Komentari

jja.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Sam' što nije

    Aaah, putopis je prekrasan!
    I tako ti zavidim na Ikei, ali nadamo se da će uskoro i kod nas (evo, nešto se govorka da će za 2-3 godine)!
    Zbog slastica koje si nabrojala upravo otvaram čokoladu, hehe.
    Pozdrav, MiB

    avatar

    05.11.2008. (13:19)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Putopis zanimljiv, sa krasnim fotkama (kao i obično , naravno :-) )

    Fascinirana sam organizacijom prostora tj čuvanja svega u identičnim kutijama ali meni nekako više odgovara kad je u bojama.

    Isprobat ću kolač sa limunom, čini mi se jednostavno i fino.

    avatar

    05.11.2008. (14:02)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    preletjeh tekstom al ne stignem citat u detalje....al recepte sam procitala !! i po prvi put nam se ukusi slazu. ja nisam bas za jako kremaste slagaste stvari ali sve ovo nabrojano mi je bas po ukusu.
    inace ti poslah zadnji mail, onak kak bi to trebalo izgledat. pa ak stignes vidi i onda je to - to !
    sad jurim

    avatar

    05.11.2008. (14:40)    -   -   -   -  

  • katalona

    Uživala bih u krimi-aranžmanu!!!
    A recepti za slastice su mmmnjam.
    Pozdrav!

    avatar

    05.11.2008. (17:47)    -   -   -   -  

  • fizikalac

    taj kolač od limuna sam jeo u speyeru kod jedne bakice suzy,bio skoro isti kao taj tvoj,kad ga je iznjela na stol ja pomislio-jebo staru škrtu babu,ima tri stana a gostima iznjela piškotu,,no bogme kad sam ga kušao bio jako fin kolač tako da sam ga dosta izjeo,a dopali mi se i duhovi,,sastojci koje obožavam,no znam kad bi ženi rekao da mi napravi od manča duhove ona bi se opalila smijat i rekla da sam opičen,a ako bi i započela pravit vjerujem da bi ja mančmelow pojeo prije nego postanu duhovi,,taj bremen kog si opisivala je krasan grad,meni su svi njemački gradovi krasni,neznam na karti točno di je no ja sam najsjevernije do kelna išao,i taj keln me oduševio,,onda je sestra preselila u manhajm pa više nisam trebao sjevernije ići,a u speyeru di je sad ja kad odem nikad u stanu nisam,oni imaju veliki tehnički muzej i isto za 9 eura ja cijeli dan visim tamo,popnem se u svaku lokomotivu,avion podmornicu....zavirim svuda,islikam,,a onda drugi dan u akvarij-neznam kak se zove,pa na bazen,pa po dućanima,,,zavidim ti,,mene more ne privlači nego veliki gradovi,trgovine i brda

    avatar

    05.11.2008. (18:23)    -   -   -   -  

  • fizikalac

    zaboravi reći-kad sam do pregleda programa došao s čitanjem-preskočio sam,čak sam te i psovao,,

    avatar

    05.11.2008. (18:24)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    no da, ovaj krimi-aranzman mi se cini turbo zanimljivim no cijena mi je ipak nesto manje draga LOL
    Bremen izgleda lijepo, volim svugdje one male ulicice sa puno ducanceka :)))
    Marcipan obozavam ali ga ovdje bas i nema previse, tj. ne nalazi ga se bas po svim ducanima.
    Slastice izgledaju strasno zamamno i sreca da nisam gladna inace bi mi sad sline curile po tastaturi :-) inace ovdje su kolaci i torte od limuna vrlo rasirene i moze ih se kupiti u bilo kojem supermercatu sa ili bez kreme, naravno ja volim one SA kremom od limuna mmmmm kako se samo topi u ustima :-)
    ja pak volim sve sareno sve u bojama a preciznost i urednost mi bas nisu jace strane i ne volim da mi je sve slozeno kao po spagi LOL. Ja sam za "kreativni nered" LOL
    Spajzu klasicnu nemamo nego u jednom krilu kuhinjskog velikog ormara drzim one najosnovnije namirnice.
    Ovdje vec godinama pricaju da ce se otvoriti Ikea ali nista tako da nam je najbliza u Anconi (1,5 sat voznje) pa smo bili samo 2 puta tamo i isto tako nismo kupili "nista" a potrosili 150 eurica.

    avatar

    05.11.2008. (23:36)    -   -   -   -  

  • Tina

    A sva si vrazja, ova Choco Colada mi izmamila sline, bas bi mi pasala jedna sad, ali nemam kokosovo mlijeko. Nema veze, nabavit cu ja. :))
    Me likey Ikea. Kako se sad selimo u novi stan, ekstra sam motivirana sve si tamo do kraja organizirati po ormarima pa nece izostati posjet Ikei. Kod nas ti ima jedan super ducan specijaliziran za stvari za organizaciju doma, evo ti link pa baci pogled: www.ContainerStore.com . Ja kad odem tamo, kao da sam u raju. Mogla bih tamo satima svrljati po policama i u glavi slagati razne kombinacije. Tu u igru stupa moj dragi kojem je tolerancija kod takvih ducana max 15-20 minuta pa nista od mog visesatnog gustanja. :)

    avatar

    06.11.2008. (04:50)    -   -   -   -  

  • Mila, blogerica

    kao i Fizikalac i ja sam prvi puta bila skeptična prema kolaču/piti od limuna, no kada sam pojela sve i tražila još pitala sam kuhara za recept. sličan je tvome i pravim ga ponekada. :)
    bremen mi se čini kao pitoreskni gradić s ovim prekrasnim uličicama.
    o kakvoj se to cenzuri radi? jel toga ima na blogu? ;)

    avatar

    06.11.2008. (15:26)    -   -   -   -  

  • jja

    LOL nema, tu smo svi cudoredni ;-)

    avatar

    06.11.2008. (16:07)    -   -   -   -  

  • Tina

    @JJA - hi,hi, znala sam da ce ti se dopast. Lepi pozdrav tvom dragom ;)

    avatar

    06.11.2008. (19:00)    -   -   -   -  

  • tyche

    Samo da te pozdravim, komentar kasnije :)

    avatar

    07.11.2008. (05:14)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    lipa moja, ja sam te stavila online na blog protiv nasilja
    detalji u mailu.

    avatar

    07.11.2008. (14:44)    -   -   -   -  

  • tyche

    Ovak- prvo da pohvalim zadnji dio bloga - slastice :))))))))))))) a onda onaj Science Museum u Bremenu - pregledala sam stranicu - aallaaa - vrijedilo bi se tamo zaletjeti :)
    Nadalje - obozavam ideju bijelog u okolini, sama to ne mogu provesti jer zivimo kako moramo sad, ali jednom kad se "skucimo" ce bijelo-narancasto-zuto u interijeru biti default.

    Hotel !@$#$%^&^(%^%#$!@$%#^$ÝampersandDD%^* u nasem hotelu (tri zvjezdice, sto jedanaest dolara per noc sam isto imala KRIMINALISTICKI DOZIVLJAJ!!!!!!!

    MIslim, sve je izgledalo super, cisto i ok, nisam ponijela niti kupila otrovcinu u rasprsivacu za raskuzivanje prljavstine paklene ovaj put (Gazda se uvijek sali na moj racun kad krenem spricati po wc-u i kadi u hotelu cim se raspremimo). Ovo je drugi put da sam u hotelu koji izgleda pristojno i fino upecala GLJIVICE na stopalima!!!!!!!!@#$!@%$&(&$%%$#%#$%

    u kadi.

    Prvi put u zivotu sam ih upecala - pogodi gdje??? Isto u USA !

    Srecom odmah doktoru, kremice i to prestane... ali je O D V R A T N O!

    I onda se ja cudim ljudima koji se cude meni sto nosim japanke za oboje za u hotel po sobi... Ubuduce cu ih nositi i u kadi.

    Vidis - razni tipovi kriminalistickog dozivljaja u dvoje mozes imati u hotelu :((

    avatar

    08.11.2008. (11:37)    -   -   -   -  

  • Tea

    Ma nisam znala da je Hachez iz Bremena!! Jednom sam probala u Pragu, strašno mi se svidjela, odlična čokolada! ;)

    avatar

    09.11.2008. (03:51)    -   -   -   -  

  • tyche

    Ostala sam ti duzna odgovor - pasji ( macji ) hotel - cijena kostanja je 22 eura po danu, tamo se ima grijanje, hrana, dvije setnje dnevno. Podijeljeno je na vanjske boksove i unutrasnje boksove. Vanjski boksovi su za velike rundlave pse koji vole biti vani i mogu biti vani na hladnom, unutrasnji za one velike pse sa kratkom dlakom i sve ostale koji trebaju biti unutra.

    Fino je i uredno tamo gdje smo mi bili. Samo, mi smo platili manje jer Maggie jede svoju dijetalnu hranu koju smo ponijeli, stoga su korigirali cijenu. Takoder smo imali i VET form koji nam omogucava odbitak poreza, pa smo i s tog razloga platili 19% manje na ukupnu cijenu kostanja.

    Ponijeli smo joj njezin krevetic i tepih - tako manje vise rade sa svim psima jer je samo goli betonski pod i ogromna debela plastika/guma jedno 2*3 m na podu. Ponijeli smo i igracke i glodalicu, posudice za vodu i hranu.
    Svaki box ima mala flip-flop vratasca gdje pas moze izaci u drugi vanjski dio i obaviti svoje potrebe.

    Sto da ti velim - sve je to super i pet, ali kad smo dosli ona je bila izvan sebe od srece i sva smrdljiva LLLLOOOLLLL ocito da se uvaljala u nesto za vrijeme setnje, veliko je i ogromno ogradeno predivno polje i livada s drvecem i grmovima iza pa ih tamo puste.

    Naravno, prvo sto sam ucinila je bilo da je okupam, da operem cijeli njen krevetic i presvlake i odjecu - uvaljati se u neki drek je luksuz za svako cestito pseto - koji moja psica jadna nikad nema...

    Nisam vidjela macji dio, to je bilo sasvim s druge strane.

    avatar

    09.11.2008. (05:31)    -   -   -   -  

  • tyche

    I da, zaboravih - zivotinjka mora imati sa sobom svoju veterinarsku knjizicu s cjepivima i naravno uplacenu policu osiguranja ( mi smo je platili oko 110 eura na godinu s petogodisnjom obvezom ugovora, ali sam cula kasnije da ima osiguravatelja koji tu istu uslugu naplacuju 85 eura :( nas su malo navukli LOL jer je islo preko poznanstva pa se nismo raspitivali okolo )

    avatar

    09.11.2008. (06:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...