hrvati nikad nisu vladali, nego njome postojano vladaju Jugoslaveni, još od Gaja i Strossmayera naovamo: obračun Tuđman/Šuškove linije s Mesić/Manolićevom, samo je frakcijska borba unutar jednog te istog Krajačićevog intelektualnog kružoka, koji je tradicionalno partizanski, antifašistički, socijalistički, i ako s nečime nije imao nikada veze, onda nije imao veze s hrvatskim nacionalizmom.
    U tom smislu pitanje treba postaviti: Postoji li u ovoj politici ijedan Hrvat koji bi imao ikakvu realnu vlast u Republici Hrvatskoj?
    Lečeni, mislim da bi bilo suvišno odgovoriti na ovo pitanje, kad već i sam navještaš smjer odgovora.

    avatar

    05.11.2008. (03:10)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Uf-uf, rekao bi Karlov zabrinuti Apaš. Na skliskom smo terenu. Hteo sam da kažem: nema u nas građana zabrinutih za sudbinu ovoga društva a kamoli građanskih političara. Ponavljači iz Titova mraka i nacionalno obojeni barbari. I još nešto: ne postoji pozitivan nacionalizam, kao što ne postoji konstruktivna ljubomora. Nacionalni osjećaj je intiman, privatan i na njemu se može graditi samo intiman svijet. Čim iziđe iz svoje intime postaje infantilan i totalitaran. Društvo i državu koja želi napredovati mogu voditi samo građani a ne Hrvati, Srbi ili kriptojugoslaveni.

    avatar

    05.11.2008. (14:18)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Pogledaj, Nemanjo, u kojim je državama pobijedio Obmana a u kojima McPain. McPain je trijumfiral na jugu i u kontinentalnim prerijsko-brđanskim vukojebinama, kaj bi ih ionak trebal rekvirirat National Geographic Society. Svi ostali, osobito oni bliže moru (osim, ponavljam, na jugu, gde ionak samo uragani s pučine dohode), podali su se Obmani. Nikad neki crnac ne bi dobil izbore u Slunju, Županji, Gospiću, Dubrovniku ili Petrinji. Pa možda čak niti u Karlovcu a vjerojatno nikad ni u Texas-Osijeku.

    avatar

    05.11.2008. (14:55)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ZAO

    a gledajte ljudi, preostaje samo jedno rješenje,
    koje se nameće samo po sebi :
    Nemanju, za predsjednika !!!
    Mislim da zadovoljava sve kriterije, koje
    je sam postavio....
    Pozdrav
    Blondie

    avatar

    05.11.2008. (15:25)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Napisat ću o tome ozbiljan tekst, dragi Lečeni, ali za sada tek jedno: u pola pobrojanih gradova izbore ne bi dobio ni Hrvat, pa to ipak ne govori protiv demokratske procedure!

    Mislim da je ovaj predlog neprihvatljiv: cara degradira na predsjednika!

    avatar

    05.11.2008. (15:30)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ZAO

    a jebi ga , kad postaneš predsjednik, proglasiš Hrvatsku carevinom,
    a sebe carem pa mirna bosna.....

    avatar

    05.11.2008. (15:37)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    Kaj god. Prije će crnac postat predsjednik u Hrvatskoj, nego Srbin u Americi!

    avatar

    05.11.2008. (16:42)    -   -   -   -  

  • crkotica

    obama bin laden

    avatar

    05.11.2008. (17:03)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Covjece, pa kakav je to Obama crnac?
    Vecinu svoga zivota su odgajali bijeli baka i djed, nest je sitno zivio u Indoneziji (nesto mi se cini da je tamo vise osjetio rasizam nego na Havajima), covjek mozda je po kozi crniji (sto se ocito vise na podrucje ex. Konfederacije primjecuje), ali taj covjek je bijel po svemu ostalo. Slicno kao Condoleezza Rice.

    avatar

    05.11.2008. (17:17)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Pero, ti si zaista hardliner. Dakle, biti crnac, to nije stvar nature, prirodne datosti, nego kulture, odgoja, obrazovanja i socijalizacije, je li?
    Pri čemu, biti crn znači biti neodgojen i neobrazovan, a bije valjda odgojen još od bake i djeda, i jasno obrazovan na prestižnom Harvardu!
    Čuj, tvoja teorija, koliko god danas bila in, ima jednu manu: kad se kao crnac nađeš u izvijesnim okolnostima, nitko ne zna ni ne pita jesu li te odgajali bijelci, i jesi li završio studij.
    Napraosto si za njih - crnac.
    Ali, vidim ja da ću morati napisati tekst o ovome, iako mi to izgleda suvišno i suludo: uvijek sam naime prezirao pizdune koji bi iz ovih vukojebina pisali kritički intonirane tekstove o Americi, jer, to je kao da glazbeni kritičar Press-Kurier Turkmenbashija satre najnoviji album Radioheada.
    Mislim, koji on kurac ima s time, sve da o tome i nešto zna?

    avatar

    05.11.2008. (17:49)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Pa mislim si, sad je netko kakti Hrvat, ako mu je jedan roditelj Hrvat, a ona ili on proveli cijeli svoj zivot npr. u Cileu i sav milje mu je cileanski, za mene je ta osoba vise Cileanac nego Hrvat. Pa nisu Obamu mlatili kao npr. Chrisa Rocka svaki tjedan u bijeloj skoli zato sto je crn. Niti sam rekao da je biti crn znaci biti neodgojen i neobrazovan, pa barem je Univerzitet u Zagrebu obrazovao dosta Afrikanaca, a neki su tu i ostali. Covjek je usputno i mulat, ali nije odgajan u kenijskom selu od svojih crnih bake i djeda, nego na Havajima od svoje bijele bake i djeda.

    Ako to znaci da sam rasist, super.

    avatar

    05.11.2008. (18:18)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ma nisam ni pomislio, a ionako sam pizdun u gornjem primjeru ja, a ne ti.
    Samo, ja mislim da je sve ovo ionako marketinški trik američkog perception managementa: spin s globalne krize kapitalizma, na teme američke demokratske vitalnosti! Genijalni su, nema što.

    avatar

    05.11.2008. (18:20)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    Bogami Nemanjo, ima nešto u ovome zadnjem. Iz istog razloga ja ne vjerujem Ilku Čuliću kad hvali najnoviji album nadolazeće mlade pjevačice iz Malija. Mislim album je ziher dobar, ali Ilko hvali pjevačicu samo da impresionira mlade curice. Pametan je on, neće valjda barit klinke uz osvrt na novi album Lynarda Skynarda. To bu Sale Dragaš...

    avatar

    05.11.2008. (18:33)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Ali mene je trta da ce podvalit Baracku Obami. Amerika je imala na vlasti bijelog bivseg ovisnika, koji je u osam godina uspio dva rata zapocet, dokrajcit lose gospodarstvo, izgovorit puno bedarija, posjetit Hrvatsku i od SAD-a napravit najomrazeniju zemlju na svijetu.

    Sad imamo pametnog, obrazovanog crnog tipa koji je obecao promjene. A s druge strane su pustili ostarjelog vijetnamskog ratnog veterana, koji je prezivio vijetnamsku torturu, i shodno tome mu se ruke tresu, skupa s aljaskanskom misicom, koja nema pojma o icem (pretpostavljamo da Republikanska stranka ima opakih zena u svojim redovima). Dakle ispucani politicar i zena za koju nije nitko cuo prije izbora. Prihvatljivi gubici.

    Khm, promjene ? Mislim, sad sam kao Fatma Nur Dzenet, ali nekako nisam dojma da se tako lako moze srediti americko gospodarstvo, racunajuci koliko se Hrvatska muci s nasim, relativno omanjim, ciji je najbolji izvozni produkt inzenjeri s FER-a i HS-ov pistolj.

    Kao da pokvareni Republikanci misle poslati poruku "tup bijelac, pametan crnac, a vama i dalje je lose, pa zato glasajte za nas". Na sljedecim izborima imaju vec osiguran Jug, okrenu jos koju drzavu i opet su u Bijeloj kuci, dok se demokrati bakcu s najgorom krizom od 1929.

    avatar

    05.11.2008. (19:02)    -   -   -   -  

  • šarli

    Ma daj, Pero, to je zericu prejednostavno. Prije nego se taj povratak dogodi, barem 4 g su pred nama. Ne možemo se hibernirati za to vrijeme. A događaji lete; štoviše ubrzavaju. Rekli bi kolege fizičari, nije problem samo u brzini, već i u akceleraciji. Druga derivacija ;-)

    avatar

    05.11.2008. (22:28)    -   -   -   -  

  • šlagerpevač

    Tarzana su odgajali majmuni pa je nakraju ipak isp'o kralj!
    Kakva su to stupidna naklapanja o tome koliki je Obama crnac ili nije.
    Profesonalno se bavim grafikom i mogu s tog stanovišta ustvrditi da je boja kože u Obame cca C20 M60 Y85 K5 što bi odgovaralo Pantoni 723 ta boja je ustvari smeđa ali će svaki promatrač, koji na pati od teškog daltonizma niti od nekog oblika mentalne retardacije ili je ne daj bože slijep sa lakoćom ustvrditi da je ta boja najprisutnija na licima i tijelima afroamerikanaca.
    E sad, u koliko je mjeri on "brother" to valja isčitati u suzama mahom starije generacije afroamerikanaca nakon pobjedničkog govora Barack Hussein Obame.
    Teorija kako su Republikanci prepustili demokratima da vade kestenje iz vatre da bi dobili sljedeće predsjedničke izbore i da su još k tome izgubili senat i kongres je sve samo ne teorija o politici s predumišljajem.
    Ono što je trenutno bitno jest, da li će Obama doživjeti sljedeće predsjedničke izbore i što bi za SAD i cijeli svijet u konačnici mogla značiti njegova pogibija u atentatu jer, ako mogu slobodno primjetiti, je Franjo Ferdinand bio goli kurac za njega.

    avatar

    05.11.2008. (22:32)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Interesantno, mnogi se pametni ljudi pitaju ovih dana hoće li Obama preživeti predsednikovanje. To je verovatno zato što se i dan-danas ne zna tko je koknuo Kenedija. Oćemo tu temu?

    avatar

    05.11.2008. (23:38)    -   -   -   -  

  • djevabajna

    ja ću sam odgovorit na pitanje ko je rvacki obama..pa hamdija pobogu! ;)

    avatar

    06.11.2008. (00:07)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Čovjek rođen u desetljeću kad i ja postao je američki predsjednik. A nije psihopat! Ulazimo u najkreativnije razdoblje. Zato se ja, primjerice, dobro osjećam uz Obamu. Jebeš politiku. Čekam prijelom zbirke, ide u tvrde korice, Nenad P. više ne želi mekouvezivati svoja čeda. Dvjesto stranica, ili dvjesto pedeset, i put pod noge!

    avatar

    06.11.2008. (00:09)    -   -   -   -  

  • šlagerpevač

    Lomim zbirke u kolko 'o'š strana, plus ti organiziram tisak i doradu kakva god da ti na pamet padne!

    avatar

    06.11.2008. (00:31)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Fala lepo, ali tu je standardna špranca za font i paragrafe i svu opću galanteriju konkretne biblioteke, likovna oprema dogovorena, kvalitetan papir, nije Durieux Profil, itd... Hvala, još jednom!

    avatar

    06.11.2008. (01:10)    -   -   -   -  

  • lolina

    MM sing..... sretan ti rođendan! ;)))

    avatar

    06.11.2008. (01:53)    -   -   -   -  

  • Pustolovine

    Dakle samo da ti skrenem pažnju na jednu činjenicu koja ti je oćito promakla. Srbi i Albanci su više manje bijelci sa turskim primjesama a i turci su bjelci pa onda to i nije bog zna kak važno. No to i nije bitno. Naime Hrvati su već odavno da kažem kako bi to Ameri rekli prešli taj mailstone. Naime, Hamdija koji je cigo je pobjedio na big braderu. I onda reci da kaskamo za svijetom....

    avatar

    06.11.2008. (08:58)    -   -   -   -  

  • šlagerpevač

    Eh šteta, radim ko Japanac, kopije bolje od originala.
    Ako ustreba bilo kakva pomoć po tom pitanju, biljegim se sa štovanjem.

    avatar

    06.11.2008. (10:16)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Najdražem, najboljem, najljepšem Nemanji, nadčovjeku kojem nema ravna na našem ili drugim planetima, samozatajnom čuvaru vasione, milosrdnom pronositelju božanskog duha, zaštitniku malenih i modnom znalcu sretan rođendan želi halter s.

    avatar

    06.11.2008. (11:45)    -   -   -   -  

učitavam...