Komentari

zoompolitikon.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • Taurunum

    Ovome postu mogao bih dodati još samo ovo: ako se dobro ne nauče lekcije iz povijesti, pogreške se redovito ponavljaju umnožene i masno podebljane. Izlazak iz SFRJ za Hrvate nije bio izlazak iz sustava, nego samo još jedno preodjevanje. Minimalni demokratski pomaci ne mogu uništiti gorak okus starih, pokvarenih komunističkih aparatčika, pače i onih koji su samo formalno bili na "pravoj" strani. isti vladaju i danas cijelim prostorom bivše SFRJ, zadovoljavajući vlastite interese i glad za moći i novcem.
    Šteta za Hrvatsku da nije uspjela niti ovoga puta. Do druge prilike mene više neće biti na ovome svijetu, na sreću ili na žalost - o tome će suditi moja djeca.
    Lijepi pozdrav iz Zemuna.

    avatar

    25.07.2008. (19:19)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    Lijepo si me nadopunio. Apsolutno se slažem sa tvojim mišljenjem, samo se nadam da ćemo ipak za ovozemaljskog života doživijeti ono o čemu pričamo. Pozdrav i tebi prijatelju!

    avatar

    25.07.2008. (19:24)    -   -   -   -  

  • Jakov

    Svaki puta kad se pojavi nešto o Hrvatskoj i Hrvatima odmah se tomu dodaje imenica fašizam.. upravo tako, namjerno nam ubacuju prošlost da nas odvrate od sadašnjosti.. a to je Hrvatska.. koju nikad nisu htjeli.. Super tekst

    avatar

    26.07.2008. (14:07)    -   -   -   -  

  • free thinker

    zemlja u kojoj je 90% banaka u stranom vlasnistvu, i koja se topi u dugovima, nikako ne moze
    biti slobodna. cini se da su oni koji su je zapravo i stvorili, u bankrotu, ili su podatci o globalnoj krizi koja nas je sve zahvatila zbog raspada bankarskog sistema "razvijenog svijeta" samo neka budalastina? interesantno, u slobodnoj hrvatskoj o tome ni slova, a svijet nam izmice pod nogama...

    avatar

    27.07.2008. (10:01)    -   -   -   -  

  • Blog Koji Se Gleda

    Svaka čast na analizi. Drago mi je da sam otkrio nekoliko blogova ovih dana na kojima vidim da ipak nisam toliko usamljen u svom pogledu na hrvatsku stvarnost.

    avatar

    27.07.2008. (15:02)    -   -   -   -  

  • gracena

    Odličan ! Duže vrijeme niste se oglasili, već sam se pobojala da ste odustali od pisanja.
    Lijepi pozdrav!

    avatar

    27.07.2008. (18:23)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    @free thinker
    Pravo zboriš!

    @blog koji se..
    Naravno da nisi usamljen, na tome tragu upravo smišljam tekst, čitamo se!

    @gracena
    Nisam odustao, skupljam snage za povratak.. :))

    Pozdrav svima!

    avatar

    27.07.2008. (19:48)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Evo, ja, recimo, nemam uopće veze (niti želim imati) s aktivnom politikom pa imam svoje moralne vrijednosti, stavove i svjetonazor kakvi su rijetko kad podudarni s drugim ljudima. I smatram da bi tako trebao svaki pojedinac jer bolje je imati svoje mišljenje, nego podleći općoj uniformiranosti i, poput ovce, nužno dijeliti stavove krda. I to ne iz razloga da bi se nekome nešto nametalo, dapače, nikome ne namećem ništa, već sam sretna u svojim mislima i težnjama, a kada bi tako svatko privatno živio, bio bi istinski sretna osoba. A samo istinski sretne osobe mogu stvoriti istinski sretnu državu i svijet općenito. No, to u RH zvuči kao utopija jer je kolektivna svijest u jednom velikom falusu. Kakogod, što dalje od mene, to bolje, juhu! :)

    avatar

    27.07.2008. (19:48)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    @kinky, naravno, no mislim da se možemo složiti da ipak postoje oni koji su podložni utjecaju medija i svega što dolazi preko medija, nije to ništa novo. Kažeš da su tvoji stavovi rijetko podudarni sa stavovima drugih ljudi, a što tek da ja kažem.. osjećam se kao Pale! Uglavnom, dijelim tvoje mišljenje u potpunosti.

    avatar

    27.07.2008. (19:55)    -   -   -   -  

  • Pravaš

    Zoompolitikon, pozdravljam te, jer si neko vrijeme izbivao, nadam se da ćemo te češće čitati.
    Hrvati su uvijek bili podjeljeni, a tako je nažalost i danas, a kako bi bio uz nekoga, kada vidim da me pljačka i pustoši moj kraj, moju domovinu i skraćuje mi život!

    Pozdrav

    Bog i Hrvati!

    avatar

    27.07.2008. (20:53)    -   -   -   -  

  • 1971

    Ništa podjeljenija nego prije petnaest godina. Uvijek su u njoj postojali primitivci i progresivci. Stvar je samo u tome što ovi drugi nisu imali pravo na javni nastup u doba imitacije demokracije iz dana mračnog tuđmanizma. A oni prvi su se uvijek čuli, jer to smatraju nekim svojim "svetim ratom". I još uvijek se čuju, nažalost. Rat im još uvijek traje. '91 im se malo odužila.

    avatar

    28.07.2008. (01:57)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    Ne bih se složio.. nikad ujedinjeniji nismo bili, mi Hrvati, nego 90-te, ne znam za vas ostale! Zapravo si ti primitivac kada ljude djeliš na primitivne i one kojima ti samoprozvano pripadaš, još k tome druge karakteriziraš primitivnima zato što su drugačiji od tebe, upravo je to primitivno! A gdje ti to vidiš taj rat, na cijeloj političkoj sceni od tih "prvih" ostao je samo Sanaderov Ante. Upravo o paranoji koju prezentiraš govorim u tekstu!

    Lijep pozdrav!

    avatar

    28.07.2008. (20:34)    -   -   -   -  

  • nema me

    Hrvati su uvijek 'ujedinjeniji' kad treba mrziti, klati i tjerati Srbe, hvala ti na takvom jedinstvu, što se ne ujedine oko nečeg korisnog, dobrog, kvalitetnog, naprednog, recimo oko pravde u Hrvatskoj, oko socijalne jednakosti ili posebno oko zaustavljanja kriminala svih vrsta??? lako se boriti ujedinjenjem protiv zla u drugom, aj se ti ujedini da pobjediš zlo u sebi?!?

    avatar

    28.07.2008. (22:37)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    Upravo tako.. koliko smo ujedinjeni kada treba mrziti, klati i tjerati Srbe najbolje govore činjenice.. zato smo okupirali trećinu Srbije, granatirali srpske gradove, bacali cvijeće na tenkove koji su kretali sa Borongaja prema Čačku, rušili i palili crkve po Kosovu, otvarali logore u Koprivnici, Sesvetama i Zaprešiću, postavljali preko 2 000 000 mina po Srbiji itd.. U pravu si apsolutno!

    I ja se pitam kao i ti zašto se ne jedinimo, mi Hrvati, oko nečeg konstruktivnog!

    Lijep pozdrav!

    avatar

    29.07.2008. (09:37)    -   -   -   -  

  • ljakse

    Ma nije ništa podijeljena, samo se ruralci odupiru urbanizaciji.A da ne govorim da su se ukenjali od EU.

    avatar

    29.07.2008. (09:54)    -   -   -   -  

  • Impacta

    Ma kak nije podjeljena.. kako autor kaze, ideološki podjeljena.. to je 100 posto.. problem je sto to utjece na druge stvari.. prevelika je podjeljenost.. to ja mislim!

    avatar

    29.07.2008. (09:59)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Mislim da Hrvatska ideološki i politički nije toliko podijeljena koliko to mas-mediji prikazuju u percepciji. Većina hrvatskog naroda je jedinstvena oko sonovnih vrijednosti kao što su demokracija, pravna država i sloboda, a to je oprečno s titoizmom i jugoslavenskim komunizmom. Stvar je u tome što je većina glavnih urednika mas-medija, kao i dobar dio novinara odrastao na totalitarnom titoizmu, a k tome Mesić, Pusićka ili Milorad Pupovac i slični potenciraju titoizam u javnosti pa se dobiva privid legitimiteta određene ideologije i politike (titoizam i antirhvatska politika) jer te osobe govore javnost s položaja određenih političkih i državnih institucija (predsjednik Republike, predsjednik/-ca saborskog odbora, predsjednik neke političke parlamentarne stranke ili predstavnik nacionalnemanjine itd).
    Tvrdim da hrvatsko društvo nije podijeljeno ali se u mas-medijima namjerno stvara takva percepcija. U Hrvatskoj imamo veliki problm korupcije a nju gneriraju bivši komunisti jer je bivša Titova Jugslavija bila visoko korumpirana, i ta korupcija se prelila u RH jer su i vladajući političari opet nekadašnji komunisti koji su bili na vlasti u i bivšoj SFRJ. Tiptični primjer za to je predsjednik Mesić, a nije slučajno što on forsira pozitivnu priču o inače totalitarnom i negativnom titoizmu i Titu zato što je osnovano osumnjičen da je bio doušnik i kadrovik Udbe. Tipično udbaši netko jučer može pjevati Evo zore, evo dana, i govoriti neka Srbi odu iz Hrvatske sa svojim opankama i blatom na opankama, a danas prozivati Hrvatsku da je neoustaška, i to u vrijeme kada zemljom haraju titoisti koji lažu sve u šesnaest, kako o povijesti tako i u aktualnoj politici. Kako bi skrenuli pažnju sa zločina totalitarnoga titoizma, izmišljalju neoustaštvo i po tko zna koji puta vrte karusel sa ustaškim zločinima iz WWII a o partizanskim i četničkim zločinima licemjerno šute ili čak i opravdavaju te zločine nad hrvatskim narodom jer su odnarođeni, jugoslavenzirirani su. To je jedna kasta balkanskih poluprimitivnih kozaračko-opančarskih jugonostalgičarskih političara koki su odrasli na partizanštini i lažnom "bratstvu i jedinstvu". To su u svkaom trenutku spremni sa četnicima zabiti Hrvatskoj nož u leđa! Post je odličan, i nastavi s takvim preciznim političkim analizama jer smo suočeni s velikim manipulacijama u medijima. To što rade "povjesničari" tipa Tvrtko Jakovina, Slavko i Ivo Goldstein, ili političari tipa S. Mesić, V. Pusić, vladimir Šeks i Luka Bebić i dr. već sliči pravoj psihološkoj agresiji i psihološkom tajnom ratu protiv zdrave pameti i demokracije i slobode. Pozdrav!

    avatar

    31.07.2008. (18:30)    -   -   -   -  

  • From_hell_to_cell

    Ne volim se javljat ko anonimac, al' moja kanta ima malo čudan prikaz stranica, te se nikak ne mrem upisat ko korisnik. (Il' ne znam, negdi okoli 36 let je dost, pa se ne bi čudil).

    Uglavnom, usponi i padovi koji me prate zadnjih godina vode me na najčudnija mjesta, al zadnjih dana po netu nalazim čudne blogove, i neke čudne ljude, koji pišu neke čudne stvari.

    U vremenu u kojemu UNUTAR Hrvatske djeluje jedna medijsko - politička mašinerija podmazana količinom novca koja iznosi negdje 12-13 Hrvatskih BDP-a, a djeluje jedino i isključivo sa ciljem pretvaranja te iste Države u parkiralište i ljetnikovce za nasljednike Karađorđevića, sa Stankovićima i Pušićkama kao dvorskim ludama - neki čudni ljudi pišu onako kako razmišljam i sam, i na trenutke mi se čak učini i kako sve nije bilo uzalud.

    Samo na trenutke.

    Rat mi je bio sasvim dovoljan za shvatiti svu crninu i smrad koje hrvatski političari nose u tjelesnim šupljinama, ali "mir" koji je uslijedio još me uvijek ostavlja zabezeknutim dok gledam njihove odabrane nasljednike, neke nove mlade "antifašiste" i ostale sado-mazo borce za prava agresora da bude agresor, a žrtve da bude žrtva.

    Zato za sada - samo gledam.

    Streh

    avatar

    01.08.2008. (04:30)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Kaj da ti velim? U pravu si. Potpuno. Mozda da jos samo dodam slijedece (nije direktno vezano sa temom ali tvoja tema je kao pandorina kutija):

    Sve pocinje od rijeci mrzim, rijeci koja je povezana sa patologijom i fanatiznom a sto neki krugovi vjesto koriste u svoje svrhe. Mrznja reproducira mrznju i tako nastaje lanac patologije. Patologija iskrivljuje percepciju, ubija logiku, donosi jos vecu mrznja koja na kraju, u odredjenim situacijama, eskalira i u zvijerstva.

    Hrvatska je u svojoj povijesti tijekom 20 stoljeca dva puta bila bila zrtvom takvog patoloskog lanca. Patologija je djelomicno izrasla iz komunistickog i fasistickog fanatizma (dva kraja iste batine), primitivizma naslijedjenog sto iz mentaliteta pojedinih krajeva a sto vezanog za velikosrpski sovinizam pretocen u bradate spodoba iz Banovine, Like i Dalmatinske zagore (zadrzimo se samo u nasim prostorima). Od sranja proslo je toliko vremena da je svako povezivanje danasnjice sa time ne smijesno, ne krivo, vec naprosto budalasto. Drugo je u Hrvatskoj rijeseno ali nije rijeseno na Balkanu pa se to natrag nastoji vratiti u Hrvatsku jer se strane moraju izjednaciti, a sto je vezano za politiku i ciljeve odredjenih inozemnih krugova.

    Prebrojavanje partizana, ustasa i cetnika, prebrojavanje fasista i antifasista danas spada u cistu i nepatvorenu budalastinu od strane koja se na to upecala a sa druge strane zlonamjera povezana za ostvarenje ciljeva onih koji na to huskaju. A kada se makne politika ostaje cista i nepatvorena patologija koja tu politiku pokrece i reproducira a vezana je sa zaglupljujucim primitiviznom na koji uvjek ponovo nasjedaju isti. Lakse je mrziti - unistavati dok je teze voljeti - stvarati (dozvoli da upotrebim ta dva oprecna pojma kao ilustraciju onoga o cemu govorim a to je zivot na tudjoj grbaci i vlastiti rad za vlastiti probitak).

    Na taj nacin se vjesto prikrivaju pravi problemi a to je nasa buducnost i buducnost nase djece. A kad govorim o buducnosti nase djece, upravo radi te buducnosti treba napokon proslost ostaviti povijesti. Buducnost ne zavisi od proslosti vec samo od sadasnjosti.

    Buducnost u modernom svijetu zavisi iskljucivo od rada i stvaranja. Moderno se drustvo od drzave okrece ka korporacijama. Drzave postaju sve manje vazne (iako jos uvijek nisu nevazne) pa da se odrzi vlast politike nad gospodarstvom, vlast nerada nad radom, stvaraju se unije drzava (npr. EU). Ipak, ako ne mi a ono nasa djeca ce sigurno dozivjeti drustvo u kojem ce umjesto drzava ili unija drzava svijetom vladati velike korporacije. Je ti to dobro ili lose, mozemo samo raspravljati. Jedino o cemu ne bi trebalo raspravljati, to je pripremiti i drustvo i pojedince na ono sto dolazi. Prije svega mentalno.

    Ne znam na koji nacin ces percipirati ove moje observacije ali kako godinama pretezno boravim u inozemstvu stvari mozda vidim i na drugi nacin iako ne vjerujem da je on bitno razlicit od onoga o cemu pises.

    Pozdrav iz EU,
    Bocaccio

    avatar

    01.08.2008. (10:00)    -   -   -   -  

  • blackwhiteworld

    dijelim tvoje mišljenje da nikad, ali baš nikad nismo bili toliko podijeljeni, na svim razinama ... na crne, žute , crvene,ustaše, komunjare , ateiste , velike katolike ,najnovije velike hrvate , sanaderovce , bandićevce ...
    pa ljudi di to još ima ?

    avatar

    05.02.2010. (16:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...