Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Hudoba Hudobic

    ja se sjecam kako su me, kao djete, gonili seljaci da im citam gorski vijenac i ogledalo srpsko. narocito su im se svidjale raspre s turcima i to pretezno ono sto govore crnogorci. luca mikrokozma ih uopste nije zanimala!!

    avatar

    23.07.2008. (19:12)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Seljaci jedni! Luča je remek-djelo. A i Gorski vijenac, bogumi. Ne šalim se, nimalo. Čudi me, zapravo, da naši freakovi ne znaju za Luču Mikrokozma. Ma, ne čudi me, ali, tako, velim...

    avatar

    23.07.2008. (20:55)    -   -   -   -  

  • cveba

    ...boze mi prosti na sramoti, ovo nisam citala jos od gimnazije, a Smail Agu sam znala naizust, kao i Gorski Vijenac ( gotovo ) , fala ti jerbo ja u ovim mojim divljackim krajevima citam gotovo ekskluzivno stranu publicistiku. Momentalno ipak i Fragmente ljubavnog diskursa u prevodu gospodje Brlecic, sjajna stvar. Godinama nisam citala knjige u hrvatskom prevodu, veliki napredak, ak razmes kaj hocu reci.

    avatar

    23.07.2008. (22:46)    -   -   -   -  

  • cveba

    P.S.
    Ne znam da li sam ti ikada pricala ( mozda jesam ) kak je to bilo kad je Njegos bio isao u svalerancije u Dubrovnik, trebao je auzvajs koji mu je vlastorucno potpisao Ban Jelacic, sve je to u nasem Drzavnom arhivu, kolosalan materijal. O tome bi trebalo napisati roman .

    avatar

    23.07.2008. (22:56)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Jedan takav potpis Bana Jelačića moći ćeš vidjeti u mojoj kući, čim spadneš s tih afričkih grana na ove najniže, hrvatske.
    Znaš što mene fascinira kod tog frajera? Preminuo je u 38-oj godini života! Nevjerojatno, ha?
    Čovjek je sve to napisao i obavio i stigao umrijeti i prije četrdesete!
    Čudesno.

    avatar

    24.07.2008. (05:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...