Komentari

inovator.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Topla voda

    Zvuči dobro

    avatar

    10.09.2008. (07:08)    -   -   -   -  

  • bacuska

    O ovoj i sličnoj ideji sam razmišljao još u 4 razredu srenje što bi bilo sad prije 7 godina. Ideja je bila ista ovakva. Ako imaš web na netu, internet stranice aplikacije i štošta drugo, zašto ne bi mogao imati OS na netu. jedan os za sve korisnike, ali svatko ima predefinirane svoje postavke. Na samom OS-u su instlirane sve moguće stvari i programi koje bi ljudi mogli koristiti. Lijepo sa bilo kojeg računala na svijetu uštekaš USB koji boota tvoje login inforamcije (služi kao KEy) i logirate direktno na net na tvoj OS. Kada se podigne sve radi kao da je na kompu. Nepotrebno išta instalirati jer se može izabrati iz brda instaliranih programa. Tako i linuxi slično funkcioniraju sve što može zatrebati nalazi se na netu u bazi programa. ALi ovo bi sve radilo preko neta. JEdino što je u to doba to zvučalo kao SF jer su brzine bile poprilično slabe a mislim da su i danas za mogućnost prijenosa takvih podataka. Jer da bi sve radilo savršeo brzine bi morale postizati najmanje klasičnog etherneta. I da u originalu je idjea bila da sve bude omogućeno za malu mjesečnu naknadu koja bi pokrivala servere.

    avatar

    25.10.2008. (01:01)    -   -   -   -  

  • Moje inovacije

    @bacuska - errrm, mozda nisi upoznat, ali danas postoji 10GbE i razvija se 100GbE. :) Inzenjeri iz Alcatel-Lucenta su jos prije godinu dana kroz opticko vlakno progurali 15Tbps, tako da, nije tehnologija problem, problem je u ljudima koji odbacuju takve ideje kao SF, a ne razmisljaju da sa danasnjim stupnjem razvoja tehnologije, taj SF postaje stvarnost u periodu od 3-5 godina. Ako zelis da nesto napravis sa idejom, trebas ju razviti do nekakve prototip faze, a nakon toga sve ovisi o tome koliko imas srece i koliko si se dao u tu ideju. Meni je problem sto ih imam previse, pa se niti u jednu ne mogu dati koliko bih zelio, plus sto sam jako los u izradi prototipa (nedaj boze da ja moram nesto sa rukama raditi, to moze ispast samo nesto grozno).

    Samo ti udri po tome, smisljaj, ako zelis, mogu ti ja objaviti pokoji tekst na ovom blogu. :)

    avatar

    31.10.2008. (17:25)    -   -   -   -  

  • karudijan

    Sto se tice desktop virtualizacije, Citrix je veci igrac od VMware na virtual desktop strani, ICA protokol je mnogo efektivniji i tehnicki bolji od RDP (ili PCoIP).

    Sto se tice 100GE, postoji dosta problema sa toplotom, pored toga 10GE nije u potpunosti ratifikovan, neki delovi jesu a u ostalima sve se trkaju da dokazu da je njihova tehnologija najzastupl (primeri, Cisco i Brocade, Juniper, 3COM, itd).

    avatar

    25.10.2010. (17:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...