Komentari

mindbuilding.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • tomo

    Je..... istina je!

    Mislim da novac, novi auto, popularnost u internacionalnim razmjerima neće stvoriti sreću u čovjekovom srcu - to su samo kratkotrajni faktori čovjekove sreće. Sada ćete sigurno postaviti pitanje: "A zašto su kratkotrajni?" - Zato jer se brzo naviknemo na njih pa nas više ne usrećuju - isto kao što se naviknemo na stalni vonj, pa ga vremenom ne osjetimo više tako jako.

    Čovjek gradi svoju sreću u svome srcu, kao zidar kuću i takva sreća ima tendenciju stalnosti i rasta.

    I oni koji nemaju za kruh se isto mogu smijati jednako kao i ostali, ali to uključuje i one koji žive teškim životom u uvjetima za koje si čovjek u ovim našim - zapravo bogatim predjelima ne može ni zamisliti - nevejerojatno ali i ti znaju bit sretni.

    Možda takvi posjeduju više sreće u srcima svojim nego jedan milijarder ili burzovni mešetar ili da ne kažem jednog političara sa dvanaest puta većom plačom od hrvatske prosjećne plače s toplim obrokom i još sa autom koji je mogao kupiti bez kredita u posebnim okolnostima za kojeg ima još i besplatan parking. To ima samo kod nas. Da ne duljim.

    Oni koji trče za karijerom, parama moraju tako kako bi shvatili da tu neće naći sreću. Neki kasnije shvate - shvate da imovinu ne mogu ponijeti u svoj zagrobni život, a neki ipak ranije.

    A zašto nam imovina ipak treba? - da bi ju sebično podjelili i tako ipak za sebe zatražili malo sreće.

    avatar

    19.09.2008. (20:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...