Komentari

cheshirecat.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


 • dmj

  Istinolikost je zapravo sjajna riječ, istina je samo jedan od pojavnih oblika upakiranih u "likost" i teško je razlučujemo od neistine. Zapravo, uspješni u prikazivanju sebe istinitima nisu oni koji to uistinu i jesu, nego oni koji su istinoliki. Recimo, onom momku iz Nazareta (iako ja osobno više cijenim jednog drugog dasu iz Nazaretha u Pennsylvaniji, koji je zapravo rođen u našem Motovunu, još dok nije bio naš i zvao se Montona), kojem su jučer ujutro na prekrasnom srednjevjekovnom Römerbergu, dok sam prolazio onuda u potrazi za suvenirima kojima bih razveselio autoricu ovog bloga, zapjenjeni i ekstatični ljudi vikali "Jesus macht frei" i pjevali mu pjesme aranžirane na način koji nevjerojatno podsjeća na Hair... Taj je tip uistinu bio jako istinolik i zato je uspio, kao i drugi slični njemu kroz povijest.

  avatar

  21.09.2008. (13:32)    -   -   -   -  

 • Lund

  Evo kao mali jezični prilog, pomalo u vezi s tvojom istinolikošću: u njemačkom također svašta čine s tom istinom, pa sam već naišao na wahr-beissen, wahr-kotzen uz naravno uobičajene wahr-sagen i wahr-nehmen...

  avatar

  22.09.2008. (14:50)    -   -   -   -  

 • dmj

  A Wahr-burg, dvotaktna istina koja puno dimi?

  avatar

  22.09.2008. (15:54)    -   -   -   -  

 • Lund

  Ajme da....jel postoje još ti auti? To se pušilo do neba...:)

  avatar

  22.09.2008. (23:13)    -   -   -   -  

 • anspik.

  zamisli kad bi rječnici bili pisani kao ovaj tvoj upis. to bi bilo zabavno, ali i vrlo opsežno. izlazili bi u tomovima i zauzimali cijele police!

  avatar

  08.10.2008. (00:15)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...