Komentari

umojojkuhinji.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • nena

    ha, ovo je stvarno samo za uporene i dovoljno tvrdoglave ;)

    avatar

    13.08.2008. (18:23)    -   -   -   -  

  • skylar

    Draga Mallory, svaka ti čast na upornosti! Ja bih poludila od nemoći već kod prvih pokuša i definitivno odustala od recepta. Jesu li tako fini da si se oko njih trudila i dalje?
    I, kalupići za kuglofe su preslatki, baš mi se sviđaju. :-)

    avatar

    21.09.2008. (13:10)    -   -   -   -  

  • Alis Tara

    ne želim komentirati u negativnom smislu već samo reći da postoje i silikonski kalupi iz kojih vađenje kolačića ne bi predstavljalo nikakav problem.Različitih su oblika itd.

    avatar

    10.10.2008. (21:05)    -   -   -   -  

  • Sanela Mallory

    Hvala na komentaru. Razmišljala sam o silikonskim kalupima, trebali bi biti dobri za izradu ovakvih kolačića, al ne isplati mi se kupovati ih samo zato - imam iskustva s pečenjem kolača u silikonskim kalupima i nisu nimalo pozitivna (dok se biskvit diže, kalup se naginje na stranu, smjese za pečenje ima posvuda i kolač na kraju izgleda kao vulkanski krater).

    avatar

    12.10.2008. (14:38)    -   -   -   -  

  • anna

    zasto nebi pokusala u svaki kalupcic staviti tanku plasticnu foliju prvo, zatim smjesu za kolace i u frizider . Mozda pomogne Sretno

    avatar

    26.02.2009. (04:37)    -   -   -   -  

  • Adi

    Mislim da bi bilo izvodivo da se ti mali kalupici prethodno obloze aluminijskom folijom,onom tanjom i slabijom i tako bi se jednostavno vadili a folija samo odlijepljivala...Pokusajte...

    avatar

    01.12.2009. (20:08)    -   -   -   -  

  • Sanela Mallory

    anna
    Adi

    - ja ne znam foliju staviti u kalupe da ne ostanu "nabori", a ako ostanu nabori to se vidi na stvrdnutoj smjesi. A to onda ne izgleda lijepo i na stvrdnutoj smjesi ne vidi se uzorak s klupa (u ovom slučaju "kuglof-ozorak"), nego "uzorak zgužvane folije". To s plastičnom i alu folijom moguće je jedino ako se smjesa stavlja u neki četvrtasti kalup ravnih stranica (a meni je čak i u takvim kalupima pproblem složiti foliju da bude glatka ( i aluminijsku i plastičnu) - uvijek mi ostaju nabori koji se kasnije "urežu" u ulijanu smjesu.

    avatar

    14.12.2009. (09:24)    -   -   -   -  

  • nadica

    Draga Sanela,
    sve moje pohvale za tvoj trud, ali nažalost ima propusta u tvojim pokušajima.
    Ono što je bitno za ove kolačiće, jest to: 1. da si trebala dodati obavezno mljevenih oraha ili lješnjaka, 2. što manje limene kalupiće, najbolji su oni mini kao za praline. Imaš ih za kupiti, npr. u Metrou mislim od Fackelmann-a pakirane u raznim oblicima, ili neke drugih proizvođača, čak i ne moraju biti premali, već neki između onih za medvjeđe šape i tih za praline. Pogledaj u specijaliziranim trgovinama ili kontaktiraj proizvođače kalupa limenih. Nadam se da će slijedeći pokušaj biti uspješan

    avatar

    12.01.2010. (19:58)    -   -   -   -  

  • Sanela Mallory

    nadica - hvala na pohvalama.

    Da sam u smjesu stavila mljevene lješnjake ili orahe to onda ne bi bio recept koji sam htjela isprobati - naime, imam sličan recept u koji se stavljaju mljeveni orasi/lješnjaci. I upravo zato što se u tom drugom receptu koriste mljeveni orasi/lješnjaci, odlučila sam isprobati ovaj recept u kojem se ne koriste nikakvi orašasti plodovi - jer ne volim orašaste plodove!
    Ta nekakva varijanta kolačića s orašastim plodovima me ni najmanje ne privlači.
    Ako u tu smjesu zbog nekog razloga moraju ići mljeveni orašasti plodovi, onda se više neću ni truditi da to napravim "kako treba", jer ako u tome mora biti orašastih plodova - nema šanse da ja to jedem. Ne znam utječu li ti orašasti plodovi pozitivno na vađenje kolačića iz kalupa, a zbog spomenutih razloga niti nemam namjeru probati tu varijantu.

    Ne znam kakvu ulogu igra veličina kalupa, kad radim te neke male kolačiće - trebaju se dati vaditi van bez obzira na to kako velike/male kalupe koristim (jedino, možda bi bilo bolje da su silikonski).

    avatar

    14.01.2010. (09:05)    -   -   -   -  

  • nadica

    Mogu ti sugerirati druge izbore ako mi kažeš gdje ti mogu poslati mail, da ne svraćam na ovu temu.

    avatar

    20.01.2010. (21:44)    -   -   -   -  

  • Sunčica

    I ja sam vidjela ovaj dotični recept u Moji najbolji kolači ( koji izdaje Gospodarski list), na prvi pogled taj recept mi se svidio i mislila sam onako po slici da je jednostavan.A sada kada sam ovo vidjela ....uuuu, ostala sam bez riječi , pa zar ne provjere te recepte prije nego što ih objave!!??? svu sreću da se nisam odllučila da ga napravim!! pa to je strašno!!jako me to ražalostilo, jer volim peći kolače . :( :( :(

    avatar

    13.05.2010. (21:02)    -   -   -   -  

  • Sanela Mallory

    Sunčica; probaj u smjesu dodati mljevene orašaste plodove, kao što Nadica savjetuje. Ja nisma probala, jer meni sa onda gubi smisao izrade tog kolača - ne volim orašaste plodove.

    avatar

    15.05.2010. (15:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...