Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • nema me

    kako ne znaš? ostalo je slovo U...

    avatar

    05.08.2008. (18:26)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Na žalost, srijemski Hrvati su platili vrlo visoku cijenu i za NDH, i za Republike Hrvatske. Srbi su nas ubijali, protjerivali, a ovaj ostatak ostataka jednako gaze hrvatski kao i srpski političari. Svejedno, volim Hrvate, volim Hrvatsku, moju Domovinu, makar i da me se nikada ne sjeti. To je u genima, u srcu. U glavi, priznajem, odavna nije tako.

    avatar

    05.08.2008. (20:01)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    nezgodna okolnost je ta shto je film sa Spegeljem pushten tek nakon sto je oruzje vec preshlo granu, na vashu stranu.
    Oluja i progon kosovsih albanaca 1999. bezmalo su identichne priche.

    avatar

    05.08.2008. (22:29)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Dragi Nemanja,

    1.

    Čitam Vaseljenu pod pinijom na Lošinju. Jedem na maslinovom ulju, a kod tebe kiseli krastavci. Nakako mi ne prija... Tomac, Špegelj, Mesić... Sve sami Svjedoci Istine. Zar nisu Mesić i Manolić bili onomade s doktorom Dabićem u Grazu? Jel' i onaj Špegeljev film strave bio dio humanističko-urotničkog plana preseljenja. Tomac, veruj mi na reč časni Nemanjo, taj se bio toliko prepao Haga da sada, kad je vidio da ga tamo kao bezveznjaka niti ne zovu, sam se opsesivno nudi za svjedoka. Jebem li im hagioapokrifografije. Dođe mi da čestitam Handkeu na posjeti Miloševiću. Taj je barem putovao u obratnom smjeru – a vidi ti ove kako puštaju bočice s pismima niz vodu. Nemanjo, ove splačine pozitivno tumačim samo u smislu 11. teze Manifesta patoblogije: Blogeri su do sada svijet samo različito tumačili, a stvar je u tome da se on izopači. Jel' bilo tako nekako? Pozdrav s morskog grebena, da ga dalje ne rimujem.

    2.

    Nije baš da sam čitao Obraćenika, ali kad sam htio izmjeriti količinu teksta na End, naišao sam na jednu od Tomčevih misli, možda i završnu:
    "Kršćanstvo nije religija bogatih, bahatih i silnih ljudi, kršćanstvo je religija sirotinje".
    Dakle, nakon što su nama bogatima, bahatima i silnima oduzeli sve, sada nam sirotinja oduzima i kršćanstvo. Časna riječ, prema ovom Tomcu, Jergović je pravi div - Tomac završava s onim s čim Jergović počinje - naime, sa sirotinjom. Zar samo ja primjećujem tu tajnu vezu?
    Hoće li se netko s patoblogije poduzeti hermeneutike Tomca, a da to baš ne moram ja kao vanjski suradnik. Ili će se dopustiti taj ...kako da se kaže... taj.. Kraj Skepticizma!
    Inače, Nemanjo, nisi Kuru potposao pod njegov prethodni komentar pa ispada da pozdravljaš samoga sebe.

    Pozdrav, dr. Kuro Sava Na Rola

    P.S.

    Dr.Kuro šalje priloge mailom, s nekakvoj bondovskog, jeamesbondovskog gadgeta, pa ih ja onda unosim kao komenar.
    Ne znam zakaj ovaj servis šljaka tako nesolidno da već guta retke komentara, ali, eto, valjda će to Darius popraviti.
    Kuro, sorry, nije do mene - crk'o marshall.

    avatar

    05.08.2008. (23:06)    -   -   -   -  

  • odmak

    Zašto ne čekati 50 godina. Čisto radi iluzije.

    avatar

    06.08.2008. (04:33)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Pozdrav Kuri.
    Želim da što dulje namače svoje mošnje u lošinjskom akvatoriju.
    Svojedobno sam na Vaseljeni opisao atmosferu s predstavljanja Tomčeve knjige „Moj obračun s KGB-om“ u Sheratonu. Za one koji ne znaju, KGB je komunizam, globalizam, bezboštvo.
    Sam prizor predstavljanja knjige bio je groteskan. Ispred prepune dvorane dementni Hrvoje Šošić je uzvikivao:“Ti si neki vjernik! Komunjaro“, pokazujući nekakve kompromitirajuće dokumente, a Šošića je podržavala Ana Lučić urlajući:„Smrt komunjarama!“ i pritom mahala ultradesničarskim časopisom Ultimatum (za samo 10 kuna). Zarumenjeni Tomac sjedio je pokraj biskupa Mile Bogovića koji je tumačio kako je Biblija prepuna primjera obraćenika pa je povukao paralelu između sv. Pavla i Zdravka Tomca. Ako izuzmemo Tomčevu teorijsku potkovanost gdje veoma kompetentno progovara o problemima iz naslova i citira mnogo korisne literature, ostatak knjige je prilično morbidan. Naime, koncipiran je kao razgovor s mrtvim studentima u formi pisama što me je dovelo do zaključka da je Zdravko Tomac zapravo patolog!
    .................................................................. ........................................................................... ..........................

    avatar

    06.08.2008. (09:36)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..skromno preporucam da svratite danas na babl.blog..ima jedna sjajna ratna crtica, ja bi metnula link ali ne znam kak.

    avatar

    06.08.2008. (12:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...