Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • nema me

    stvarno mi više idu na kurac s tim Bleiburzima i Jasenovcima, pogotovo ovi izvan Hrvatske

    avatar

    20.09.2008. (13:32)    -   -   -   -  

  • stroke

    ovaj tekst ne govori o Bleiburgu, već o ljudima sa ovih prostora koji se, izgleda, nikada neće promijeniti. nije bitno govori li to čovjek unutar ili izvan Hrvatske. bitno je da je ubo u bit problema.

    avatar

    20.09.2008. (13:46)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    u svim pravcima NRJ odrzavani su marsevi smrti: uglavnom ne zato shto je neko bio hrvat, srbin ili ganci, vec kao potencijalna pretnja rezimu u nastanku. za pochetak je valjalo obezbediti shto je moguce detaljniju sterilnost i toplotu inkubatora, u kojem se realni socijalizam, sa ljudskim licem, imao roditi.
    negde pochetkom 60-ih. tito je na Brijunima primio 100. rezisera, medju kojima i neke ideoloshki vec sumnjive, iz tzv. 'crnog talasa'. medju njima je bio i Purisha Djordjevic, koji je tih dana uspeo chak da fotografishe Broza iz donjeg rakursa. Tito je u neformalnom razgovoru zaredjao od jednog do drugog filmskog stvaraoca i pitao ih shta to oni imaju u planu u bliskoj buducnosti. Purisha je za sebe rekao da bi se on pozabavio varljivom '48-om. Tito je na to, upotrebivshi tipichno srpski izraz, rekao: "Nemojte mi to prchkati". ovo dosta govori o tome da li je u ochima poluboga bila bitna nacionalna pripadnost. i tako smo svi mi srbi, i on je to vrlo dobro znao ahahahahaha
    inache, Kurt Waldheim nikada nije pao na kolena, niti je bio nemachki kancelar: Mate je mislio. verovatno, na Willija Brandta. Kurt je inache za vreme drugo svetskog rata bio kao oberleutnant u obaveshtajnoj sluzbi bio stacioniran i u Jugoslaviji, zbog cega je krajem 80-ih osnovana struchna komisija koja je imala da ustanovi chinjenice o njegovom vojevanju u okviru wehrmachta. kurt je bio austrijski diplomata i kancelar.

    avatar

    20.09.2008. (15:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...