Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • odmak

    Vrlo profano ću reći, oprosti mi, to je razlika della diferenza između kritičara i stvaraoca ili se kaže stvaratelja.

    avatar

    20.08.2008. (06:30)    -   -   -   -  

  • markiz

    Kako sam ulovio Liječenog u laži

    Nitko nije humaniji od markiza u što su se mogli uvjeriti svi koji su čitali njegova putešestvija. Liječeni u sebi nosi to prokletsvo podvojenosti pesnika-kritičara koji žonglira između sna i jave pa je propustio zapamtiti markizovu opasku na 108. stranici Truliksa:

    "Volio bih čuti koliko ste humanitarnih paketa poslali svojem izgladnjelom rođaku u Eritreju. Humanoidi, jeste li svjesni svoje humanosti?" (lipanj, 2007.)

    Vidiš, liječeni, kako si postao žrtva markizovih sublimiranih poruka, kao i tvoj jadni kum Šovagović koji se u zadnje vrijeme nešto mota oko patologije isto kao i plagijator Jergović oko male mrtve Srde. Dobro, Jergović barem priznaje da je nekrofil, no moji su leševi za razliku od leševa tvojih gojaznih prijatelja itekako živi i neće oni tako lako pod zemlju jer jedino ih ja mogu sahraniti.
    Iz svega ovoga daje se naslutiti da si došao na promociju markiževog remek-djela, a da ga uopće nisi pročitao! To bi moglo objasniti onu tvoju fantastičnu opasku da je tu riječ o vampirskoj književnosti jer prema tvojem oštroumnom folklornom uvidu, mrtvac može govoriti jedino ako je povampiren.

    (L)OOO(L)
    (C)OOOO(L)
    (F)OOOOO(L)

    avatar

    20.08.2008. (09:21)    -   -   -   -  

  • markiz

    P.S.
    priručnik za razumijevanje jezika 21. stoljeća dobrohotno ostavljam ovdje

    avatar

    20.08.2008. (12:15)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    'Ponegovana rezignacija je umetnichko stanje; ona brishe konture svima stvarima i bolestima, pa i smrti' - zapisao je odavno, u vremenima nasushnog potiskivanja izmedju grozomornih ratova, jedan stari vojvodjanski pisac, hronichar palanachkih grobalja, i mnogih dogadjaja u zavichajnoj literaturi. ova vrsta blagovesne rezignacije danas vishe ne funkcionishe; naprotiv, vazi istaknuti i poochiglediti rdjavost sveta i njegove mane, shakom u glavu!
    Covek koji zeli da savesno utiche na razvitak drugog choveka (a to danas, po svemu sudeci, hoce josh samo umetnik) uspece na samo jedan nachin: afirmishuci njegovu snagu mishljenja, nauchiti ga da posmatra chinjenice sam svojim umom i na osnovu njih uzmogne praviti logichne zakljuchke. znachi to: nasilno ga, ako treba, emancipovati od psiholoshko-propagadne mashine za prezivanje, i u malim, pol potovskim grupama, podstaknuti na jednu renesansu mishljenja.

    ovo shto sledi nema gotovo ikakve veze sa bilo chime, ali
    poslushajte refren jednog bivsheg kenjingradskkog rap banda, koji aludira na politichku korektnost u Srba (upravo sam ga chuo, a mnogo mi je smeshan):

    '...Pajdo* koma,
    od Shiptara i
    Roma'


    *pajdo- heroin

    avatar

    20.08.2008. (13:28)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..Igra, glede gornje pesmice ; prste k' sebi !

    avatar

    20.08.2008. (17:25)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    ...cveba, pajdo je heroin, a ne heroina.

    avatar

    20.08.2008. (19:58)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..ideshhhh, ceterum censeo daklem - prste' k sebi !

    avatar

    20.08.2008. (20:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...