Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Zrine Milutine

    So did Elvis!

    avatar

    30.10.2008. (10:10)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    Volim

    avatar

    30.10.2008. (11:17)    -   -   -   -  

  • šlagerpevač

    O da, volim i normalno i u pičku!
    Sva moja intima je u gornjem dijelu tijela, tzv. kapitalnom.
    Dobro, hvala na pitanju, a ti?

    avatar

    30.10.2008. (12:40)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Zanimljivo je kako čist drugačije zvuče dvije neznatno različite rečenice.
    "Ja to volim u pičku"
    "Ja ga volim stavit u pičku"

    avatar

    30.10.2008. (13:13)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    ili nabijem te na kurac suprotivu, recimo, usišem te u pičku. čak nemamo ni uvriježeni glagol. uopšte ne znamo što to pička radi, osim što, eventualno, prima.
    taj jezični bezobrazluk budi aktivistkinju u meni.

    avatar

    30.10.2008. (13:18)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    "gde god nađeš zgodno mesto ti drvo posadi
    a drvo je blagorodno pa će da nagradi"
    pjevao Don Giovanni the Dragonče

    avatar

    30.10.2008. (13:29)    -   -   -   -  

  • VJETROVI TUGE

    sto ljudi, sto cudi,
    sto zena, dvjesta grudi!

    avatar

    30.10.2008. (13:44)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    Jel mi može neko objasniti zašto famozni ured za ravnopravnost spolova želi zabraniti izdavanje DVD-a Leta 3 pod nazivom "Živa pička", dok se na ime albuma "Živi kurac" istog benda uopće nisu bunili. Kakva je to ravnopravnost ako kurac može,a pička ne može. Koji kurac, pička je to?

    avatar

    30.10.2008. (14:09)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Vidim da je ovdje tisuće pitanja i da ova tema zavrijeđuje symposion, ili od milošte gang bang.

    Pokušat ću za sada odgovoriti po redu, od posljednjeg pitanja, po Kamovljevom pravilu: tko otraga smije, najslađe smije (možda nam se i Slave pridruži u raspri):

    Svijete: Problem nije tako jednostavan kako isprva izgleda. Mi, Hrvati, Srbi, Bošnjaci i ostala bagra ove nesretne regije, za razliku od drugih naroda i narodnosti Svijeta, za ženu koristimo metonimijski hipokoristik: pička! Ne bi vjerovao, ali nitko to drugi ne govori: ni u jednoj zemlji svijeta nećeš pronaći da ljudi ženu svode na pičku! Sad, je li to naše balkansko duboko povijesno iskustvo, ili naprosto endemski primitivizam, ili i jedno i drugo, druga je stvar. U nevoljskosti stoga da se pripusti album pod nazivom Živa pička ja vidim prvi problamsaj volje da se taj primitivizam suzbije, navika iskorijeni, a da se Žena prestane doživljavati kao alibi za međunožje, da i ja ne velim - pičku. Jer žena je svakako više od pičke. U ovom trenutku ne bih znao što točno, a i tema uvelike nadmašuje okvir običnog komentara, pa ćemo se time pozabaviti kasnije, no svakako bi se i ti složio sa mnom i starim Marxom da je odnos čovjeka i čovjeka svodiv na odnos muškarca i žene (mislim, čovjeka i žene, ali, pustimo sad...), a ako muškarac ženu osvlovljava, dakle doživljava ponajprije kao pičku, onda nam zaista ostaje za zapitati se: Pa dobro, kakvi smo mi to ljudi?
    S druge strane, živi kurac pogrdni je naziv i sumnjam da bi se žene trsile oko toga da se sva njihova ravnopravnost sastoji u jednakosti u prostoti.

    Halter: Tvoje pitanja apstrahira od semantičke nesavršenosti hrvatskog i ontološkog relativizma erotskog: naime, kad ti stavim kurac u pičku, i ti imaš kurac u pički, i ja imam kurac u pički, ali sasvim je jasno da si ti u relativno boljem položaju. Zašto? Kako zašto? Pa to je je nešto najbolje što može da ti se uopšte desi za normalnog ljudskog veka, dočim...
    S druge strane opreka krilatici nabijem te na kurac nikako ne glasi usišem te u pičku, nego jednostavno nabijem se na kurac. Kao što vidiš, tu pička uopšte ne prima, nego naprotiv pohotno grabi! Umesto zamišljaja pičke kao crne rupe koja usisava i potom ne daje znake čak ni vlastitog postojanja, ovde imademo posla s pravim erotskim predatorom. Moram tu da ispričam jednu kratku priču koja se zove anegdotla, i vezana je uz jedno od mojih najranijih iskustava: Kad sam bio mali Nemanja, šta sam mogao da imam, pe' šes' godina, moja me je guvernanta, ne mogavši više izdržati dvogodišnju borbu s opsesivnim nagnućem vlastita libida, pred spavanje opkoračila i energično se survala na moje blagougodno žezlo kriknuvši: Sad ću da ti se nabijem na kurac! Moram da priznam da sam se nad tom rečenicom posle zamislio. Kasnije sam se privikao. Šta želim reći? Žene su jednake pohotnice, ako ne i nasrtjivije jebačice od muškaraca. Mi se bre još i razonodimo ratovima, mudroslovljem i businessom, ali žene...pre bi dete poterao s trešnje, nego njih s kurca. (Njegoš)

    Šlager: Kako mi je čudno kad ti kažeš da nešto voliš normalno, ne mogu si pomoći!

    avatar

    30.10.2008. (15:32)    -   -   -   -  

  • šlagerpevač

    Mojne mi zadirat u intimu!

    avatar

    30.10.2008. (15:58)    -   -   -   -  

  • Catma

    E, samo mala ispravka. Iako mi je Ida puno simpatična, ne radi se o presedanu. Kazuko Kono je takav interview dala prije nje , za PlanB uz bonus jedne urnebesno zabavne opservacije onih stvari kroz usporedbu Japana i Hrvatske. Ne bi se čudila da Ida zna za njega, pa je ušla u javnu svijset sa svojom ispovjedi kroz već razbijeni led...

    avatar

    30.10.2008. (16:04)    -   -   -   -  

  • Milou

    "Mi, Hrvati, Srbi, Bošnjaci i ostala bagra ove nesretne regije, za razliku od drugih naroda i narodnosti Svijeta, za ženu koristimo metonimijski hipokoristik: pička!"

    Primjedba prva: rekao bih "metonimijski pejorativ", ali dozvoljavam da je to stvar osobnog doživljaja, hm, stvari, pa zato pustimo detalje i prijeđimo na primjedbu drugu...

    Primjedba druga: "pussy n., pl. pussies (...): 3. Vulgar Slang: a. The vulva. b. Sexual intercourse with a woman. 4. Offensive Slang Used as a disparaging term for a woman. (...)" (izvor: www.thefreedictionary.com) Dakle, primjena ove imenice ne samo da nije uokvirena geografskim i kulturološkim međama ovih naših jadnih regija, već naveliko preplivava i okeane!

    Da ne bi bilo zabune, s ostatkom komentara se slažem. Ej-men.

    avatar

    30.10.2008. (16:55)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Šlager, neću, kako veli Ida: Ja to volim u pičku!

    avatar

    30.10.2008. (17:11)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Milou, nemaš pravo!
    Evo zašto...
    Pri definiranju pojma pussy preskačeš najbitnije:
    puss·y 1 (ps)
    n. pl. puss·ies
    1. Informal A cat.
    2. Botany A fuzzy catkin, especially of the pussy willow.
    3. Vulgar Slang
    a. The vulva.
    b. Sexual intercourse with a woman.
    4. Offensive Slang Used as a disparaging term for a woman.
    5. Slang A man regarded as weak, timid, or unmanly.

    Kaj sad to znači?
    To znači da kad Amer kaže za ženu pussy, možda misli pičkica, ali govori - mačkica!
    Kuiš?
    Pussy je mačka. I kod nas, recimo moj pašanac, djevojkama često tepa: Mačkice!, ili se nerijetko čuje da nevježa u stvarima seksa svojoj izabranici govori: Milostiva, vaša je mačkica zacijelo apetitlih!
    Dakle, još jednom ponovimo argument: U Hrvatskoj, Srbiji i u Temišvaru, za ženu će kazati: Jemti, kakav pička!
    Ne dakle: Kakva mačka!, misleći pod mačkom pičku, nego izravno: Vidi ti kakav pičonder!
    U SAD, Kanadi i na Havajima, nije tome tako: tamo će doduše misliti na pičkicu, ali ipak spominjati mačkicu.
    Razlika je drastična.
    Naime, probaj nataknuti mačkicu.

    avatar

    30.10.2008. (19:00)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Eto vidiš Milou. Ni ja ti ne bih bolje objasnila ovo s pičkicom i mačkicom. Pa ću pridodati, kada ženi kažeš da je cunt, doslovno pička, vulgarizam za ženski spolni organ, onda nemaš nikakve druge namjere nego je uvrijediti, reći joj da je odvratna pizda. Međutim, ako, hrvatski, ženi kažeš da je pička zapravo si joj polaskao.

    avatar

    30.10.2008. (20:22)    -   -   -   -  

  • šlagerpevač

    E, jesi pička! Nikad od tebe pedera!

    avatar

    31.10.2008. (00:38)    -   -   -   -  

  • Milou

    Hehehe, dobri moj Nemanja, što jes' - jes', donekle si u pravu: ta tro- i više- značnost pojma "pussy" u engleskom donekle eufemizira njezinu efektivnu vrijednost. Dakle, priznajem da u engleskom to ne zvuči tako strašno kao kod nas. No, ipak ne bih dvojio da kad bro ukaže homieju na privlačnu djevojku u prolazu riječima: "Look at that pussy!" nema ni na kraju pameti ikakve animalističke prispodobe. Hajde, recimo da je istina negdje između te da su oni samo bili nešto dovitljiviji i pronašli rupu (!!!) u zakonu za socijalno legaliziranje takvih fraza. Prodano?

    Halter, značenje riječi "cunt" se ponešto razlikuje u brit. i amer. eng. Imao sam je u vidu pri pisanju komentara, ali sam se ipak odlučio za ovu, "nježniju", inačicu, zacijelo korišteniju u oslovljavanju "seksualno poželjne osobe ženskog spola". Eh, sad, moram priznati da nisam siguran pa me slobodno ispravi ako možda griješim, ali čini mi se da se the c-word ne može koristiti u tu svrhu; ili je pogrdan izraz za žensko spolovilo ili za ženu ili za osobu "loših osobina".

    avatar

    31.10.2008. (02:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...