Komentari

vilenjak.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • janko strižić

    svojedobno sam primijetio sjaj u očima vlasnika niza kockarnica kad je govorio o tome da je kockanje neizlječiv porok i kako mu je posao siguran. zakaj ja to nemam?

    avatar

    28.09.2008. (15:31)    -   -   -   -  

  • šlagerpevač

    Imao sam se prilike liječiti na odjelu za alkoholizam i druge ovisnosti.
    Po samoj definiciji kockanje spada među ovisnosti i ne razlikuje se bitno od ovisnosti o alkoholu ili nekoj drugoj ovisnosti koja za sobom nosi psihičku ovisnost o supstanci, ali ne izaziva fizičku ovisnost poput opijata (primarno heroina).
    Zanimljivo da tzv. "adrenalinska poluga" koju pokreće kocka izaziva spometnju u neurotransmiterskoj ravnoteži te čini vrlo sličan poremećaj u ponašanju poput poremećaja u ponašanju ovisnika koji upotrebljava psihoaktivnu supstancu koja imitira određene neurotransmitore, tako da bi se iz toga moglo zaključiti da se kocka može poistovjetiti sa zloupotrebom psihoaktivnih sredstava, jedino što za sobom ne nosi neposrednu opasnost za tjelesno zdravlje već posredno (raznorazni nasilni lomovi kao posljedica dugova i veliki rizik od suicida).
    Na kraju ostaje jedna istina a ta je: "Da čovjeka mogu u životu sjebati tri stvari a to su ŽENE, DROGA I KOCKA. Žene sjebu čovjeka najtemeljitije, droge najradikalnije a kocka najbrže.
    Žene i droga podrazumjevaju određenu ugodu barem prvo vrijeme što znam iz vlastitog iskustva ali koji je kurac ljude tjera u kocku kad matematika kaže da mogu samo izgubiti to mi zbilja nije u potpunosti jasno. Predpostavljam da je pokretač pohlepa a daljnje kockanje unatoč gubitku je posljedica potrebe za uzbuđenjem koje je korijen ovisnosti o kocki.

    avatar

    29.09.2008. (12:09)    -   -   -   -  

  • Trenk

    Čestitke šlagerpevaču na ovim opažanjima, naručito na zadnjem odlomku :).

    Ako je uspio izgubiti u vlastitoj kockarnici, može ga radovati što mu je firma povečala dobit :))). Ne kužim u čemu je problem?

    avatar

    07.10.2008. (14:32)    -   -   -   -  

  • DerzaFanistori

    ajebiga :-/

    avatar

    09.10.2008. (10:05)    -   -   -   -  

  • sakica

    Za igru nikad nije kasno.

    avatar

    19.10.2008. (20:24)    -   -   -   -  

  • vilenjak

    @hrundi: "lonac ide na vodu dok se ne razbije"
    @šlager:uzbuđenje i mogućnost dobitka/propasti, da se sudbina okrene
    @trenk: problem je u tome što je igrao texas poker za stolom
    @fani: ...
    @šakirče: sve je ovo igra bez granica

    avatar

    24.10.2008. (07:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...