Komentari

sensual.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • nina

    Super post...obožavam čokoladu i upravo mi se nakako povečao apetit za njom... :) njammmmmmmmm.....

    ps. hvala na komentaru! čitamo se...

    zagrljaj
    n.

    avatar

    14.07.2008. (09:09)    -   -   -   -  

  • saraja azra

    pozdrav s otoka

    avatar

    14.07.2008. (09:46)    -   -   -   -  

  • marla

    hejt čoklit

    avatar

    14.07.2008. (16:55)    -   -   -   -  

  • Prolaznica

    mmmm:)))
    jednom sam pisala seminar o cokoladi.
    i gledala sam film i procitala knjigu cokolada..
    fino=)

    avatar

    14.07.2008. (17:00)    -   -   -   -  

  • Nina

    Najdraža mi je Milka od jagode i limuna i obična mliječna Dorina. Ne volim s lješnjacima. :) Imam doma čokoladu za masažu, nisam isprobala kao masažno sredstvo ali sam se malo mackala s tim po tijelu radi ugodnog mirisa:)
    Film nisam gledala, jednom hoću:) Bolje ne sad kad je PMS:)

    avatar

    15.07.2008. (13:24)    -   -   -   -  

  • sewen

    Za čokoladu, prodao bih vlastiti san, ali ne sve, ne sve.....jer još bih snova ostavio sa strane, za neku drugu kockicu - čokolade........

    avatar

    15.07.2008. (15:26)    -   -   -   -  

  • An(t)onimka

    Čokolada je božanstvena. Ja ne mogu zamisliti dan bez makar jedne kockice (iako je jedna ko nijedna:)))). Neću nabrajati koje sve volim, bolje bi bilo da nabrojim onih par koje ne volim.:) Inače mi se čini velika šteta korisiti čokoladu za te maske i tretmane.:))

    avatar

    15.07.2008. (20:28)    -   -   -   -  

  • exnesretnaslika

    upravo sam nazvala mamu da mi kupi jednu cokoladu.
    mada i da me netko masira cokoladnom se nebi budila,
    ustvari bas bi to zeljela probati..
    pozdrav ostavljam

    avatar

    15.07.2008. (20:36)    -   -   -   -  

  • Talija

    Hvala na komentaru.Posebno volim doći na predivno uređen blog.A što reći o čokoladi?
    Neki je nikad nisu voljeli,(ima IMAAA i takvih-moja teta!!)a neki su bez nje isto kao i bez nekog dijela tijela pa skoro.
    Kako ona ima puno seratonina u sebi,a to je hormon sreće,valjda ljude nešto vuče k njoj.
    Samo ja sam izbirljivo čeljade,volim samo Milku i to srećom po moju linju u zadnje vrijeme ne jedem je
    prečesto.
    Eh da mi se naći u filmu "Čokolada" pa probati sve ono što je ona radila tamo,sve te okuse i čuda.....topli pozdrav:)

    avatar

    15.07.2008. (22:31)    -   -   -   -  

  • između jave i sna

    ne vidim slike ni filmić, ali još i bolje, i ovako sam luda za čokoladom ;)

    pozdrav slavonski!

    avatar

    16.07.2008. (13:18)    -   -   -   -  

  • zaljubljena u ....

    uh moj največi greh

    avatar

    16.07.2008. (14:51)    -   -   -   -  

  • lolu

    zakon blog...
    a oway post ye odičan..

    avatar

    16.07.2008. (23:16)    -   -   -   -  

  • lolu

    ya sam owisnik o čoksi..
    poyedem barem pol kile na dan

    avatar

    16.07.2008. (23:17)    -   -   -   -  

  • lolu

    a ništa užiway..
    i slyedeći bi put mogla poćastit s čokoladom..
    a ne sam pisat o nyoy...
    ;))))
    šala mala..

    avatar

    16.07.2008. (23:18)    -   -   -   -  

  • lolu

    pozzz..
    swrati do mene..
    istina nema čokolade..al mislim da ye blog ok

    avatar

    16.07.2008. (23:18)    -   -   -   -  

  • Prolaznica

    Čokolada je prehrambeni proizvod koji se dobiva od kakaove mase i šečera, često uz dodatak kakaova maslaca, vanilina, kondenziranog ili osušenog mlijeka, lješnjaka, badema, ekstrakta kave, sušenog voća i sl. S obzirom da kakaovac uspijeva u Americi, u Europu je čokolada stigla tek nakon Kolumbovih putovanja.Uz nju su vezane mnoge urbane legende, od kojih je najpopularnija ona da može poslužiti kao afrodizijak
    POVIJEST COKOLADE
    Pretpostavlja se da su Olmeci još prije 2600 godina kuhali čokoladnu smjesu. Visokorazvijena civilizacija Maja imala je i boga (Ek Chuah) zaduženog za čokoladu, a zrna kakaovca bila su prihvaćena kao sredstvo plaćanja. Sa svojih putovanja po Južnoj Americi Kristofor Kolumbo je donio na španjolski dvor i sjeme kakaovca, ali nije pobudilo nikakvo zanimanje. Tek će španjolski konkvistador Hernán Cortés kada krene u osvajanje Južne Amerike i uništavanje tamošnjih civilizacija probati Xocolatl, toplu kakaovu tekućinu koju mu je ponudio astečki vladar Montezuma u golemim zlatnim peharima.
    Asteci su čokoladni napitak pili zagrijan i bez trunke slatkoće, ali su dodavali začine poput vanilije i čilija, a tek će Europljani od čokolade napraviti slatkiš. Španjolski redovnici su prvi u Europi pripravljali čokoladu, još uvijek tekuću, počeli su dodavati šećer i cimet, ali tajnu nisu mogli dugo skrivati.
    Čokolada kakvu poznajemo danas je novijeg nadnevka i to zahvaljujući Nizozemcu Conradu J. van Houtenu, koji je 1828. g. patentirao hidrauličnu prešu koja je mrvila zrna kakaovca iz kojeg je nastao kakao prah. Englezi (Joseph Fry) su 1847. g. otkrili kako taj prah miješati sa šećerom i rastopljenim kakao maslacem te je takva nova čokolada postala ubrzo omiljena i bila je to prva čokolada za jelo. Švicarac Daniel Peter je eksperimentirao s mlijekom kao sastojkom u čokoladi i uspio je proizvesti prvu mliječnu čokoladu 1875. g.
    Dalje su Švicarci usavršavali proizvodnju čokolade i 1879. g. Rudolf Lindt (Lindt je danas jedna od najpoznatijih tvornica čokolade) je napravio čokoladu koja se topila u ustima (poznata i po nazivu "chocolat fondant").

    Čokolada osim toga sadrži:
    Triptofan, esencijalnu aminokiselinu koja sudjeluje u proizvodnji neuroprijenosnika serotonina, a lagano topljenje čokolade na jeziku potiče lučenje endorfina (prirodnih hormona sreće), koje tijelo prirodno proizvodi i za vrijeme vođenja ljubavi.
    Anandamid, prirodni opijat, ali u malim količinama
    Feniletilamin, tvar koja se nalazi u mozgu, posebno kod zaljubljenih osoba, a pretvara se u dopamin u centrima za zadovoljstvo, dijelu mozga gdje se inače doživljava i orgazam.
    Visoke količine antioksidansa, koje pridonose smanjenju rizika od narazličitijih bolesti pa i raka. Tako flavonoidi koji se nalaze u svim biljnim proizvodima, daju trpak okus i onemogućavaju oksidaciju masnih tvari u krvotoku i arterosklerozu (začepljenje arterija).

    avatar

    17.07.2008. (12:37)    -   -   -   -  

  • Vanja

    Ajme kako predobar post, svaka ti čast. Obožavam čokoladu od kad znam za sebe. Volim sve, osim s alkoholnim i ledenim punjenjem. Moram priznati da si ponekad napravim čokoladnu smjesu s chillijem, kao što je bilo u filmu i predobro je, ako nisi, svakako probaj. I drago mi je da je dokazano da čokolada ne potiče akne u pubertetu, jer su me svi u ono vrijeme uvjeravali da je ona kriva za to..

    Lijep pozdrav,

    Vanja

    avatar

    19.07.2008. (17:50)    -   -   -   -  

  • Lorena_BG

    Da li neko ima neki pametan prijedlog za veliki problem koji imam a kojeg sam objavila ovdje http://www.imam-problem.com/

    avatar

    17.11.2008. (17:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...