Komentari

saralara.blog.hr

Dodaj komentar (33)

Marketing


  • fotkam, kuham, putujem...

    ma kakvo je ovo pretjerivanje i radjenje slona iz muhe?
    u zapadnom svijetu je dobro poznato da je vecina privatnih, k tome i vrlo elitnih, skola upravo u rukama crkve. Osim toga, Opus Dei je priznat od Vatikana i nije nekakva sekturina. Ako ce bilo tko u Hrvatskoj objavljivati ovo priopcenje, predlazem da provjeri i drugu stranu, dakle raspita se o skoli prije nego krene siriti bezrazloznu paniku.
    jeftino.

    p.s. veli se Ecole a ne Ecolee i evo linka na potpuno normalnu skolu:
    Skola

    avatar

    16.10.2008. (13:30)    -   -   -   -  

  • normalan

    Fakat, preseravanje... Čučić moli za pomoć?!?
    Sramota.

    avatar

    16.10.2008. (14:50)    -   -   -   -  

  • romantales

    Hmm, ne znam kako je u Luxemburgu, ali u ostatku Europe postoje liste čekanja za upis u različite Katoličke škole. Prijateljica u Nizozemskoj, iako nije katolkinja, niti ona niti njen suprug, je svoju kćer upravo u katoličku školu upisala. I zanimljivo, u tim školama je mnogo manje religijskog učenja, da ne kažem religijskog pritiska, za razliku od hrvatskih škola, gdje je vjeronauk obavezan ako ne želiš da ti dijete bude izolirano. Za sada si definitivno prvi koji jednu katoličku školu smatra leglom "ekstremnih, fašistoidnih i rasističkih religijskih grupacija".

    avatar

    16.10.2008. (16:20)    -   -   -   -  

  • Radio Purger

    Zbog čega o sebi pišete u trećem licu?

    avatar

    16.10.2008. (21:47)    -   -   -   -  

  • fanny

    Meni je ponekad posve dovoljno vidjeti ljudski pogled i - sve mi je jasno...

    avatar

    16.10.2008. (22:09)    -   -   -   -  

  • enika36

    Najžalosnije je da se vas dvoje prepucavate preko nevine dječice koje su u cijeloj toj priči najveće žrtve a ne vi gos. Čučiću ako se i možete nazvati gospodinom jer gospodi se ne šika da diže ruku na ženu niti u afektu....Ipak bi trebalo osluhnut dječje želje i mišljenje...

    avatar

    16.10.2008. (22:15)    -   -   -   -  

  • duhovnamisao

    predivan post

    avatar

    16.10.2008. (22:19)    -   -   -   -  

  • Jedvagenij -- pseudointelektualno preseravanje

    @radio purger : jer ovo NE PIŠE Ljubomir Čučić ...

    avatar

    16.10.2008. (22:39)    -   -   -   -  

  • barba

    lipa mare je sve rekla

    avatar

    16.10.2008. (22:57)    -   -   -   -  

  • ozbiljna

    Daj mira jadnoj ženi i djeci. Od takvog čovjeka nije dovoljno daleko pobjeći ni na drugu planetu, a kamo li u drugu zemlju.

    avatar

    17.10.2008. (07:06)    -   -   -   -  

  • uzburkano more

    Svi vaši potezi samo su osveta ženi koja nije htjela trpiti vaša zlostavljanja, nema kod vas ljubavi prema toj djeci.Ostavite ih već jednom na miru i pokušajte poraditi malo na sebi i mržnji koju osječate.Vi ste stvarno slučaj za psihijatra.

    avatar

    17.10.2008. (09:21)    -   -   -   -  

  • me

    samo ti radi po svome i ne treba te biti briga sta idioti govore

    vrlo brzo ce doci vrijeme kada ce i lazne optuzbe za obiteljsko nasilje od strane zena postati obiteljsko nasilje prema muskarcima (i tako ga kaznjavati) jer to u biti i jeste nasilje prema muskarcima

    "89 posto prijava protiv očeva je lažno"
    http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,9,25,,134567.jl
    http:/ /www.reci.hr/forums/thread/786397.aspx

    zelim ti sve najbolje

    avatar

    17.10.2008. (09:27)    -   -   -   -  

  • daphne

    Tko želi zadržati svoju djecu mora im dati dostojanstvo. I naravno NE UDARITI njihovu majku. Kreteni poput ČuČiĆa to ne kuže. Osjećaju se žrtvama, ma jadni bili u svojoj glavi... Na liječenje ih treba poslati, a ne k obitelji. I što ako ona i želi upisati djecu u vjersku školu??? Njezin izbor. Bolje im je i to nego gledati kako njihov "otac" mlati majku.

    avatar

    17.10.2008. (10:31)    -   -   -   -  

  • me

    a zenama (tj ne-majkama) koje lazu da ih muskarac tuce treba oduzimati djecu jer djeca ne smiju zivjeti sa lazljivicama da sama ta djeca ne bi postali lazovi kao i njihove lazovske majke

    samo polako i to vrijeme ce doci vrlo brzo, zato jer se vidi da je vecina prijava protiv muskaraca lazna, i to preko 89% su lazne prijave protiv muskaraca

    takve zene treba u pod hitno u zatvor na kaznu koju su htjele smjestiti tom muskarcu

    samo cemo tako ocistiti drustvo i djecu odgajati da postanu normalna

    naravno i onih 11% muskaraca nasilnika treba u zatvor

    avatar

    17.10.2008. (10:59)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    me - ti nisi normalan/na

    avatar

    17.10.2008. (11:10)    -   -   -   -  

  • me

    da li je normalno lazno optuziti muskarca za pedofiliju, nasilje i onda nikome nista
    nije bitno sto ga je cijela drzava etikirala kao pedofila ili nasilnika
    nije bitno sto je izgubio posao (kako se onda skrbiti za djecu)
    nije bitno sto je bio mjesecima u pritvoru
    nije bitno sto su ga mediji razapeli a kada se shvatilo da nije kriv nikome nista

    a zene mogu lazno optuziti, pa ako optuzba prode onda super, a ako ne prode nikome nista
    nemaju straha da ce biti kaznjene, zato tako lako lazno optuzuju za sve i svasta

    kada bi se uvelo da se lazne optuzbe zena kaznjavaju zatvorom (i to onoliko koliko bi inace dobio muskarac da je sve istina) vidio bi se stvaran broj nasilja

    i nasilje bi prijavljivale samo one zene koju su stvarno zrtve nasilja, a ne svaka lazljivica kojoj to padne na pamet, koja se zeli rastati, rijesiti muskarca jer joj se vise ne da biti sa njim, ali zeli njegovu imovinu, lovu, alimentaciju - i sve preko leda djece kao sto se kaze voditeljica Poliklinike za zaštitu djece, doc.dr.sc. Gordana Buljan Flander

    "89 posto prijava protiv očeva je lažno"
    http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,9,25,,134567.jl

    avatar

    17.10.2008. (11:33)    -   -   -   -  

  • katalona

    Hmmmmmm... nemojte gospodine Čučiću, lijepo Vas molim, ne razvlačite život svoje djece po javnosti... Saberite se, pođite do liječnika i potražite medicinsku pomoć.

    avatar

    17.10.2008. (11:33)    -   -   -   -  

  • bwahahaha

    a nezna se ko je luđi od njih dwoje....
    i ne wucite ziwot swoje djece po blogovima vec to
    sami rjesite...

    avatar

    17.10.2008. (12:34)    -   -   -   -  

  • kiki98767

    Neznam zasto ali ja mu vjerujem!

    avatar

    17.10.2008. (14:37)    -   -   -   -  

  • pavaogc

    Prestrašno je kad roditelj ostane bez djeteta pa svejedno tko tu bio kriv ili prav. Što se tiče katoličke ili bilo koje druge organizacije, ako je supruga bila njezin član logično je da će potegnuti neke veze, isto ako je član planinarske grupe bi potražila tamo, pa je u tom smislu možda preuranjeno govoriti o urotama i sl.

    Možda je dobro da slučaj ima medijsku pozornost, pa ako postoji i najmanja sumnja, međutim kada je stanje kakvo je možda ne bi trebalo potezati toliko hrvatsku javnost za rukav nego naći prijatelje u državi ili sredini u kojoj će curice biti...

    O religioznim organizacijama i odgoju, blago rečeno, također nemam dobro mišljenje, a što se tiče oca i majke ove dvije djevojčice ne poznajem ni jedno ni drugo da bi se mogao opredijeliti.

    Otac je svojim prežestokim nastupom u javnosti prikazan kao luđak, vjerojatno bi većina ljudi kad im prijeti odvajanje od djece, slično reagirala, međutim ne treba zaboraviti raditi na sebi, što znači i jednoj kulturi nastupa i komunikacije, samokontroli itd.

    Sretno

    PS

    Udariti bilo koga ili istući, pa i ženu nije najgora stvar na svijetu, postoje i puno gore vrste nasilja tako da ta činjenica nije konačan dokaz da je jedna strana bolja od druge - pa ponavljam tko je tu kriv, a tko prav ne znam, ali ne bi ni želio suditi, ali mi je svakako žao svih koji su u sukobu.

    avatar

    17.10.2008. (19:36)    -   -   -   -  

  • pozdrav

    @lipa mare i ostale pametnjakovićke na istu mustru
    Sad kad je jako popularno kod nas prijavljivati muževe da su nasilnici, u to se upustila i Magali, jer joj se to pokazalo kao jako zgodno rješenje nekih zamisli : riješiti se muža i nesmetano skočiti na fukodrom svom bivšem zaručniku. Pri tome odglumiti i brižnu majku, pa uzeti i djecu. Ali , malko se stvar iskomplicirala. Muž nije po planu stavljen iza brave gdje ne bi mogao "talasati". Kako nezgodno! Ali, što je - tu je. Djecu treba svakako skloniti da bi se od njihovih očiju sakrio rečeni fukodrom. Nije baš zgodno. Kako objasniti djeci - nema tate, ali tu se muva neki šalabajzer - u kojem svojstvu...Najbolje nek one lijepo odu.
    I sad se pitamo malo i o etici škole Opus Dei : koja poštena i transparentna škola upisuje malu djecu bez suglasnosti oba roditelja? Malko nešto smrdi. Ali, nema veze. Ubrat će se dobra lova i "ulovit" će se dvije male djevojčice. Njihovoj indoktrinaciji nitko neće stajati na putu. Jer one su državljanke države koja ih je šupirala po kratkom postupku, na nagovor dviju maliganki koje tvrde da štite ljudska prava. (Nešto ih nema u zadnje vrijeme : bakću se s delirium tremensom? Ili im Pukanić, nakon što je i sam pokusao poparu koju mu je skuhala jedna od njih, ne da više prostora u svojoj dičnoj novini. Daleko od očiju...).
    I još se pitamo : kako to da jednoj "uglednoj" školi koja sebe naziva katoličkom ne smeta majčin život u grijehu? Ili će šalabajzer na neki zakučast način glumiti tatu. Ili je on možda neki od visokih dužnosnika u njihovoj hijerarhiji, pa onda ne vrijede pravila morala nego samo love i dobrog "ulova" . Djevojčice su tu kao neki jezivi danak u krvi. Ali 'ko šiša crkveni moral kad su dobici pozamašni!?
    A naši nadasve sposobni službenici u državnim institucijama drže u ladicama mogući kompromitirajući materijal koji bi mogao pokrenuti lavinu. Jel im dične dame-maliganke sada pomažu pridržavati taj teret?
    @lipa mare, nemoj gledati imaginarne šake pred tuđim nosom. Bolje shvati što se DOISTA dogodilo tim djevojčicama. I nemoj uzimati zdravo za gotovo tužbu osobe koja je za svoj krajnje niski cilj uspjela izmanipulirati državne dužnosnike koji su u nedostatku pametnijeg posla (sarkazam) na pješčanim plažama izdavali nebulozne i beskrupulozne zapovjedi svojim potčinjenima, uništivši tako tri života.

    avatar

    17.10.2008. (20:08)    -   -   -   -  

  • romantales

    "Kako objasniti djeci - nema tate, ali tu se muva neki šalabajzer - u kojem svojstvu.."

    Kako? Vjerojatno istim onim riječima kada nije bilo mame, ali se tamo "muvala" neka Nataša. Ili nije isto kad se netko "muva" u tatinom životu ili u maminom?

    avatar

    18.10.2008. (10:38)    -   -   -   -  

  • pozdrav

    @romantales
    Pa baš i nije isto. Mama je iznimno, taj jedan jedini put (unatoč odluci suda da se djeca mogu nesmetano susretati s ocem i s njim provoditi više od par sati vremena - u Francuskoj (gdje ih je mama OTEVŠI IH UZ POMOĆ TOLLE odvela) suglasila da djeca provedu godišnji odmor s tatom I NATAŠOM u Hrvatskoj. Nataša je ušla u priču dosta vremena nakon što je mamica ostavila tatu radi šalabajzera i zakuhala sve ovo. Nataša je postala zakonita supruga Čučićeva, a šalabajzer se baš i ne otima oženiti Mgali.. E sad, mamica se jako poziva na svoju vjeru, tjera djecu već nekoliko godina (dobro si čuo/la - otkad su imale 2-3 godine) da se mole nekoliko puta na dan prekidajući igru, strpat će ih u internat gdje će njihovom djetinjstvu biti kraj, a zavladat će Opus Dei, sve uz pomoć šalabajzera , možda baš i na njegov nagovor ( on je čekao godinama i dočekao - sad vlada!). Nataša se bori da djevojčice imaju i mamu i tatu i sestre i bake i djeda i obje domovine. Mamica se pobrinula da ih iščupa iz Hrvatske. Sada će ih, uz pomoć šalabajzera, lišiti i Francuske. Dok se Nataša bori djeci vratiti obitelj i dom, šalabajzer sudjeluje u tome da ih se riješi iz kuće. Tko tu ima kakve motive?
    Dakle, nisu baš jednaki.

    avatar

    18.10.2008. (11:54)    -   -   -   -  

  • rimokatolik

    Ne bi ulazio u razmirice obitelji Čučić , ali me smeta ovakav napad na školu Opus Dei elitnu katoličku instituciju koju priznaje i Vatikan. Čak i površnom promatraču to je jasno, ali ako nama nije stalo do katoličkog odgoja naše djece zato netreba kriviti i blatiti instituciju nago nas roditelje.

    avatar

    18.10.2008. (13:19)    -   -   -   -  

  • pozdrav

    @rimokatolik

    Ne radi se tu o katoličkoj školi. Nitko normalan ne bi imao ništa protiv takve škole, osobito ako je i sam katolik. Ali, kao prvo, unatoč tome što je Opus Dei, kao posebna organizacija unutar katoličke crkve priznat od Vatikana, zna se da je u vrijeme toga priznanja i Vatikan imao dvojbi, dvojbe su i danas prisutne...nije tu baš sve čisto. To je poseban pokret unutar Crkve i nisu ni svi unutar crkvene hijerarhije baš opušteni kad je Opus Dei u pitanju. Ali, neka nam to ne bude tema za raspravu , jer je to opsežno i prilično komplicirano pitanje.
    Ono što je interesantno ovdje glede te škole je nedvojbena sumnja u moralnost njezinih voditelja oko upisa djece . Nemaju suglasnost oba roditelja, unatoč tome će uzeti novac i upisati djecu, zanemarit će činjenicu da im majka živi u grijehu.

    avatar

    18.10.2008. (13:54)    -   -   -   -  

učitavam...