Komentari

laganemisli.blog.hr

Dodaj komentar (52)

Marketing


 • luki 2

  Da, tako je to - neki ne znaju kako sa sobom, a drugi ne znaju što bi od sebe...Žao mi je samo djece - nepravom upletene, sa posljedicama koje će nositi cijeli život. Pozdrav od Luki

  avatar

  08.08.2008. (22:17)    -   -   -   -  

 • Marijan M. (34)

  jadna djeca, i u jednom i u drugom slučaju...

  avatar

  08.08.2008. (22:18)    -   -   -   -  

 • slaven178

  obje su divne! go girls!

  avatar

  08.08.2008. (23:04)    -   -   -   -  

 • Sanja

  Hm...moje mišljenje o skrbništvu - treba ići majci. Trebat će neko vrijeme da se dijete privikne, da se sprijatelje, da shvati... ali njemu s bakom i djedom koji su ogorčeni nije najbolje.

  avatar

  09.08.2008. (08:01)    -   -   -   -  

 • missillusion

  teško pitanje, tom djetetu je najgore, već je vjerojatno zatrovan i da ode živit s njom nikad neće imati zdravi dobar odnos, a ako ostane kod njih samo će se dublje zakopavati u mržnju.., ne znam...

  avatar

  09.08.2008. (16:34)    -   -   -   -  

 • Sanja ...

  čitam, samo da znaš :)

  avatar

  09.08.2008. (23:04)    -   -   -   -  

 • king

  pozdrav iz os

  avatar

  10.08.2008. (10:02)    -   -   -   -  

 • Kinky Kolumnistica

  I meni je žao djece, u oba slučaja, međutim, nije mi jasno nešto drugo. Kakve veze ima Simonino peglanje kartica s drugim zlostavljanim ženama u RH? I zašto bi te druge žene trebalo biti briga jza ednu Simonu Gotovac? Naravno da će mediji prenositi takve tričarije - jer javnost to čita, kupuje časopise s tom tematikom, hrani se emisijama tog tipa jer narod je kolektivno šupalj i površan. Evo, o tome već na ne znam kojem blogu i čitam, svi blogeri se raspisali o toj ženi pa sam tako i uspjela povezati o kome se točno radi. Dakle, svi su upućeni u tematiku pa naravno da će novinari onda to i prenositi jer time zarađuju svoj kruh.
  A zlostavljane žene će biti zlostavljane postojala ili ne Simona i njezine svađe i mirenja s mužem. A ona će peglati svoje kartice jer ima mogućnosti da ih pegla, kao što bi ih peglala i svaka ta zlostavljana žena ako bi imala dovoljno novaca na njima.
  Ono što želim reći jest da nikoga ne branim, ali da doista ne vidim poveznicu zlostavljanih hrvatskih žena i medijskog pisanja o bilo kome, pa tako i o plitkom paru Gotovac. Live and let live.

  avatar

  10.08.2008. (10:04)    -   -   -   -  

 • II-_-II e-nora

  Ja se uvijek čudim ljudima koji se tuđim životima bave, ma kakvi oni bili!
  !

  avatar

  10.08.2008. (10:25)    -   -   -   -  

 • The Sims 3 Sapunica

  Neki dan sam gledao emisiju u kojoj su bili Ana i njezin muž, a djevojčica se okolo došetavala. U jednom trenutku su se pred kamerama, izgleda, posvađali te je Ani bilo neugodno. Nisu se uopće obazirali na djevojčicu koja im se došetavala u tom trenutku. TO me najviše iznenadilo. Dijete treba odmalena zaštiti od takve okoline kako ne bi imala posljedice u kasnijoj dobi.

  avatar

  10.08.2008. (10:36)    -   -   -   -  

 • Lagana

  Ne mogu da ne odgovorim na komentar cure čije pisanje izuzetno cijenim i čiji blog redovno posjećujem. Kinky, bila sam u nasilnom braku, novaca i više nego što nam je trebalo, pa čak ni u ono vrijeme dok mi nije oduzeo kartice nije mi padalo napamet, niti sam za takvo što imala volje, ići peglati kartice nakon što bi me dan prije istukao ili nešto još gore. I ne počinje Kinky nasilje odjednom. Ne probudiš se ujutro sa modricama za koje ne znaš otkuda ti. Ne znam mogu li ti opisati mehanizam straha koji te zatvori u taj gorki i začarani krug. Samo se nadam da to nikada nećeš ni saznati. Nitko na čelu ne nosi display sa natpisom: Ja sam potencijalni ili već jesam nasilnik. Sad ih prepoznam na kilometar, tada nisam znala, jer se nikada nisam s tim susretala, nitko mi blizak nije bio u takvoj situaciji. Niti se u medijima toliko pričalo o tome. Studiraš, sretneš nekoga, živite zajedno i sve je krasno, zaljubiš se i stanete pred oltar. Ljudi se kvare, kaže Gibo. Iako ja sad znam da su svi takvi već bili dobar materijal za kvarenje. Tada nažalost nisam znala. I ovdje je najvažnije što se radi o djeci. Svi oni su dovoljno odrasli ili nisu, pametni ili ne, a o psihičkoj stabilnosti neću ni govoriti. Djeca su još uvijek ona nevina i neiskvarena bića i treba im pružiti mogućnost da odrastaju u zdravoj sredini da bi postali zdravi odrasli ljudi.

  avatar

  10.08.2008. (11:24)    -   -   -   -  

 • titty

  Who the f*ck is Simona Gotovac?!

  avatar

  10.08.2008. (12:58)    -   -   -   -  

 • lobotomya

  Djeca uvijek najviše stradaju zbog ponašanja svojih bezumnih roditelja. gotovčevi su sve samo ne brižljivi roditelji, dijete ih uopće ne zanima, samo novac i " slava ", trebalo bi im dijete oduzeti.
  Što se tiče Magaš, zaista ne znam, tom bi djetetu također bilo bolje i bez majke i bez djeda i bake, jer u oba slućaja ono je najveća žrtva okolnosti i mržnje. Pozdrav !

  avatar

  10.08.2008. (13:01)    -   -   -   -  

 • cimmerian

  A šta vi očekujete od sponze vulgaris,jedino što je njoj bitno je da završi na pari bez obzira na sve pa i na vlastito djete.

  avatar

  10.08.2008. (13:11)    -   -   -   -  

 • uzburkano more

  Ona je tijelo a o novac jedno bez drugog ne mogu iz čisto praktičnih razloga, a pozornost svekolike javnosti duševna hrana, dijete im je u svemu nevažno, da njeno ponašanje je za svaku osudu i njegovo dakako, ali tko bi onda prodavao novine??????Što se slučaja Magaš tiće dijete bi trebalo biti sa majkom ako je to moguće i ako to želi, biti će teško dakako, ali pobogu kada je lako? pozdrav

  avatar

  10.08.2008. (13:55)    -   -   -   -  

 • Kinky Kolumnistica

  LAGANA - žao mi je što si to morala proživjeti i, istina, dok ne iskusim, nemam pojma kako je to, iako, mogu sa sigurnošću reći da je užasno :( I suosjećam sa svim zlostavljanim ženama te im držim palčeve da se uspiju othrvati nasilniku i surovoj stvarnosti koja ih je snašla.
  Meni samo nije jasna jedna rečenica u tvom tekstu: "ali nisu li ti isti novinari u jednom trenutku pomislili kako Simonom, dotjeranom, našminkanom u odjeći s potpisom, vrijeđaju sve žene žrtve obiteljskog nasilja?"
  Da, novinari pišu gluposti, to je istina, ali zašto bi prilog o dotjeranoj Simoni vrijeđao žrtve obiteljskog nasilja? To mi nije jasno. Ne znam, možda se ta Simona liječi shoppingom ako uopće i jest zlostavljana. Neke žene piju antidepresive, ona kupuje i brine o izgledu. Iskreno, meni je shopping puno bolja terapija nego lijekovi, ako bih baš morala birati, barem dotična ne sjedi kod kuće u četiri zida i u oblaku straha i panike, već se otisnula u svijet, među ljude pa makar i u shopping.
  E sad, pošto ja te ljude ne poznajem osobno, mogu reći da je upitno zlostavlja li ju on ili je možda baš on žrtva nje-lukavice. U tome je kvaka, a javnosti se situacija može uvjerljivo prezentirati na oba načina. Zato ja ni ne obraćam pažnju na medije, ne vjerujem im pa mi valjda zbog toga nije bila jasna ta povezanost medija i žrtava obiteljskog nasilja, a bilo bi lijepo kada medije ne bi preozbiljno doživljavali ni drugi, pogotovo priče o javnim osobama bolesno željnim pažnje javnosti koje nećemo nikada u životu imati prilike upoznati niti tu priliku želimo dobiti.
  Uglavnom, nadam se da nisam svojim razmišljanjem nikoga povrijedila, a pogotovo sve žene u sličnoj situaciji, a kojima od srca želim jednu ljepšu budućnost :) Pozdrav, nisam znala da i ti mene čitaš ;)

  avatar

  10.08.2008. (14:46)    -   -   -   -  

 • promatram, razmišljam

  Djeca su u svakom slučaju žrtve ne bitno da li roditelji ostanu živjeti u poremećenoj bračnoj zajednici ili se rastanu !
  Mišljenja sam da je ipak za dijecu bolje da žive s jednim roditeljom u miru nego da gledaju i slušaju svaki dan razmirice ako ne i grublje stvari !

  Zlostavljanje nije samo kad se muž i žena tuku ili kad muž tuče ženu a ima i obrnutih i ako rijeđih slučajeva ... bar danas, u 21. stoljeću znamo kojih sve vidova zlostavljanja ima !

  I zašto ne bi vjerovali gospođi Simoni da je zlostavljana ...da li zbog predrasuda prema lijepoj i dotjeranoj mladoj ženi ...

  Da li su to iskrice zavisti, ljubomore zbog lijepog tjela, šarma, mldosti ili prilika koje ona ima a koje mi nemamo ili zbog godina u koje smo neke od nas dobrano zagazile ?

  Naše vrijeme je bilo i prošlo, sada su drugi na redu !
  I tako treba biti !

  Ne postavljajmo se kao suci ...

  A gospođa Ana ... zločin koji je uradila ona će ispaštati dok je živa !
  Ni jedan muškarac koji je do nedavno ubio svoju suprugu nije bio tako maltretiran, kako od novinara, javnosti a bogme i pravosudnih djelatnika !
  I ako Ana nije prva žena koja je ubila svog muža !
  Ali je mlada, lijepa i obitelj iz koje joj je bio pokojni suprug izglada moćna pa joj još i dijete ODUZLI a odvjtnik koji ju je trebao braniti je blamirao, ponizio, doslovno, on je razapeo !

  Pola milijuna kuna on je Aninoj obitelji tražio, da li je dobio, ne znam ali javnost čini se ipak prepznala barabu koja se poigravala i to ne samo s Aninim životom već još i s
  životima članova jedne bolesne zadarske obitelji od kojih je OTKUPIO stan za svoju odvjetničku radnju a NJIH bidne smjestio u šupu !
  A bolesni ...
  Što je danas s TOM OBITELJI ?

  Eto, što rade neki lokalni moćnici !

  Vraćm se Ani ... da obitelj Magaš nije MOĆNA, Anin sin bi bio kod Aninih roditelja ili u skrbničkoj obitelji ali ne, lokalni moćnici su DODIJELI Aninog sina obitelji Magaš koji su dijete trovali ...
  Ani nisu htjeli dati ni sliku sina a kamo li da ga viđa !
  I, mi kao demokratsko društvo !
  Gdje su tada bili ONI koji trebaju brinuti o TAKVIM slučajevima ?

  Čudi me kako baš žene, koje bi trebale biti solidarne s ženama, najčešće se postavljaju kao suci ...
  Žalosno ...
  Pa nismo svi isti, neki mogu PONIJETI 5 a neki 50 kilograma ...

  avatar

  10.08.2008. (17:15)    -   -   -   -  

 • ETNA

  Simona - sponzoruša, Antiša - sajko

  avatar

  10.08.2008. (17:29)    -   -   -   -  

 • dovoljno za zauvijek

  Zašto nitko ne vjeruje da je Simona zlostavljana?!
  Gledam ja neki dan tv (dok su još bili skupa i imali onu godišnjicu pa im se pričalo o dadilji kak je otišla s djetetom) i mislim si 'Bože, al je ova tupava, samo se smiješka' i nakon što sam malo promislila i pogledala njega, shvatih - baš izgleda kao nasilnik, a ona izgleda baš kao jedna od onih žena koje se nervozno smiješkaju od straha.

  Ugl, slažem se s Kinky, zašto bi Simona ijednu zlostavljanu ženu vrijeđala svojim peglanjem kartica?!
  Te imaju veće brige od toga da se zamaraju kako jedna ženskica ruši njihov 'ugled' zlostavljanih.
  Što misliš - da ostale zlostavljane ne bi trošile da mogu? o itekako bi, ali nemaju odakle.
  Simona je lijepa i tupava, ali radi sve jedino onako kako ona zna.
  I tko smo mi da sudimo, ako želi biti na tvu, nek bude, a mi smo budale što to uopće pratimo, ako ne - i znamo napamet tko je što rekao.

  Što se tiče Magašice - dijete bi trebalo biti kod nje.
  Ali vrlo vjerojatno će socijalni radnici/odvjetnici opet napraviti neko sranje.. tko je vidio dijete dati ubojici? ipak smo mi prekonzervativan narod.

  avatar

  10.08.2008. (19:08)    -   -   -   -  

 • Lagana

  Opet moram odreagirati komentarom. Vidim da mnogi nisu shvatili da se ovdje zapravo radi o djeci, a okarakterizirati nekoga kao nasilnika samo na osnovu toga da tako izgleda nije ispravno. Imam jednog poznanika za kojega bi definitivno rekli da je nasilnik čim oko stavite na njega, a on je čovjek beskrajno predan obitelji i svoju suprugu drži kao kap vode na dlanu. Za razliku od njega, moga bivšeg muža, smatrali su izgledom i ponašanjem kao dobričinu kojeg na "ranu možete staviti". Izgled vara. Niti bih se usudila Simonu nazvati glupačom. Ovdje se radi o tome da žene koje zaista trpe nasilje ne žive kao Simona, a vjerujte mi da znam o čemu govorim jer su one moje štićenice i zbog svog vlastitog iskustva i želje da im pomognem sam i osnovala Udrugu za pomoć ženama i djeci žrtvama obiteljskog nasilja u gradu u kojem sada živim, a prije toga je nikada nije bilo. Vidim te žene svaki dan. Bila sam u njihovoj koži. Mislima da sam ipak kompetentna izreći svoje mišljenje. Što se tiče slučaja Magaš, jedna blogerica je u svom komentaru dala svoje mišljenje kome bi trebalo dati dijete i ja se s tim nažalost slažem, ma kako okrutno bilo. Da to izgovorim naglas pojeli bi me:). Ipak, meni su djeca ona koja su najvažnija. I kada god mi se javi neka žena i dođe kod mene, već pri drugom susretu zamolim je da povede i djecu ili dijete ako je moguće. Nismo sve jednako jake da iz svega izađemo samo sa ranama koje će zarasti i ostaviti samo ožiljak. Mada ni tada vjerujte nije onako kako izgleda.

  avatar

  10.08.2008. (19:22)    -   -   -   -  

 • Lion Queen

  Znaš kako ćeš najbolje saznati kako će Magašica u budućnosti nositi svoj križ: pusti da te netko pritegne za grlo i nemoj se braniti, a prije toga mu objasni da stegne koliko god može jače.

  Ženo, Magašica je svoje odslužila i nitko joj ne treba oduzimati pravo na dijete. Ako će njoj oduzeti dijete, neka oduzmu svim robijašima, kako dilerima, tako prometnim prekršiteljima-ubojicama na cesti ili bilo kome drugom. Pa kad se oduzima, nek se oduzima svima! Ili nikome! Ne misliš li?

  P.s. zašto mi se čini zbog ovog tvog teksta na kraju, da ti nisi prava osoba za čelo Udruge za zastupanje zlostavljanih žena?

  avatar

  10.08.2008. (20:00)    -   -   -   -  

 • missillusion

  joj, da zaboravih se osvrnuti na simonu. ne razumijem poantu, zar žene moraju udovoljavati nekim kriterijima inteligencije i skromnosti da bi bile zlostavljane? može ona voljeti skupe krpice i biti ne suviše inteligentna, to nema nikakve veze s tim da je muž zlostavlja, a mislim da u takvim situacijama i nema smisla govoriti o uzorima jer niti je ona uzor ostalim zlostvlajnima niti treba biti, čak ni da ne voli peglati kartice i da ima dva doktorata, ona je samo medijska "ličnost" i novine se pomame za svakom takvom pričicom, a žene se moraju same izvlačiti iz groznih odnosa, tako da ne vidim čemu usporedbe s njom, a da je zlostavljana psihički se vidjelo u svakom intervjuu kraj muža gdje je bila vidno uplašena...

  avatar

  10.08.2008. (20:06)    -   -   -   -  

 • ivanna

  teško je suditi po slikama i novinskim istupima,činjenica je da se kod gotovčevih nešto čudno događa i ne bi bilo loše da se neke službe malo pozabave njima jer dijete im odrasta u nemogućim uvjetima i ako tako nastave posljedice na maloj će se početi otkrivati.živimo u društvu kakvom živimo,to nedužno biće jednom će krenuti u školiu a nijhovi roditelji nimalo ne razmišljaju da da se dijete treba socijalizirati među svojim vršnjacima,i vjerujem da joj neće biti nimalo lako kada iza leđaq čuje da su joj roditelji dva morbidna luđaka,koji se ili kolju u ili časte priglupim umanjenicama. što se tiče opčenito obiteljskog zlostavljanja tu imam svoj stav.14 god sam u braku. početak bajan,kao u snovima, kroz nekoliko godina svađe i svađe.sva sreća,nikada se nije dogodio fizički sukob jer ne znam kako bi to završilo.moji bliski prijatelji su bili zgroženi situacijom,suprug pije,izlazi,galami...i niz stvari koje povlače takav način života.iskreno,nisam sigurna zašto nisam nikada podnijela zahtjev za razvod,jer u sebi čak nisam niti vjerovala da će se nešto promijeniti,jednostavno sam otupila i prepustila se...briga o djetetu je bila isključivo moja.držala sam se nekako na površini ni sama ne unajući što da radim,svi su govorili da ga istjeram,da se razvedem,da si nađem nekoga....u jednom trenutku desilo se da mi je dijete dobilo neki virus i da sam s njom otišla na hitnu.na svu sreću bila je dobro i vratile smo se kući. kada sam se vratila i vidjela svog supruga kako pijan i obućen spava smračilo mi se!!! ni danas ne znam otkuda mi se pojavila tolika snaga,ali sam ga digla iz kreveta i napravila takav kraval (bez lupanja i razbijanja,nisam takav tip),ali sam ga verbalno uništila.padale su jako teške riječi,imam osjećaj da sam u tih dva sata vratila te dvije godine pakla i da sam mu u tom momentu sve naplatila! na kraju sam ga zamolila da pokupi stvari i ode uz objašnjenje da mu više neću dozvoliti da nas terorizira alkoholom ui galamom,da mi neće dijete odrastati uz dbva luđaka neko da je bolje da ima barem jednom normalnog roditelja.podsjetila sam ga na njegovo odrastanje i pitala da li to isto želi svojoj kčeri! nakon njegova dva dana spavanja i tihe mise zamolio me da popustim,da mi ne može dati previsoka obećanja ali da će učiniti sve da promijeni svoj način života. prošlo je 7 godina,14 smo u braku,imam normalan život,funkcioniramo zdravo.ne želi se prisječati toga perioda ali povremeno sam kaže da neki puta misli da je to bio netko drugi i da si ne može oprostiti što je bio takav.uz dosta truda ali bez mnogo odricanja imam zdrav odnos sa njim,dijete mi je zdravo,bavi se sportom i ima svu našu ljubav i podršku. nisam se nikada bojala samoće,ali kad se osvrnem nije mi žao truda jer mi je brak stvarno dobar. nažalost,većini žena se ne posreći kao meni i apsolutno ih podržavam u njihovoj odluci da zaštite sebe i djecu. možda je kod mene veliki utjecaj bio i to što fizičko nasilje na svu sreću nisam nikada osjetila,i što cijelo ovo vrijeme radim i nisam toliko ovisna financijski o njemu.

  avatar

  10.08.2008. (20:22)    -   -   -   -  

 • Zar je važno tko sam ja?

  MA jadno....u svemu tome su najmanje kriva djeca, ona će morati ispaštati i imati posljedice zbog svojih glupih i nenormalnih roditelja...A ja sve više sumnjam u tu simonu...iako sad govori da je nju i kćer ante zlostavljao sumnjiva mi je i ona...Ne čini mi se baš kao neka odgovorna i brižna majka...I taj njen ante ju je zlostavljao i mene baš briga kako će se ona ponašati...Ima pravo zaboraviti taj dio svog života i uživati u peglanju kartica, ali žao mi je djeteta...ne trebaju joj takvi roditelji

  avatar

  10.08.2008. (20:48)    -   -   -   -  

 • slaven178

  ante prebij kuju!!!

  avatar

  10.08.2008. (21:34)    -   -   -   -  

učitavam...

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se