Komentari

anamarija.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Kinky Kolumnistica

    Nisam nikada bila na njegovom koncertu, ali moja prijateljica je pjevala s njim u duetu na jednoj osječkoj manifestaciji i kaže da je bio poprilično pijan te da su joj poslije rekli da mu je to posve prirodno stanje. :) Što se tiče koncerata, neka ih radije održava on nego ona čavoglavska sirovina. :)

    avatar

    20.10.2008. (09:17)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    "ali prilagodba kristalnih lustera, koji su se pretvorili u light show uz moderne elemente svjetla na pozornici, je stvarno dala onaj poznati bečki štih spajanja starog i novog, omiljenog i u arhitekturi." kako si to pristojno formulirala. mene je taj light show podsjecao na igranje mojeg malisana sa svjetlima, kad zeli ljutiti mamu. kako drugacije nazvati paljenje svih kristalnih lustera usredn neke pjesme ???? nikakav light show vec neka cudna slucajnost. mene su osim toga izivcirala ona sarena svjetla na kraju pozornice, koja bi svako malo uperili publici u parteru u oci i zasljepljivali ih. jos jedna slucajnost ili diletantizam ?
    a orkestar ? sto reci za orkestar nego da je cisto preseravanje? jer ako ga se u prvom dijelu uopce ne cuje, jer ga nadglasava terasa-bend Dupini, onda ne razumijem iz kojeg je razloga (ako ne preseravanja) uopce bio tamo. i dirigent.
    okej, drugi dio mi je bio bolji nego prvi. svirao je i sam, jer mu ovi nisu niti potrebni. ali od obecane romanticne atmosfere nije bilo niti R, barem ne u prvom dijelu.
    ah raspisah se a htjela sam pripremiti post o ovome. samo, ti si vec primjetila dovoljno stvari koje su i mene zasmetale.....pogotovo o promidzbi. i da, zaboravila si onu pauzu usred koncerta kad se valjda umorio, izasao i on i bend, a uslo onih 6 tipova da pjevaju na engleskom.

    avatar

    20.10.2008. (14:13)    -   -   -   -  

  • dva

    o Oliju neću, nisam neki fan, moji ravničarski korijeni trepere na neke duge note, a o ukusima se ne raspravlja ionako. Ali htjedoh ti reći da sam čitala tvoj podulji komentar kod blogera m.m. ( koji se "proslavio" bio u Trenutku istine na TV-u), dođem do pola komentara i pomislim : " oh, kako me ovaj stil pisanja podsjeća na dragu mi Monoperajanku" hehe, dođem do kraja komentara i imam što i vidjeti.... svaka čast, dobro si mu napisala, a i većina drugih..
    pozdravčić ostavljam

    avatar

    23.10.2008. (08:25)    -   -   -   -  

  • pegy

    Gledala sam bila taj prilog na televiziji i uopće mi se nije svidio. Pa ne mora značiti da je pojava u publici tamo nekoga tko nam se čini "seljačina" (ili to stvarno jest :)) znak da je i predstava bila "niže kategorije". Naime, poznato je da i kazalište posjećuju face koje bi silno htjele biti nobl, a nije im problem recimo čačkati zube na javnome mjestu. :) Olivera i njegove pjesme volim. Dobar je zabavljač, voli svoj narod, voli i zaraditi (treba ipak biti realan :)), voli raditi to što radi i k tome to ipak ima jednu kulturnu notu bez obzira što je kategorija njegovih pjesama "zabavna". Bila sam davno na jednom njegovom koncertu. Bilo je to zadnjega dana maškara, veljača, hladno, bura za poludit, a on nasred Korza pjevao i pjavao. Ne bi to ni izdržao da nije bio malo popio. :) Al je dobar za narod, veseljak, pozitivac. I što možda nije zanemarivo - traje. A to isto dovoljno govori.

    avatar

    25.10.2008. (10:02)    -   -   -   -  

  • more~snova

    bila sam na njegovom koncertu u carnegie hallu i od svih sa nase hrvatske scene moram rec da ( za moj ukus) je oliver taj koji predstavlja nasu muzicku scenu ( koja je otisla u smokve) na jednoj kvalitetnoj razini. meni kao malom coviku iz dalmacije bas njegovi tekstovi i njegov glas puno znaci i jako puno je znacio kad nije bilo ove svakodnevne komunikacije sa domovinom i dragim ljudima koji su mi bili daleko.
    da je oliver pivao pisme na engleskom tokom svoje karijere sigurno bi daleko dogurao. i medu publikom gestacima ( pretpostavljam da to znaci domaci svit) je sa nama na drugi kontinent na njegov koncert doputovala i zenska koja je 100% norvezanka i koja ga godinama slusa ( a nasi zna samo par rici).

    avatar

    26.10.2008. (17:53)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Kinky, ne znam što bih komentirala o Thompsonu jer moje misli o njemu nisu tako jednoznačne, pa bi mi trebao poduži traktat da ih objasnim, pisala sam ponešto o tome u svom tekstu "Beču Mozart, Zagrebu narodnjaci", makar je tamo naglasak na narodnjacima, ali spominej se i Thompson, pa ako imaš volje, pročitaj....)))

    lipa mare, nisam skužila ovo o lusterima koji su se palili i gasili...to ti je smetalo? A ona svjetla koja su udarala su i meni sa strane bila nejasna, premda nisu direktno piljila u nas...
    Meni su oni a capella momci bili o.k. samo s Olijem u izvedbi, a više od jedne pjemse tog tipa mi je previše, pogotovo ako se nisam pripremial na to već na Olivera.)))

    dva, pa možeš slobodno o Oliju, ja volim čuti razne doživljaje i kod mene se može raspravljati o svemu, pa i o ukusu, pogotovo ako mi to sve objasniš. I kažeš prepoznala si me kod načeg istinitog Marijana? To ti je nekada meni i "problem". KAd bih htjela napsiati neki komentar a da se ne zna stko sam, onako anonimno (makar mi to nije cilj) ne vjerujem da bih uspjela , jer se teško mogu distanciarati od svojih stavova. Glumiti baš ne znam, zapravo ne želim...A o tim raznim shvaćanjima istine se spremam napisati jedan post....nadam se da ću uskoro naći malo više vremena za to, premda je to u zadnej vrijeme teško)))

    pegy, tako to i ja nekako vidim....znači i ti pratiš tu emisiju?)))

    more snova, znam...pročitala sam na naslovnici da si bila na Oliju. Moram priznati da on meni nijejedini koji bi nas mogao predstavljati u svijetu, meni su one prave izvorne i tradicionalno orjentirane klape nešto što nadilazi i Olivera i što po svom načinu pjevanja predstavlja vejrojatno nešto jedinstveno u svijetu, što bi ljudima moglo biti vrlo egzotično, a o kvaliteti da ne govorim. Ne znam da li bi Oliver na engleskom polučio neko veći svjetski uspjeh, teško mi je to predpstaviti jer se uvijek radi o jeziku i menatalitetu, prepoznavanju...Njegov "Yesterday" me ostavio priilično hladnom, dok me "Galeb" uvijek dotakne....Istinajej da se nađu uvijek ljudi koji prepoznaju i ono nešto iz tuđe kulture...
    Pozdrav

    avatar

    27.10.2008. (09:35)    -   -   -   -  

  • OT

    :) Operacija Trijumf

    avatar

    29.10.2008. (01:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...