Komentari

stifmeister.blog.hr

Dodaj komentar (34)

Marketing


  • 01234

    mi smo babe otpor je džabe

    avatar

    20.10.2008. (10:19)    -   -   -   -  

  • analiza biblije

    Otvoren je blog kojemu je namjera detaljna analiza i komentiranje Biblije, kako smo upravo na temi Adama i Eve :) možda možemo očekivati i Vaš doprinos tematici. Pozdrav

    avatar

    20.10.2008. (12:02)    -   -   -   -  

  • Nehaj007

    Stifko, jeben ti je intervju. Prvo sam mislio da ti je blog tipa kozma "5 savjeta kako zabariti komada" Dobro je uvijek pokrit temu s kojom se baviš iz svih uglova a ne samo na prvu sisa i guzica. Samo tako i dalje!!!

    avatar

    20.10.2008. (12:25)    -   -   -   -  

  • king

    predivan blog

    avatar

    20.10.2008. (12:41)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    nije mi simpaticna iz ovog sto govori tj. nacina na koji govori. uostalom mi se puno toga izrecenog cini kao prazno naglabanje....zene bi trebalo ovo ili ono. trebale biti ovakve ili onakve. da, trebale bi ali lakse je reci nego uciniti. gospodja bi mijenjala cijelo drustvo ali nisam sigurna da li joj je nacin ispravan.
    da bi zene dobile na samopouzdanju, trebale bi biti tako odgajane od malena. sto znaci opet da im uglavnom majke moraju biti osobe pune samopouzdanja i da su u stanju iz svojih kceri napraviti normalna cvrsta samo-misleca stvorenja. ne ona koja su iskompleksirana. ako ovo i nije bas moguce (a vjerujem da i nije), potrebno je zenama (ali i uopce MALOM covjeku) dozvoliti pristup informaciji. znanje je moc i njime se dobiva na samopouzdanju. nek gospodja prikuplja sredstva i organizira stampanje brosurica s raznim informacijama za zene a koje ce stajati dostupne na svim javnim mjestima. dakle i kod lijecnika i na prijavi poreza i slicno... jer ako mi se crno na bijelo objasni gdje ja mogu npr. dobiti zastitu (pravnu ili bilo koju drugu) ako me muz mlati, sef gladi po guzici ili kolege mobbiraju, onda je vjerojatnije da cu ove mogucnosti i ostvariti.

    avatar

    20.10.2008. (13:44)    -   -   -   -  

  • myself

    e dobro zena kaze, ljudi su povrsni, i samo gledaju vanjski izgled, tocno ono o cemu sam ja pisala isto nedavno, ali to je jednostavno tako i nece se promjenit, medjutim pojedinci bi trebali polako sebe mijenjati...pa ce se tako mijenjati i cijelo drustvo..

    avatar

    20.10.2008. (15:53)    -   -   -   -  

  • Alvaro

    ej a zasto se nisi pohvalio ligom mufova i pitao sto ona o tom misli

    avatar

    20.10.2008. (18:13)    -   -   -   -  

  • Peder

    Mama ti je društveno korisna!!!

    avatar

    20.10.2008. (19:05)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    No vjerujem, kao i moje kolegice, da radimo nešto što je društveno korisno i što bi svima moglo donijeti bolje sutra. Nemam namjere odustati.

    Svaka vam čast! I ja vjerujem da se bavite društveno korisnim poslom i ni slučajno nemojte odustati!
    Blogeru, čestitke na izboru sugovornice. :)

    avatar

    20.10.2008. (23:49)    -   -   -   -  

  • traženje sebe

    ja vjerujem da ce teta poslije ovog razgovora bacit pogled na tvoj blog..
    a onda si ga nadrapao :D
    sad sam se sjetila posta kako savjetujes muskoj populaciji kako mogu vjezbat svoje upade i razgovor na zenama koje ih moraju skusati..npr..konobarice,tete na recepcijama,prodavacice,cure na call-prodajama,anketarke...

    avatar

    21.10.2008. (01:23)    -   -   -   -  

  • bivša apstinentica

    Mnoge žene će biti razočarane muškarcem koji želi kuhati i koji je osjećajan??? Svaka čast Sanji, sa većinom se slažem, ali ovo je bullshit. Možda klinkice o tome ne razmišljaju, ali emancipirane žene koje rade i pri tome vuku za sobom kuću i djecu znaju itekako cijeniti mušku pomoć i osjećajnost. Još jednu važnu stavku vezanu uz zlostavljanje nije ni dotaknula - nisu samo muškarci ti koji odrastaju u okruženju koje ih potiče na nasilje već i žene odrastaju u obiteljima gdje je majka bila zlostavljana, gdje su bile stalne svađe, alkoholizam, kriminal... Ma koliko bizarno zvučalo, poznato je da zlostavljane žene često (ne tvrdim da je pravilo) upravo dolaze iz takvih obitelji i imaju specifični apetit na svinje (čitaj "zločeste dečke"). Naprosto ne znaju drugačije. A da ne kažem da ne možeš iskorijeniti nastranosti u seksu ili neka zadovoljstva poput sado-mazo igrica i sličnog. Sto ljudi, sto ćudi. Bilo društveno prihvatljivo ili ne, razne seksualne zanimacije su uvijek postojale i uvijek će postojati. Pitanje je samo hoće li se o njima pričati na sva zvona ili će biti zadržane unutar četiri zida gdje svatko radi što hoće

    avatar

    21.10.2008. (06:44)    -   -   -   -  

  • me

    "89 posto prijava protiv očeva je lažno"
    http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,9,25,,134567.jl
    http:/ /www.reci.hr/forums/thread/786397.aspx

    vise na tu temu i rasprava na
    http://www.blog.hr/komentari/post/1625474656/drama-u-francuskoj-cuciceve -kceri-upisane-u-skolu-opusa-dei-u-luxembourgu.html

    avatar

    21.10.2008. (08:51)    -   -   -   -  

  • me

    http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=19561&forum=21

    avatar

    21.10.2008. (08:53)    -   -   -   -  

  • chinakoor

    Sad si doveja ovu babu Sarnavku i ližeš joj picu a prije dva posta govoriš o ženama kao o najvećem đubretu na zemaljskoj kugli i kao da su žene predmeti, ukrasi... ili ne znam šta već. Pa pička ti jebena materina licemjerna.

    avatar

    21.10.2008. (09:04)    -   -   -   -  

  • Vrata percepcije 2

    sad ću neš reć ali nemojte mislit da sam protiv ravnopravnosti žena- to je ok ali nemoguće. evo npr žene se bore za ravnopravnost i s time žene danas trpa više nego ikad prije. zašto? evo primjer mojih roditelja: oboje rade u drvnoj industriji teške poslove jer su danas žene i muškarci ravnopravni, ali kad stara dođe doma ona mora obaviti i kučne poslove a stari može mirno sjest. ona dakle radi više nego prije kad ravnopravnosti nije bilo samo što se sad ne riješi muža barem dok je na poslu več ravnopravno radi s njim gdje je on može nadgledati i kontrolirati. ravnopravnošću su samo neke žene došle do boljeg života- i to manjina koja bi ionako bila ravnopravna jer ima muda suprotstavit se. po moje je ta borba sjebala žene. isto rade ko i muški samo još i puno više. eto ti ravnopravnost.

    avatar

    21.10.2008. (12:22)    -   -   -   -  

  • G

    Ta ravnopravnost je bacanje pijeska u oci (i to Sarnavka odlicno radi), zato sto prvo treba pocistiti svoje dvoriste a onda gledati u tude.

    Recimo, u Centru za Socijalnu Skrb je zaposleno 95% zena.
    U Drzavnom uredu za Ravnopravnost spolova je zaposleno 100% zena.
    http://www.ured-ravnopravnost.hr/page.php?id=2

    U sudovima koje se bave obiteljskim stvarima je 95% sutkinja, zapisnicarki...

    U medijima kada se izvjestava o obiteljskim problemima su uvijek iste novinarke koje to rade, i to samo novinarke. Uvijek su naravno krivi muskarci.

    U Hrvatskoj su u 89% razvoda djeca dodjeljena majkama.
    Ali jedan razvod nije jedno dijete, dolazi se da je 99% djece dodjeljeno majkama jer su u institucijama koje se time bave zaposlene samo zene, i onda naravno da su "svi muskarci nasilnici a sve zene zrtve nasilja".

    I onda se Sarnavka i njoj slicne imaju obraza pojaviti u medijima i traziti 40% zena u politici i na odgovornim polozajima.
    Neka prvo pociste isred svog praga, pa onda mogu glumiti moralnu vertikalu.

    avatar

    21.10.2008. (12:49)    -   -   -   -  

  • myself

    al nije ova zena (ak se to moze rec za doticnu) bas zenstvena, jbt ko da pricas s neznam, pa tak ni muskarac ne prica, brijem da ni nemres progovorit s jednom takvom neku normalnu recenicu, jer sve gleda kroz prizmu RAVNOPRAVNOSTI, i sta ja znam cega vec ne.. mislim da zena mora imat svoje dostojanstvo i svoje JA, ne odustajat od svojih stavova principa, itd. ali za potrebe zajednickog zivota potrebno je kompromis, prilagodjavanje jedan drugome, postivanje partnerovog misljenja, itd.

    avatar

    21.10.2008. (13:53)    -   -   -   -  

  • An(t)onimka

    Vrata Percepcije je pogodila u sridu, a Sanja gleda samo ono što muškarci NE rade. Ne kuži pritom da kad muškarac bude prao zahode žena će morati cijepati drva. Ja ne bih, hvala!

    avatar

    21.10.2008. (15:10)    -   -   -   -  

  • G

    An(t)onimka, evo sta kaze jedna zena o tome: "Idealan muškarac"

    http://morgiana.blogger.ba/arhiva/2008/04/05/1471691

    "Isto tako, ako one ove poslove smatraju ponižavajućim zašto očekuju da muškarci skoče i odmah ih se prihvate? Žele poniziti muškarce? Kako onda očekujemo da budemo poštovane ako nismo spremne poštovanje uzvratiti? Ako su ovi poslovi zaista ponižavajući onda ne možemo očekivati da ih iko radi. Ali onda ne možemo ni očekivati da imamo čist i uredan dom."

    Ima ona jos super postova sa desne strane. Neki od naslova su:

    Moja Prica
    1) Borba za jednakost
    2) Njeznost majke kao sveti gral na osnovu kojeg mi uvijek dobijemo starateljstvo
    3) Razlika izmedju dame i zene
    4) Zona sumraka
    5) Prvi CZSR party
    6) Tamo negdje daleko ljudska prava se zaista postuju...
    7) Otmica

    :: RAVNOPRAVNOST ::

    Feminizam i zenska prava: dva razlicita svijeta
    Ugrozene zene?
    Borba za nastavljanje zlostavljanja muskaraca?
    Prava, obaveze i moć
    Idealan muškarac
    Cifre i kako ih tumaciti
    Nasilje u porodici: lažne prijave
    Stereotipom protiv stereotipa
    O pravima djeteta
    Udruženi (ne)rad
    50/50
    Direktorica i nasilnik
    Sama pala sama se ubila

    :: PORODICA ::

    Sporazumni razvod - bajka ili realnost?
    Imam pravo da volim svoga tatu!
    Zašto roditelji truju djecu?
    O komunikaciji
    Sprijeciti, a ne lijeciti?
    Tata, zašto si me ostavio?
    Otuđena djeca

    P.S. "stifmeister " bolje napravi intervju sa njom nego ovom S.............

    avatar

    21.10.2008. (16:19)    -   -   -   -  

  • fade

    bas si slatko ispao na ovoj fotki... :) uspio si, vidim..cestitam, gospon novinar.. :D

    avatar

    21.10.2008. (17:31)    -   -   -   -  

  • Stifmeister

    opa, pronašla si me ponovo ;) thx na čestitkama

    avatar

    21.10.2008. (17:43)    -   -   -   -  

  • mum

    Dobro vođen razgovor, gospođa zaista zavrjeđuje poštovanje.

    avatar

    21.10.2008. (17:46)    -   -   -   -  

  • Irish Coffee

    Bravo za intervju!
    Volim Sanju i sve što govori i radi već godinama.
    B.A.B.E. su jedan od rijetkih svjetionika u žabokrečini koja se naziva našim civiliziranim društvom.
    A ovi bjesomučni komentari.. i ne vrijede više od 'metle i kuhače' he he..
    Bome i ja sam cijepala drva a moj dragi je kuhao bolje od mene, i ništa nije falilo.

    avatar

    22.10.2008. (01:53)    -   -   -   -  

  • Irish Coffee

    E da, zaboravih jednu zanimljivu činjenicu.
    Kad smo kod postotaka: u Hrvatskoj se cca 80 % brakova sklapa zbog trudnoće.
    Jer naše tzv. društvo to očekuje, sa stereotipom koji je očito još ugrađen u cca 80% ljudi.
    Pa onda idu neznani postoci prevarenih i nesretnih, zatim nešto poznatiji postoci zlostavljanih i razvedenih..
    A tko je tome kriv? Ovakvo društvo.
    Zato Babe moraju postojati. Iz ovih rastava i zlostavljanja nastaju preogromni postoci nesretne djece. Budućih ljudi.
    A tko je tome kriv..?
    Da bi društvo u cjelini postalo otvorenije i iskrenije, time i dom sretnijih ljudi, stereotipi i predrasude se moraju malo-pomalo ukidati. Ovdje smo tek krenuli.. a svaki početak je težak.

    avatar

    22.10.2008. (02:56)    -   -   -   -  

  • me

    kad smo kod poznatih postotaka znase da je 89 posto prijava protiv očeva lažno

    http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,9,25,,134567.jl

    http:/ /www.reci.hr/forums/thread/786397.aspx

    vise na tu temu i rasprava na
    http://www.blog.hr/komentari/post/1625474656/drama-u-francuskoj-cuciceve -kceri-upisane-u-skolu-opusa-dei-u-luxembourgu.html

    da li su lazne prijave od strane zena prema muskarcima obiteljsko nasilje nad muskarcima?

    muskarce privodi policija, budu mjesecima u pritvoru (sto je ljepsa rijec za zatvor), gube posao, trajno su etiketirani od drustva, ne mogu se zaposliti u drzavnoj sluzbi zbog zakona koji kaze ako je muskarac samo osumnjicen za nasilje da se ne smije zaposliti, itd, itd

    treba kaznjavati zatvorom zene koje lazno prijavljuju nasilje

    avatar

    22.10.2008. (09:25)    -   -   -   -  

učitavam...