Komentari

tyche.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Sadako's apprentice

    Što reći nego - pljesak. Članak je na mjestu. Žalosno je da je tako, ali zaista je sve ispalo prozirno. U članku ima par stvarno dobrih detalja, i super je da netko o njima govori.

    avatar

    21.09.2008. (13:49)    -   -   -   -  

  • traženje sebe

    a svi o tome pricamo...i kako sad maknut s vlasti ove koji su na taj nacin dosli do dipl ?

    avatar

    21.09.2008. (14:34)    -   -   -   -  

  • Berini dnevnici

    Pa po osobnim spoznajama, takvo nešto je već bilo provedeno ranije, uz manje prašine i zvalo se: Uklanjanje konkurencije. Na nekim faksovima nadzori su bili od 2006. Znači preko godinu dana ako me matematika dobro služi. Malo naivno je napisati MAFIJA i DOJAVLJIVAČI, jer to se čini onome tko gleda sa strane bistro no istina je da je sve vrlo muto, dok je drugima bistro ko dan...

    avatar

    21.09.2008. (15:18)    -   -   -   -  

  • Hopey

    Upravo tako... Žalosno sa svih strana.

    avatar

    21.09.2008. (15:35)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ZAO

    jebeš index, Hrvatska je odavno for Dummies,
    ne bih reko od prvog dana, ali vrlo brzo je postala....

    avatar

    21.09.2008. (17:45)    -   -   -   -  

  • katalona

    Mišljenja sam da će se i u kontekstu akcije Indeks uskoro moći spominjati uzrečica "Tresla se brda, rodio se miš".
    Pozdravljam te!

    avatar

    21.09.2008. (19:50)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Potpuno si u pravu - nažalost! :(((( Potpisujem svaku riječ! Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    22.09.2008. (00:07)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    odlican clanak. pogotovo stvari koje si primjetila - tajnost + novinari (smijesno)
    moj je na zalost dojam da se i ovom akcijom islo na nekakva zataskavanja necega. naime, sjecam se da je dan-dva prije pocetka akcije glavna vijest bila premlacivanje onog tipa iz industrogradnje i hitno smjenjivanje nacelnika policije. mene je zacudilo da se nije vise pisalo o tom premlacivanju pa mi je pocetak akcije (novog nacelnika) dosao nesto poput isprike: "dajte mi da pokazem/dokazem da imam itekako puno posla". nije mi jasno zasto SAD i OVDJE (a ne svugdje kako ti spominjes) ova akcija index, kad je javna tajna da se ispiti vec desetljecima kupuju pa zato i hrvatski fakulteti uglavnom NE priznaju na zapadu vec se moraju polagati razlike. zasto ne vise akcije protiv nasilja, zasto ne rad na sprecavanju nasilja???
    da, ima korupcije na fakultetima ali zar se ipak nas sviju ne tice vise sveprisutna korupcija u bolnicama, u drzavnim institucijama i slicnom ????bah, ljuta sam.

    avatar

    22.09.2008. (12:36)    -   -   -   -  

  • jja

    Ja za tu vijest nisam cula, evo sad kod tebe tek.

    lipa mare - hrvatski faksevi su priznati vani, barem u Europi. Za Ameriku necu tvrditi iako Nijemci koji sa njemackim diplomama odu u USA imaju velikih problema oko priznavanja istih. Ali pouzdano znam da se nasi faksevi priznaju i da dobro kotiraju, prvo jer su meni priznali a ne radis e o nekoj trazenoj struci a onda jer sam poslije radila bas sa ljudima koji predaju zahtjeve za ta priznanja.

    "Previse sam takvih situacija i sirovina srela u zivotu, pa me je titula ispred/iza imena davno prestala impresionirati."

    Mene zasluzene titule i danas impresioniraju :-) Pogotovo kad netko svojim znojem ir adom sa 27 doktorira na prestiznom fakultetu, ili dobije profesorsku titulu (habilitira) sa 30 i nesto. Svaka im cast.

    No slazem se sa vama - sada ce neki biti samo pazljviji i diskretniji. A korupcije ima svugdje. Znam jednog koji je u srcu Njemacke kupio doktorat ali sad nitko snjime ne zeli raditi projekte (dakle strucno je mrtav) pa si on takvim naslovom doslovce moze rit obrisati.

    avatar

    22.09.2008. (13:21)    -   -   -   -  

  • ...Jani29...

    nije mi još uvijek nikako jasno, i svaki put se nanova čudim kako javnost spremno skoči na svaki skandal, kako ama baš nikad ne pita zašto je nešto baš sad u novinama, zašto je do sada ta i ta tema bila off, i tko će se na kraju balade zvati ježurka ježić..godinama se priča da se sve i svaša prodaje, mito i korupcija su na našim prostorima skoro pa u krvi svima za sve..i sad odjednom, mediji pune novine, policija, onako sve ko u filmu.. ma tragedija.. ja sam odmah prvi dan rekla kolegici, vodi računa koliko su ih sada priveli, a za koliko će se podignut optužnica a da ne pričamo koliko će ih uopće i bit osuđeno..omjer će biti tragičan, 100 / 20 / ?5 - 10 možda ?.. što je sa svim onim ljudima koje su uhitili ( jer u našoj državi će te privest i kad si samo možda svjedok ) čije ime se negdje nekome upisalo, a kasnije kome da oni objasne da nisu imali veze s tim ? nikad više neće imati čisti obraz..a još uvijek je onaj obrnuti proces (povreda časti i ugleda) samo sprdačina koja ne zavređuje ni redak..

    avatar

    22.09.2008. (16:05)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    JJA - valjda to ovisi od faksa do faksa. tu u austriji se uglavnom moraju polagati razlike.

    avatar

    23.09.2008. (09:13)    -   -   -   -  

  • levant

    ma nisu zaslužili post. previše energije daješ toj predstavi...:)). I onda pitaš okolo : a koga vi znate da je kupio ispit. ili diplomu? i zamisli nitko nikoga ne zna ali čuo je....:) . Pa ti reci!
    Sranje, totalno sranje. Ovako to bude u totalitarnim državama. Jer takve države moraju uništiti inteligenciju. jer je pametnija od njih i kritizira ih. A to si totalitarna ne može dozvolit. Da ju se kritizira. Ma. Kakav narod takva država. :(

    avatar

    23.09.2008. (10:43)    -   -   -   -  

  • novinarka55

    Tebi samo riječi pohvale, u potpunom si pravu i rekla si stvari koje si mnogi od nas boje sami sebi priznati. Definitivno te nastavljam čitati.

    Srdačan pozdrav!

    avatar

    23.09.2008. (14:50)    -   -   -   -  

  • Nisam ja odavde

    kaj to znači da je situacija treba sazriti, pa je tako sazrijevala dvije godine...ako naplaćuješ ispite umjesto da pitaš, ja ti dam lovu, kaj se onda čeka dvije godine? da diplomiram? da profač ode u penziju? ma, ajde, sve je to cirkus. čim, kak i sama veliš, neku tajnu operaciju poprate kamere, zna se što se želi postići...mislim, zna tko zna, a tko ne zna ništa mu oči otvoriti neće...nažalost.

    avatar

    23.09.2008. (15:32)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Samo da znaš kako nisam još otišao skroz. Nakon 822 dana plovidbe blogosferom ne može se tek tako dići sidro. Dakle moj duh još lebdi nad prijateljskim blogovima. Nadam se da ste shvatili poruku... jer dolaze nam crna vremena. Okupaciju treba dočekati što spremniji. Spremimo se na najgore...
    Inače predzadnji post će se moći komentirati do kraja mjeseca, a onda i njega isključujem i završavam knjigu, kojoj ste svi vi doprinjeli sa svojim mišljenjem. Zadnje dane sam ubacivao nove tagove, popravljao slike koje su nestale s neta u međuvremenu i pripremao sve za drugo izdanje dnevnika svemirske postaje 012station. Broj ISBN13 978-953-99838-9-3. Vrijeme je za novu stranicu... ili oblik djelovanja ;)

    avatar

    23.09.2008. (15:35)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Ova akcija je samo jadni potez vrle nam RH koja njome pokušava odati dojam da nešto čini po pitanju korupcije, ali se to i dalje može objesiti mačku o rep. Što se tiče titula, iako ću ju vrlo brzo imati i sama, a lako moguće da neće biti i jedina, uopće me ne impresioniraju jer svatko tko je dovoljno uporan može nakon završenog faksa upisati doktorat i privesti ga kraju. Mišljenja sam da u životu svoje (i tuđe) titule, bilo lažirane bilo zaslužene, naglašavaju kompleksaši koji se nemaju čime drugim istaknuti pa im je ovo supstitut za osobnost. Oni pravi intelektualci ističu neke druge vrijednosti, bez tituliranja, a prvenstveno uz skromnost na uštrb pozerstva i težnje nekom elitizmu. Što se tiče osječkog Prava i Ekonomije, a i još pojedinih fakseva, priča mi je poznata u mjeri da mi se bljuje.
    Netko je pisao kako nije etično da novinari u rano jutro fotkaju i objave sliku jedne od uhićenih profesorica, podbule i raščupane, a ja sam na naslovnici odgovorila ovo:

    "A koliko studenata dolazi na ispite s podočnjacima od cjelonoćnog i višemjesečnog učenja, bez šminke jer se nemaju vremena šminkati, satima preznojeni, gladni i žedni čekaju profesora koji se udostoji pojaviti u kabinetu tek 5 sati iza termina usmenog jer gospodin ima neke "važne" obveze izvan fakulteta koji mu je, btw, radno mjesto, a da ne spominjem da su te "obveze" mahom političke naravi?

    Kao šlag na kraju, isti ti izmaltretirani studenti na usmenom padnu iako gradivo sipaju iz rukava kako bi oslobodili mjesto nekom tatinom sinčiću/kćerkici koji će isti taj ispit položiti preko veze, bez da je pipnuo knjigu.

    Je li itko pisao o nedostatku civiliziranih kriterija prema njima? Nije. E pa onda, zar da žalim ovu uzjogunjenu ženturaču? No way, nitko nije žalio ni mene, a ponajmanje bi me žalila ona."

    avatar

    24.09.2008. (00:05)    -   -   -   -  

  • kratke...

    lako ti biti skeptik i pesimist kad se okružiš ili nađeš u pravom okruženju (problemi, jadi, nevolje, jednom rječju... s...), ali budi ti optimist... na muci se poznaju junaci :)

    avatar

    24.09.2008. (13:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...