Komentari

princzinidnewnici.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • princeza

    Recite mi što da radim.Da ovaj blog prebacim na maleni peseki ili da maleni peseki blog prebacim ovdje?

    avatar

    01.11.2008. (22:58)    -   -   -   -  

  • °°...životinje...uskoro će biti vodić za akvariste

    Ja sam wwwiva......ovo je moj blog o životinjama........na kojem je škola..........o svemu što te zanima možeš pročitati na postu i u boksu...........svraty

    avatar

    02.11.2008. (10:07)    -   -   -   -  

  • °°...životinje...uskoro će biti vodić za akvariste

    nemoj ga premještati ovako je dobro samo malo na njemu doradi......nemoj se naljutiti

    avatar

    02.11.2008. (10:11)    -   -   -   -  

  • Goat

    eej
    meni je svejedno što ćeš napraviti...
    to je tvoja odluka...
    zmajski poZzZZz..

    avatar

    02.11.2008. (11:11)    -   -   -   -  

  • Whiskas cats

    Pa ovdije se još uvijek radi o psima.

    Nije mi jasno....zašto napuštaš blog, a tako ti jako nedostaje?

    avatar

    02.11.2008. (14:23)    -   -   -   -  

  • Tiffany's

    - crni vilenjaci (vjerojatno istovjetni patuljcima), koji žive pod zemljom vrlo su zli.
    - mrze vile i često ih proganjaju, ali kada se vrate iz lova, često budu očerupani, te ubrzo umiru. One izdržljive i posebne će vile zadržati za sebe. Takvi vilinski psi («cu sith») postaju vodiči u vilinska kraljevstva te odvode ljude u podzemni svijet. Obično su zeleni ili bijeli, crvenih ušiju, iako se u Walesu vilinskim psima smatraju čisto bijeli psi. U istočnoj Europi vilinski psi imaju bijele ogrlice oko vrata, a vile ih noću jašu. Pas irskog heroja Finna Mac Cumhala, Bran je bio iz vilinskog legla, a u pričama ga opisuju sa žutim šapama, plašt mu je crni, a trbuh bijel, rep mu je zelen a uši crvene. Njegov otrovni ugriz ubija. Svoj brlog skrivaju u pukotinama stijena, a kada putuju uvijek idu u ravnim linijama. Zalajat će samo tri puta, a kad treći puta zalaje, za žrtvu je to kraj ukoliko ne uspije pobjeći na sigurno mjesto.
    - Psi su povezani sa smrću i podzemnim svijetom. Čak se i za obične pse smatra da mogu vidjeti duhove, te da mogu predvidjeti nesreću ili smrt svog vlasnika. Pas koji noću zavija je znak smrti. Postoje mnoge priče o psima duhovima ili fantomskim psima, obično su to crni psi koji opsjedaju usamljena mjesta. Psi duhovi opsjedaju sjeverne i istočne obale Britanije. To je možda izraz kolektivnog sjećanja na vikinške osvajače, koji su sa sobom donijeli priče o Odinovim psima. Blatne ravnice istočne Anglije (Engleske) nastanjuje fantomski pas poznat kao Crna psina ili Stara psina («shuck»), a ime je nastalo od staro saksonske riječi succa- đavo. Različito ga opisuju- ili ima jedno oko na sredini glave ili ima plamteće crvene oči ili čak bez glave ali sa lebdećim očima ispred tijela. Crni pas je često povezan sa magijom, demonskim silama i smrću, te se često pojavljuje da najavi smrt.
    - Mnoge legende Britanije i Europe spominju Divlji lov, krdo pasa duhova koji lete noćnim nebom i progone svoj plijen. Saksonci su ga nazivali Einherier ili Herlathing. Vodstvo lova se pripisuje lovcu Hernu, kralju Arthuru, đavlu, Gwyn Ap Nuddu, Odinu i Wodenu. Plijen je također različit- bijeli jelen, bijeli vepar, djevice bijelih grudi, duše prokletih. Neki kažu da su psi duše nekrštene djece. Možda je jedan od razloga što su psi povezani sa smrću i podzemljem taj što im je u prirodi da love i ubijaju plijen.
    - Psi i ljudi imaju već dugu zajedničku povijest. Postoje dokazi iz paleolitika da su psi već tada dijelili s ljudima dom i posao, čuvali su kuće, stoku i imanje. Postali su simbolom opreznosti i odanosti. Oni su čuvari kako svjetovnih dobara, tako i svetišta predaka, podzemnog blaga i granica između svjetova. U doba neolita i brončanog doba na grobljima su ritualno žrtvovani psi kako bi i dalje vjerno služili svojim vlasnicima, a postoje i dokazi o tome. Psi se pojavljuju u ritualnom žrtvovanju te u ranim pogrebnim ritualima, a u srednjem vijeku su se ukopavali ispod praga ili u zidove kuća kako bi ih zaštitili.
    - U parfeme se stavljala pseća žuć, ili su se njome mazali zidovi kako bi se spriječio dolazak zlih duhova ili kletvi. Postojalo je vjerovanje da onaj koji se prvi pokopa na groblju postaje čuvar ostalih duša pokopanih na tom groblju, te je zato nastao običaj da se žrtvuje pas kao zamjena- posebno crni psi, bez ijedne bijele dlake- te se treba zakopati u temelj kapelice. To je vjerojatno izvor legende o crkvenom grimu u engleskoj te o Kirkogrimu u skandinavskim zemljama, gdje su se također izvodili slični obredi.
    - Duh psa odvodi duše na drugi svijet te su pratili bogove. U grčkoj mitologiji Kerber- troglavi pas čuva prolaz u podzemni svijet. Pas je također povezan sa boginjom Hekatom. Grčki bog lječništva Asklepije je obično prikazivan u pratnji psa. U ruci nosi štap sa dvije isprepletene zmije koje simboliziraju uskrsnuće iz zemlje mrtvih. Egipatski bog Anubis koji ima glavu šakala je obično prikazan u pratnji Thotha, boga tajne mudrosti. Pas također prati feničkog junaka Malkartha. Simbol je Podzemnog svijeta, njegov je čuvar, te čuvar njegovih mudrosti i tajne uskrsnuća. Welški bog podzemlja posjeduje nekoliko bijelih pasa sa crvenim ušima koji se zovu cwn annwn ili psi pakla. U norveškom mitu pas Garm je čuvao cestu koja vodi u podzemlje. Po nekim legendama o podzemlju ulaz je kroz vodu a psi vode putnike te ih utapljaju. Keltski bog mora Manannan također ima nekoliko takvih. Kelti su jeli pseće meso prilikom rituala posvećenih podzemnom svijetu.

    avatar

    02.11.2008. (14:55)    -   -   -   -  

  • JeDnA cUrKa

    PREBACI OVAJ BLOG NA MALENE PESEKE!!!!!!!!!!!!!

    avatar

    02.11.2008. (17:10)    -   -   -   -  

  • JeDnA cUrKa

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    avatar

    02.11.2008. (17:10)    -   -   -   -  

  • JeDnA cUrKa

    xD

    pozz

    avatar

    02.11.2008. (17:11)    -   -   -   -  

  • Ja

    °°Helloween Story°° kaj ti taj komentar znači, tako dugačak???

    avatar

    02.11.2008. (17:11)    -   -   -   -  

  • .......×°mY wOrLd aVaTaRs....×°

    eeeee iman neke awatare.pa nawrat.
    byyyyyyyyyy

    avatar

    07.11.2008. (14:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...